ANALIZA AUTOVIT:

"Creşte numărul maşinilor achziţionate din România" 1

30 iul. 2019 Miscellanea
A.M.
"Creşte numărul maşinilor achziţionate din România"

Piaţa auto din România s-a revigorat constant în ultimii cinci ani, iar ultima analiză realizată de platforma online Autovit.ro, pe baza informaţiilor furnizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, arată din nou cifre record pentru prima jumătate a acestui an, se arată într-un comunicat remis redacţiei noastre.

În ultimele 6 luni s-au realizat peste 600.000 de tranzacţii cu maşini, la fel ca în vremurile bune de dinaintea crizei economice. Spre deosebire de acea perioadă, când piaţa maşinilor noi genera valorile cele mai mari, în prezent reînmatriculările (tranzacţiile cu maşini second-hand pe plan intern) stau cel mai bine.

Piaţa maşinilor noi a crescut cu 19% şi a ajuns la cel mai bun nivel din ultimii 11 ani. Ianuarie şi iunie au fost cele mai bune luni, cu 14.000 de unităţi, iar aprilie a fost cea mai slabă lună, cu sub 9.000 de maşini. Iunie a fost a treia cea mai bună lună din ultimii 10 ani, precizează sursa citată.

Importurile de maşini second-hand au înregistrat o scădere de 7%, dar totalul de 217.000 de unităţi tranzacţionate este consistent şi a mai fost depăşit doar în 2017 şi 2018. Cel mai slab prim semestru pentru piaţa second-hand a fost în 2011, cu sub 45.000 de maşini.

Conform estimărilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, piaţa maşinilor second-hand din import poate atinge 400.000 de unităţi chiar şi dacă al doilea semestru va fi sensibil mai slab decât primul. Este foarte posibil ca şi reînmatriculările să aibă cel mai bun an din istoria lor, cu peste 550.000 de unităţi.

Pe platforma Autovit.ro se găsesc, în orice moment, peste 30.000 de anunţuri pentru autoturisme, dintre care 27% sunt pe segmentul de preţ 5.000-10.000 euro şi 60 de maşini full-electrice de la peste zece mărci auto.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de Un om onest în data de 30.07.2019, 21:41

Mașini mai multe.

Drumuri? 

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Prefectura Buzău cere aproape 12 milioane de lei pentru refacerea podurilor şi podeţelor distruse de ploi
03 iul. Ana Felea


Marcel Vela către prefecţii din ţară: "Trebui să fim foarte vigilenţi în perioada următoare"
03 iul. Ana Felea


ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ:"Violenţa cibernetică va fi inclusă la categoria violenţei domestice"
03 iul. A.P.


Germania vrea să pună capăt comerţului cu carne ieftină1
03 iul. A.B


LUCIAN BODE:" Vom simplifica judecarea contestaţiilor la licitaţii; se blochează ani de zile proiecte"1
03 iul. A.B


Legea privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere în format electronic, promulgată2
03 iul. A.B


Coronavirus:Comisia Europeană autorizează punerea pe piaţă a antiviralului Remdesivir2
03 iul. A.B


ARAFAT, DESPRE CRIZA SANITARĂ DIN ARGEŞ:"Bolnavii de covid de la Mioveni vor fi mutaţi cu elicopterul la alte spitale din ţară"
03 iul. A.P.


Zeci de nereguli au fost descoperite la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale1
03 iul. A.P.


Angela Merkel îşi face prima apariţie publică purtând mască
03 iul. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.