AMBASADORUL CHINEI LA BUCUREŞTI, XU FEIHONG:

"Sperăm ca piaţa de IT din România să colaboreze cu curaj cu firmele chineze"

28 sep. 2017 Companii-Afaceri
A.G.

Companiile chineze ZTE, Huawei au o experienţă bogată în domeniul tehnologiei şi smart city şi au şi afaceri în domeniul "oraşul inteligent" în România şi au făcut multe eforturi pentru continuarea colaborării cu România, a declarat ambasadorul Chinei la Bucureşti, Xu Feihong, adăugând: "De exemplu, compania ZTE a făcut construcţii pentru parcări inteligente în Constanţa şi Timişoara, a colaborat şi cu Alba Iulia pentru un sistem de iluminare inteligent. În luna mai a acestui an, compania Huawei a convocat un forum pentru oraşul inteligent şi acolo au participat reprezentanţi ai mai multor companii pentru a discuta despre colaborarea în domeniul «oraşul inteligent». (...) Sperăm ca piaţa de IT din România să fie cât mai deschisă, să colaboreze cu curaj cu firmele chineze, să promoveze nişte proiecte de colaborare cu partea chineză şi să stimuleze schimburile între companiile chineze şi române. Partea chineză este dispusă să depună eforturi comune cu partea română pentru a sprijini legăturile strânse între companiile de IT din China şi din România şi să lărgim colaborarea în contextul criteriilor Uniunii Europene".

Într-un interviu pentru Agerpres, Xu Feihong a declarat că, în lumea de astăzi, cu procesul de globalizare economică, colaborarea este mai strânsă între diferite ţări şi dezvoltarea ţărilor are nevoie de această colaborare: "Partea română participă activ la proiectul «Belt and Road» şi încurajăm companiile chineze să lărgească investiţiile şi să participe la proiectele de infrastructură din România. În acelaşi timp, partea chineză încurajează şi sprijină firmele chineze să realizeze investiţii în România. Mai multe companii chineze sunt exemple în acest sens: Huawei, CGM, ZTE, Huatian. Colaborarea chino-română are o perspectivă foarte largă şi luminoasă. În acelaşi timp, pentru a consolida această colaborare, este nevoie şi de schimburi de persoane, de regimuri de viză mai favorabile. Mulţi ani, în trecut, problema vizelor a fost un obstacol pentru colaborarea şi schimburile de persoane dintre cele două părţi. Ambasada noastră acordă o mare atenţie acestui lucru şi partea română acordă o mare importanţă pentru rezolvarea acestei chestiuni. Ne bucurăm foarte mult că pe data de 15 septembrie partea română a emis un ordin pentru facilitarea regimului de vize pentru cetăţenii chinezi care vin în România pe şedere scurtă. Considerăm că aceasta este o măsură favorabilă pentru promovarea colaborării economice, culturale şi schimbul de persoane dintre China şi România şi apreciem foarte mult aceste măsuri".

Ambasadorul Chinei a mai spus că colaborarea dintre China şi Portul Constanţa progresează continuu: "De exemplu, compania Cofco, o companie de stat din China, de cereale, a cumpărat prin compania Nidera un terminal de cereale din Constanţa. Firma Cosco, de transport, a semnat împreună cu portul Qingdao din China şi cu Portul Constanţa un proiect de colaborare trilaterală. Iar în Constanţa, prin Cosco, au fost deschise mai multe linii navale între Constanţa şi oraşe din China. Pe lângă aceasta şi portul Zhoushan din municipiul Ningbo din China a semnat un acord de prietenie şi colaborare cu portul Constanţa. Sper ca Portul Constanţa să îşi ridice potenţialul de dezvoltare şi să aibă un rol cât mai important în ceea ce priveşte conectivitatea de infrastructură şi fluiditatea comercială".

Potrivit domniei sale, companiile chineze sunt dornice să colaboreze economic multilateral cu partea română: "În momentul de faţă, colaborarea economică dintre cele două părţi se concentrează în următoarele domenii: energie, infrastructură, turism, agricultură, componente auto. Sper că putem face eforturi pentru lărgirea şi adâncirea colaborării în viitor şi partea chineză va sprijini în continuare firmele celor două ţări pentru a consolida cooperarea, mai ales în domeniul parcurilor industriale, de ridicare a capacităţii de producţie şi să împărtăşim experienţele, ca să promovăm o dezvoltare generală a schimburilor economice dintre China şi România. Sper ca România şi China să colaboreze mai strâns în domeniul economic, pe baza actuală, şi sper ca volumul comercial între România şi China să se ridice şi să devină mai echilibrat în viitor".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Renault-Nissan şi China, alianţă pe segmentul vehiculelor conectate
20 oct. E.P.


Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi - 40.000 de posturi
20 oct. M.F.


COMUNICAT DE PRESĂ POWERNET, LA ANIVERSAREA A 19 ANI: Ce oportunităţi oferă tehnologia viitorului
19 oct. M.F.


Tesla lansează noua versiune a sedanului Model 3
19 oct. I.T.


ANRM ŞI MFP NU DEŢIN INFORMAŢII CONCLUDENTELegea offshore, un proiect controversat2
19 oct. GEORGE MARINESCU


NOVEL RESEARCH:Contrabanda cu ţigări - în scădere, în luna septembrie
19 oct. Emilia Olescu


Vacanţe şi maşini, plătite cu bitcoin
19 oct.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / IULIU MOLDOVEANU, ASOCIAŢIA CLUBUL ROMÂN DE MOBILĂ:"Avem forţa de muncă şi tehnologia necesare pentru a duce industria mobilei pe piaţa rusă"
19 oct. A.T.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / LIVIU SIMION, VICEPREŞEDINTE UGIR:"Îmi doresc ca relaţiile între companiile din Rusia şi România să fie mai puternice"
19 oct. R.R.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / DOREL PARASCHIV, ASE:"Ne propunem să furnizăm absolvenţi care să răspundă nevoilor mediului de afaceri"1
19 oct. A.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.