ANCOM îşi propune actualizarea formatului informaţiilor privind dezvoltarea reţelelor de comunicaţii electronice

03 nov. 2017 Companii-Afaceri
Andreea Cuzub
ANCOM îşi propune actualizarea formatului informaţiilor privind dezvoltarea reţelelor de comunicaţii electronice

ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) a lansat spre consultare publică un proiect de decizie prin care se stabileşte formatul şi modalitatea de transmitere a informaţiilor privind dezvoltarea şi localizarea geografică a reţelelor publice de comunicaţii electronice şi a elementelor de infrastructură fizică asociate acestora, potrivit unui comunicat de presă al ANCOM.

Informaţiile care vor fi transmise ANCOM vor fi folosite de Autoritate pentru realizarea inventarului naţional al reţelelor publice de comunicaţii electronice şi al elementelor de infrastructură asociate acestora.

Adoptarea proiectului este necesară pentru actualizarea formatului şi modalităţii de transmitere a acestor informaţii din partea furnizorilor de comunicaţii electronice în contextul adoptării Legii nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice, precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării reţelelor de comunicaţii electronice, care aduce noi atribuţii în sarcina ANCOM,susţine sursa citată.

În comunicat se precizează: "Proiectul de decizie defineşte mai exact sfera furnizorilor care au obligaţia de transmitere a informaţiilor, respectiv furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice care deţin în proprietate sau în concesiune astfel de reţele. De asemenea, au fost introduse prevederi referitoare la obligaţia operatorilor de reţea şi a autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale care deţin în proprietate, administrare sau concesiune elemente de infrastructură fizică de a transmite ANCOM informaţiile necesare realizării inventarului."

Pentru realizarea inventarului reţelelor publice de comunicaţii electronice şi al elementelor de infrastructură fizică asociate acestora, ANCOM solicită transmiterea de informaţii cu privire la elementele de reţea de comunicaţii electronice, ca de exemplu caracteristicile segmentelor de reţea sau a unor echipamente, precum şi cu privire la elementele de infrastructură fizică asociată reţelelor, ca de exemplu caracteristici ale camerelor de tragere, cabinetelor, conductelor, stâlpilor ori pilonilor, conform ANCOM.

În plus, furnizorii vor trebui să transmită informaţiile, conform dispoziţiilor legale, în maximum şase luni de la data intrării în vigoare a acestui proiect de decizie.

ANCOM a precizat: "Prevederile deciziei se aplică furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice care deţin în proprietate sau în concesiune reţele de comunicaşii electronice destinate publicului sau elemente de infrastructură fizică asociate acestora. Diferenţierea obligaţiilor de raportare impuse furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice prin proiectul supus consultării publice se face în funcţie de întinderea şi complexitatea reţelelor, la fel ca şi în decizia anterioară. De asemenea, operatorii de reţea şi autorităţile administraţiei publice centrale sau locale care deţin în proprietate, administrare sau concesiune elemente de infrastructură fizică, vor transmite ANCOM, la cerere, informaţii necesare realizării SIIR."


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Traian Bădulescu: "Cei mai mulţi români petrec weekend-urile în destinaţii autohtone"
16 iul.


Mediul rural, fără asistenţă medicală de urgenţă
16 iul. George Marinescu


"Metro" nu vrea să vândă lanţul "Real"
16 iul.


MINISTRUL DELEGAT PENTRU AFACERI EUROPENE, VICTOR NEGRESCU:"Este normal ca fiecare agricultor din UE să beneficieze de sprijin similar"
16 iul.


ÎN PRIMELE CINCI LUNI DIN 2018INS: "Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 1,3%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017"
16 iul. Ramona Radu, Vlad Dobrea


LAURENŢIU BACIU, LAPAR:"Numai 15% din suprafaţa agricolă a ţării este irigată"
16 iul. Ramona Radu


Rusia şi OPEC, gata să majoreze producţia de petrol dacă piaţa o va cere
16 iul.


"Transelectrica" a atribuit un contract de 10 milioane euro pentru retehnologizarea staţiei Medgidia Sud
16 iul.


România şi Franţa, parteneri în domeniul aeronautic
15 iul. A.M.


Fuziunea între Alstom şi Siemens anchetată de UE
14 iul. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.