ANALIZĂ DELOITTE:

Piaţa de M&A accelerează în trimestrul doi

03 iul. 2018 Comunicate de presă
A.M.
Ioana Filipescu
Ioana Filipescu

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a marcat o revenire semnificativă în al doilea trimestru al acestui an, însumând din punct de vedere al tranzacţiilor a căror valoare a fost anunţată 391 milioane euro, comparativ cu 258 milioane euro în primele trei luni ale anului. Potrivit estimărilor Deloitte, valoarea totală a pieţei, inclusiv tranzacţiile care nu au avut o valoare comunicată, a fost între 1,1 şi 1,3 miliarde euro, în creştere comparativ cu trimestrul doi din 2017, conform comunicatului remis redacţiei.

"Dacă ne uităm însă cumulat la primele şase luni ale anului, se accentuează tendinţa de a nu raporta valoarea tranzacţiilor. Din estimările noastre, în prima jumătate a anului 2018, valoarea totală a pieţei a fost între 1,6 şi 1,8 miliarde euro", a spus Ioana Filipescu, Partener, Corporate Finance, Deloitte România.

Actorii din piaţa de fuziuni şi achiziţii au fost ocupaţi în trimestrul al doilea al anului, realizând un număr total de 27 tranzacţii. În perioada similară din 2017 erau anunţate 21 de tranzacţii.

"Am asistat la un reviriment al pieţei de M&A în al doilea trimestru al anului, când s-au semnat o serie de tranzacţii semnificative. Cu toate că valoarea unora dintre aceste tranzacţii nu a fost făcută publică, dimensiunea business-ului ne îndreptăţeşte să credem că valoarea acestora este semnificativă", a spus Ioana Filipescu.

Patru dintre tranzacţiile semnate în trimestrul al doilea al anului au fost asistate de către echipa Deloitte Corporate Finance. Astfel, Deloitte a oferit consultanţă la vânzarea Farmexim şi Help Net către Phoenix Group, a Fabryo către AkzoNobel, a Animax către fondul de investiţii TRG şi a IKB Leasing către BNP Paribas.

Cele mai mari tranzacţii din cel de-al doilea trimestru al anului 2018 au fost:

Achiziţia de către Vodafone a acţiunilor Liberty Global din Germania, Republica Cehă, Ungaria şi România (valoare necomunicată pentru România).

Preluarea proiectului de birouri Oregon Park din zona Barbu Văcărescu din Pipera de către Lion's Head Investment, care realizează prima achiziţie în România (valoare necomunicată).

Vânzarea de către SIF Oltenia a participaţiei de 6,3% pe care o avea la BCR către Erste Group Bank (valoare: 140 mil. euro).

Achiziţia de către grupul german Phoenix a distribuitorului Farmexim şi a reţelei Help Net, reprezentând cea mai mare tranzacţie din acest an din sectorul de medicamente (valoare necomunicată).

Preluarea de către grupul olandez AkzoNobel a producătorului de vopsele Fabryo (valoare necomunicată).


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Ocean Fish afirmă ca produsele lor nu au fost contaminate
20 feb. L.A.


VODAFONE ROMANIA: Primul concert care integreaza o holograma live
19 feb. D.D.


IKEA reduce poluarea aerului din spaţiile interioare cu ajutorul unei perdele
19 feb. L.A.


Rovinieta şi tariful de trecere pentru Feteşti se pot plăti în mobilPay Wallet
19 feb. L.A.


ÎN PERIOADA 17-19.04.2019 VA AVEA LOC:Târgul Prosumatorilor RoEnergy România1
18 feb. I.D.


Soluţiile IoT ale Vodafone România sprijină procesul de transformare digitală1
18 feb. L.A.


Colegiul de conducere al CCIB solidar cu preşedintele CCIB
13 feb. L.A.


British American Tobacco: Angajator de Top în România şi la nivel global
09 feb. I.D.


ZAREA 1912, VINARSUL. ISTORIA RESCRISĂ"Numai întoarcerea noastră către trecut ne dă forţa faptelor de azi."
07 feb. Z.A.


Stabilirea perioadelor şi a zonelor de prohibiţie a pescuitului, în anul 2019
07 feb. I.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.