Alte cozi kilometrice se întind astăzi la vama Kulata din Grecia 2

04 iul. 2020 Internaţional
A.P.
Alte cozi kilometrice se întind astăzi la vama Kulata din Grecia

Sunt din nou cozi uriaşe la intrarea în Grecia, de la vama Kulata. Românii care vor să-şi petreacă vacanţa în această ţară sunt nevoiţi să aştepte ore în şir în maşini, pentru a trece graniţa din Bulgaria şi a efectua formalităţile de la frontiera elenă. Oamenii au scris pe mai multe grupuri de Facebook că încă de la 5 dimineaţa stau în coloane. Unii au ieşit din autoturisme şi aşteaptă cu copiii pe asfalt, aşa cum se poate vedea în imaginile pe care le-au postat, conform Digi24.

Toate acestea se întâmplă după ce grecii au luat decizia de a lăsa deschis un singur punct de frontieră între ţara lor şi Bulgaria. Două zile la rând, miercuri şi joi, turiştii au avut parte de cozi kilometrice.

Vineri, părea că situaţia s-a relaxat, însă azi aglomeraţia de la punctul de frontieră a revenit.

Dan Adrian Drăgan, român stabilit în Grecia, a explicat la Digi24 care este explicaţia pentru cozile de la vala Kulata..

Dan Adrian Drăgan: "Observ de patru zile că autorităţile române ignoră apelurile noastre, ale celor de la Forum Thassos şi Forum Grecia. Încercăm să aflăm de ce se menţionează că este un singur punct de frontieră deschis, având în vedere că noi observăm mii de oameni, mii de turişti care trec pe la Makaza, le este permis accesul fără verificarea codului QR, fără testare. Ce observăm este o dezinformare de la nivelul guvernului elen către guvernul român, care la rândul lui, MAE, informează ceea ce a primit greşit.

Mii de turişti români au trecut prin vama Makaza de la 1 iulie şi în continuare o fac. În timp ce la Kulata sunt cozi de 12 km, în acest moment, la Makaza se trece liniştit. Li se dă voie fără probleme.

Încă o chestiune. Nicăieri, niciodată statul elen nu a menţionat că va închide toate vămile, doar a spus că principalul punct de trecere este Kulata. Asta nu înseamnă că este şi singurul.

Problema este că autorităţile elene oricând vor putea să închidă vama Makaza, spre care se îndreaptă în acest moment sute de oameni. Important este, dacă ne aude cineva, poate pe FB, în mediul online, nu ne-a auzit până acum, dar poate ne aude acum la Digi24 şi încearcă să afle de la statul elen când se va închide vama Makaza, astfel încât să nu avem cozi kilometrice cu sute sau mii de maşini ce vor trebui sa fie întoarse în ţară 500 km sau 300 km până la vama Kulata, deja aglomerată. Lumea în continuare trece pe la Makaza cu QR cod de Kulata".

Turist român în Grecia: Nu ne-au fost cerute declaraţiile completate online, am fost selectaţi aleatoriu pentru testarea COVID

Turiştii români care ajung în vama de la Kulata şi-au povestit experienţa de la intrarea în Grecia.

Unul dintre ei, ajuns acolo la ora 3:30 dimineaţa spune că a stat 2 ore în punctul de frontieră chiar dacă nu erau maşini multe şi nu le-au fost cerute declaraţiile completate anterior online. Însă a fost printre cei selectaţi pentru testarea COVID.

Acesta povesteşte că selecţia a fost pur aleatorie, nu i-au fost verificate alte documente şi nu a fost supus unui test de grad de risc.

A reuşit să scape uşor pentru că i-a prezentat doctorului rezultatul testelor COVID făcute în România cu mai puţin de 72 de ore înainte.

Omul are şi o recomandare pentru cei care aleg în această perioadă să-şi facă vacanţa în Grecia: "Pentru cei interesaţi, testarea se poate face în parcare la Băneasa. Pentru a fi însă acceptate de autorităţile elene trebuiesc şi traduse în limba engleză."

Ministerul Afacerilor Externe a informat vineri că situaţia s-a decongestionat la vama Kulata, conform sursei.

"În conformitate cu informaţiile oficiale comunicate de autorităţile elene în continuare, singurul punct de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă deschis traficului rutier pentru turişti, la acest moment, este Kulata-Promachonas. Potrivit acelorasi surse, punctul de frontieră Makaza este deschis doar pentru situaţii speciale/călătorii esenţiale şi transporturi cu regim special/prioritar. De asemenea, autorităţile elene au menţionat că limitarea accesului turiştilor pe cale rutieră printr-un singur punct de frontieră este explicată prin faptul că punctul de frontieră Kulata-Promachonas este singurul dotat cu infrastructura tehnică pentru scanarea formularelor obligatorii pentru intrarea în Grecia", a trasmis MAE.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 04.07.2020, 16:47

oameni nebuni.

2.   Am stat si m-am gandit
mesaj trimis de Cristian în data de 05.07.2020, 10:21

Am stat si m-am gandit de ce s-ar duce niste oameni, prespupus sanatosi la cap, sa stea la cozile alea pentru a face o baie in mare in Grecia?

E multa lume care nu a inteles ca plimbatul liber prin UE nu va mai fi o optiune in noua realitate pe care o traim.  

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

CEREMONIA DE INVESTIRE A LUI BIDEN:Biden a trecut trupele în revistă pentru prima dată în calitate de preşedinte
20 ian. J.P.


Indicii bursieri europeni au închis în creştere
20 ian. A.B.


CEREMONIA DE INVESTIRE A LUI BIDEN:Greta Thunberg l-a parafrazat pe Donald Trump într-un tweet de adio la încheierea mandatului prezidenţial11
20 ian. A.B.


CEREMONIA DE INVESTIRE A LUI BIDEN/JOE BIDEN:"Democraţia a învins"
20 ian. J.P.


Aleksei Navalnii, deţinut în rău-famata închisoare din Moscova "Matrosskaia tişina"4
20 ian. A.B.


CEREMONIA DE INVESTIRE A LUI BIDEN:Joe Biden a depus jurământul de preşedinte
20 ian. J.P.


Marea Britanie va reexamina eficacitatea vaccinului Pfizer/BioNTech, în urma datelor primite din Israel
20 ian. J.P.


CEREMONIA DE INVESTIRE A LUI BIDEN:Foştii preşedinţi Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama, prezenţi la evenimentă
20 ian. J.P.


TRUMP LA PLECARE: ''Ne vom întoarce, într-un fel sau altul''2
20 ian. J.P.


CEREMONIA DE INVESTIRE A LUI BIDEN:Alertă cu bombă la Curtea supremă înainte de învestirea lui Biden
20 ian. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.