Ana-Maria Pătru trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani 2

27 dec. 2017 Strategia Naţională Anticorupţie
VLAD DOBREA
Ana Maria Pătru (Sursa foto: captură Youtube)
Ana Maria Pătru (Sursa foto: captură Youtube)

Pătru Ana-Maria fostul şef al Autorităţii Electorale Permanente, a fost trimisă în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie astăzi, pentru săvârşirea infracţiunilor de: trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale) şi spălare a banilor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie-mai 2013, inculpata Pătru Ana Maria a pretins de la reprezentantul unei firme de software suma de 1 milion de euro, iar la sfârşitul lunii iulie 2013 a pretins de la aceeaşi persoană două ceasuri de lux (un ceas de damă în valoare de 49.700 lei şi un ceas bărbătesc în valoare de 58.500 lei), lăsând să se creadă că are influenţă asupra directorului unei instituţii publice cu atribuţii de control şi a promis că-l va determina să soluţioneze în mod favorabil o investigaţie care privea firma de software, relatază comunicatul de presă DNA.

În scopul anterior menţionat, inculpata a primit reprezentantul firmei de software:

- în perioada iulie 2013 - martie 2014, suma totală de 600.000 euro (în cursul lunii iulie 2013 suma de 400.000 euro, sumă remisă şi primită într-o servietă marca Montblanc împreună cu un instrument de scris aceeaşi marcă; la sfârşitul lunii noiembrie 2013 suma de 100.000 euro şi în cursul lunii martie 2014 suma de 100.000 euro).

- la data de 30 iulie 2013, două ceasuri de lux în valoare de 49.700 lei, respectiv de 58.500 lei.

În perioada 26 iulie 2013 - 02 noiembrie 2016, inculpata Pătru Ana Maria a disimulat adevărata natură a provenienţei sumei de 600.000 euro şi beneficiarul real al acestei sume, obţinută ca urmare a săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, prin:

- achiziţionarea, pe numele unei rude, a unui teren în suprafaţă de 1.000 m2 situat pe raza oraşului Voluntari, judeţul Ilfov, în valoare de 130.000 euro,

- achiziţionarea, pe numele unei alte rude, a unui apartament situat în municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, cu suma de 80.000 euro (din care 75.000 euro au fost achitaţi, în numerar, cu titlu de avans, diferenţa de preţ în sumă de 5.000 euro fiind achitată prin virament bancar),

- efectuarea unor investiţii, în perioada 2014-2016, în sumă totală de 437.314,13 euro, constând în edificarea, pe terenul situat în oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, menţionat mai sus, a unui imobil - casă de locuit, (inclusiv dotarea şi amenajarea acestuia) precum şi dotarea şi amenajarea apartamentului situat în mun. Constanţa, amintit anterior.

La data de 05 decembrie 2016, inculpata Pătru Ana Maria a formulat şi înregistrat la DNA un denunţ privind existenţa unei infracţiuni de trafic de influenţă, pretins comisă de directorul instituţiei publice la care am făcut referire mai sus, cunoscând că acesta este nereal.

Cu ocazia audierii în calitate de inculpat, Pătru Ana Maria a recunoscut că denunţul - obiect al infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, reţinută în sarcina sa, este mincinos.

Pentru infracţiunea de inducerea în eroare a organelor judiciare - astfel cum a fost recunoscută de către inculpată, s-a dispus, în timpul urmăririi penale, disjungerea cercetărilor şi formarea unui dosar separat.

În prezenta cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile achiziţionate din banii obţinuţi ca urmare a infracţiunii de trafic de influenţă, conform comunicatului DNA.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 27.12.2017, 13:26

Daca un denuntator minte si procurorii nu sesizeaza minciuna avem de a face cu o cale spre abuzuri ...

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 27.12.2017, 18:55

Calea abuzului infractorului asupra respectarii legii oare nu ar trebui investigata ?

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

DNA oferă detalii cu privire la dosarul Bogdan Gigină
22 ian. D.I


DNA:"Şeful Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu, trimis în judecată pentru şantaj şi cumpărare de influenţă"
22 ian. V.D


Lovitură de teatru: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, refuzată de Comisia de la Veneţia pe legile justiţiei
20 ian. F.C.


Dan Ruşanu, fostul preşedinte ASF, cere despăgubiri de 6,5 milioane de lei statului român, pentru perioada în care a fost arestat1
20 ian. F.C


Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, plasat sub control judiciar pentru trafic de influenţă
19 ian. A.C


Avocaţii Aura Deleanu şi Vasile Deleanu, trimişi în judecată de ÎCCJ
19 ian. D.I


DNA dezminte informaţii din raportul Inspecţiei Judiciare
19 ian. D.I


DNA:"Informaţia potrivit căreia procurorul şef al DNA a obţinut percheziţia informatică a opt procurori este falsă"
18 ian. Andreea Cuzub


Fostul deputat PSD de Neamţ, Ionel Arsene, reţinut pentru trafic de influenţă
18 ian. Andreea Cuzub


AUGUSTIN LAZĂR:"Vă asigur că în continuare vom fi consecvenţi în a apăra ordinea de drept"1
18 ian. Andreea Cuzub

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.