ANALIZĂ PWC:

"Operatorii aerieni au 6-12 luni să se recupereze din cea mai mare contracţie din istoria acestui sector" 1

05 aug. 10:50 Comunicate de presă
A.P.
DINU BUMBACEA
DINU BUMBACEA

Companiile aeriene de transport şi producţie de aeronave au la dispoziţie între şase şi 12 luni să-şi pregătească recuperarea după criza COVID-19 care a dus la cea mai mare contracţie din istoria acestui sector, arată raportul global PwC "Tendinţe în industria aerospaţială 2020: Cum îşi poate reveni sectorul comercial după criza COVID-19".

Industria aerospaţială a cunoscut o expansiune puternică în ultimii zece ani , datorată în special companiilor aeriene low-cost care reuşit creşterea cererii de zboruri. Chiar dacă o evaluare completă a impactului pandemiei este greu de realizat, devine cert că operatorii din acest segment au cel mai mare risc de lichiditate în următoarele 6 - 12 luni. Impactul va fi resimţit atât de industria aerospaţială, cât şi de alte industrii a căror evoluţie depinde de călătorii. Totuşi, riscul poate fi atenuat de avantajul de a opera curse scurte, avantaj care reduce expunerea pasagerilor la infecţie.

Transportatorii mari pot depăşi această situaţie mai uşor, deoarece au sprijinul guvernelor şi pentru că pot face restructurări în cadrul proceselor de insolvenţe. Chiar şi aşa, rămâne o mare provocare să găsească modalităţi de a face pasagerii să se simtă în siguranţă în timpul zborului.

Recuperarea până la nivelul anterior crizei poate dura 3-4 ani

Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA) estimează că veniturile globale ale companiilor aeriene vor scădea la aproximativ jumătate în 2020, la 419 miliarde de dolari, iar industria în ansamblu va suferi pierderi de peste 84 miliarde dolari. IATA a prevăzut, de asemenea, că veniturile pe kilometri parcurşi de pasageri (RPK) pentru cursele interne nu vor reveni la nivelurile din 2019 decât în 2022, iar RPK pentru cursele internaţionale abia în 2024.

Aceste prognoze pornesc de la premisa că suspendarea activităţii în transporturile aeriene au fost la minime istorice în perioada de lockdown. Astfel, în luna aprilie, potrivit datelor Ascend/Cirium, companiile aeriene par să fi atins apogeul inactivităţii la nivel global, având aproape 60% din flota aeriană la sol, în timp ce traficul de pasageri a coborât la aproape 10% din nivelurile anterioare. Astfel, în mai, conform raportului PwC "COVID-19: Impactul asupra flotelor de linii aeriene comerciale", aproape 18.000 de companii aeriene comerciale erau inactive cu 15.000 mai multe decât în luna ianuarie.

Aşadar, veniturile operatorilor aerieni au avut o scădere puternică faţă de nivelul planificat acumulând şi datorii către pasagerii cărora le-au fost anulate zborurile, dar şi către furnizori. După perioada de lockdown, companiile au reluat zborurile, cu campanii de reduceri ale biletelor şi investiţii în măsuri de igienă pentru a asigura sănătatea şi siguranţa clienţilor şi ale echipajului. Cu toate acestea, nivelul zborurilor rămâne scăzut, se arată în analiza PWC.

Deşi companiile şi-au reluat activitatea, modalităţile de recuperare sunt încă greu de stabilit, deoarece statele continuă să ridice sau să impună măsuri de călătorie.

Industria aerospaţială ar putea face unele schimbările pentru eficientizare. În loc să se concentreze pe reduceri, transportatorii, producătorii şi furnizorii mari ar trebui să facă investiţii în cinci domenii-cheie: utilizarea tehnologiei pentru a accelera transformarea, stabilizarea lanţului de aprovizionare, eficientizarea forţei de muncă, concentrarea pe sustenabilitate în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de CO2 şi ajutor de stat, strâns corelat însă cu măsuri pentru reducerea costurilor şi îmbunătăţirea performanţei operaţionale.

COVID-19 a avut un impact devastator asupra industriei aerospaţiale, dar poate fi un catalizator pentru schimbare.


Opinia cititorului: 1
1.   SA TRAIASCA CHINEZII !!!
mesaj trimis de STATY în data de 05.08.2020, 15:54

SI SA MAI NASCOCEASCA VIRUSURI !!! VECHI , NOI , SI ULTRA-NOI !!! CA SA MAI CURETE LUMEA !!! CA NU MAI AVEM LOC PE PAMANT , UNII DE ALTII !!! DAR , ASTA I-ASI INTREBA , EU , PE EI : ABIA ACUM , A-TI OBSERVAT , CA NE PRASIM CA VIERMII , sI CA NU AVEM ALTCEVA DE FACUT PE PAMANT , DECAT SA PUNEM FEMEILE , ZIUA SI NOAPTEA , CU PICIOARELE IN SUS , COMUNISTI TAMPITI ??? ASTA E TOT CE PUTETI VOI ??? ASTA E , TOATA JUDECATA VOASTRA ??? INSEAMNA CA , SANTETI MAI PROSTI , CA NOI , ROMANII !!! SI CA EUROPA !!! PAI , NUMAI VOI , INDIA , SI TARILE AFRICANE , AVETI ASEMENEA MENTALITATE !!! CE-O SA FACETI , CAND NU VA MAI AJUNGE MANCAREA SI APA ??? O SA ATACATI TARILE DIN JUR ??? CA SA-I JEFUITI , SI SA-I EXTERMINATI ??? CA , PANA LA URMA , LA ASTA O SA SE AJUNGA !!! CAND ERAM EU MIC , IN CLASA A 3 - a , S-AU A 4 - a , TIN FOARTE BINE MINTE , CA POPULATIA GLOBULUI PAMANTESC , ERA DE 650 000 000 DE MILIOANE DE OAMENI !!! MA GANDEAM : MAMA , CE MULTI SANTEM !!! ACUM , CATI SANTEM ??? 7 MILIARDE ??? 8 MILIARDE ??? CINE MAI STIE ??? DACA NE PRASIM IN CONTINUARE , IN HALUL ASTA , UNDE O SA AJUNGEM ??? SA MANCAM , CARNE DE CAINE , SI DE OM , CA LA ASEDIUL LENINGRADULUI ??? NU STIU , PARCA MI-E MILA , DE VOI , CHINEZII !!! JUDECATI INCET , GREU , SI PROST !!! ACUM , CE V-ATI GANDIT : SA ELIBERAM VIRUSUL !!! SA MOARA TOTI CEI CU IMUNITATE SCAZUTA , ADICA BATRANII TICALOSI , DE CARE NU MAI ARE NEVOIE NIMENI , SI BOLNAVII DIN SPITALE , SI SA RAMANA CEI TARI , SI CU PUTERE DE MUNCA !!! ABIA ACUM , V-A CAZUT FISA ??? CU TOT SPIONAJUL VOSTRU , VA DECLAR CA , SANTETI MAI PROSTI , CA MINE !!! MI-E MILA !!!

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

ANP:Aproximativ 1.100 de deţinuţi şi-au exprimat dorinţa de a vota la alegerile locale
25 sep. A.P.


Agroland investeşte 50.000 de euro în startup-uri inovatoare
24 sep. A.B.


ÎNCEPÂND DE AZIRomânii pot plăti online, prin Ghişeul.ro, şi taxele pentru paşaport, permis de conducere, certificat de înmatriculare şi autorizaţia de circulaţie provizorie1
24 sep. J.P.


Domnul Steven Van Groningen demisionează din Comitetul Reprezentanţilor Fondul Proprietatea2
24 sep. A.P.


COMUNICATDepozitarul Central va distribui sumele de bani aferente cuponului nr. 3 şi sumele de bani aferente rambursării de principal pentru obligaţiunile emise de INTERNATIONAL INVESTMENT BANK
24 sep. C.P.


COMUNICATDepozitarul Central va distribui sumele de bani aferente cuponului nr. 12 şi sumele de bani aferente rambursării de principal pentru obligaţiunile emise de INTERNATIONAL INVESTMENT BANK
24 sep. C.P.


Florin Cîţu, în vizită de lucru la CE Oltenia
23 sep. S.B.


CONSILIUL INVESTITORILOR STRĂINI:"Construcţia bugetului este fundaţia revenirii economice"2
22 sep. S.B.


ASPCIAŢIA ENERGIA INTELIGENTĂ:"Preţul gazelor naturale pentru iarna 2020 / 2021 va fi similar cu cel din iarna precedentă"
22 sep. A.P.


Complexul One Verdi Park va beneficia de mai multe unităţi rezidenţiale exclusiviste
22 sep. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.