"Amazon" cumpără lanţul de magazine alimentare "Whole Foods" pentru 13,7 miliarde de dolari

18 iun. 2017 Internaţional
S.B.
"Amazon" cumpără lanţul de magazine alimentare "Whole Foods" pentru 13,7 miliarde de dolari

Grupul american de comerţ online "Amazon" a anunţat vineri că şi-a extins operaţiunile prin preluarea lanţului de magazine alimentare "Whole Foods" într-o tranzacţie în numerar evaluată la 13,7 miliarde de dolari, inclusiv datoriile, informează AFP, citată de Agerpres.

Înfiinţat în 1978, "Whole Foods" este specializat în distribuţia de produse alimentare bio şi are 460 de magazine în SUA, Canada şi Marea Britanie.

"Amazon.com" Inc. va plăti 42 de dolari pentru fiecare acţiune "Whole Foods Market" Inc, ceea ce reprezintă o primă de 27% faţă de preţul înregistrat joi seară de acţiunile "Whole Foods". După finalizarea tranzacţiei, în cursul celei de a doua jumătăţi a acestui an, "Whole Foods" îşi va păstra numele, directorul şi cofondatorul, John Mackey.

"Milioane de persoane iubesc Whole Foods pentru că le oferă cele mai bune alimente naturale şi organice", afirmă directorul general de la "Amazon", Jeff Bezos,.

Prin această tranzacţie, "Amazon" îşi extinde afacerile după ce, anterior, a intrat în producţia de serie, livrarea de alimente, cloud şi divertisment.

La începutul acestei luni, acţiunile "Amazon" au depăşit pragul psihologic de 1.000 de dolari la bursa de pe Wall Street, o premieră care demonstrează soliditatea sectorului e-commerce într-un moment în care distribuitorii tradiţionali se confruntă cu concurenţa venită din partea platformelor online, notează agenţia citată. Doar patru companii americane listate la bursă, printre care şi "Berkshire Hathaway", au înregistrat vreodată o valoare a acţiunilor de peste 1.000 de dolari. Acest succes la bursă este, potrivit sursei citate, o dovadă a transformării grupului, care, la început, în 1995, vindea doar cărţi online pentru ca în prezent să comercializeze electrocasnice, articole de băcănie şi oferă chiar şi servicii de streaming online.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Parisul vrea asigurări din partea Washingtonului
19 mar. L.A.


Wall Street a închis în creştere
19 mar. M.C.


Erdogan susţine că aceia care vor încerca să atace Turcia vor pleca "în sicrie"
19 mar. L.A.


ONU:Israelul refuză palestinienilor accesul la apă potabilă
19 mar. L.A.


BURSELE DIN LUMEDiscuţiile de fuziune Deutsche Bank - Commerzbank stimulează bursele europene
19 mar. A.V.


SINDICALIŞTII ATRAG ATENŢIA:Eventuala fuziune Deutsche Bank - Commerzbank ameninţă 30.000 de posturi
19 mar. Alina Vasiescu


OECD: Tranzacţiile cu produse contrafăcute - 3,3% din comerţul global
19 mar.


ING, acuzată de spălare de bani în Italia
19 mar.


AUTORITĂŢILE DIN EUROPA:Legături între carnagiul din Noua Zeelandă şi mişcările de extremă-dreapta europene
18 mar. L.A.


RĂSPUNS LA SISTEMUL ANTI-RACHETĂ AMERICAN DIN ROMÂNIA: Rusia decide să plaseze bombardiere cu capacităţi nucleare în Crimeea
18 mar. L.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.