ANCOM îşi propune actualizarea formatului informaţiilor privind dezvoltarea reţelelor de comunicaţii electronice

03 nov. 2017 Companii-Afaceri
Andreea Cuzub
ANCOM îşi propune actualizarea formatului informaţiilor privind dezvoltarea reţelelor de comunicaţii electronice

ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) a lansat spre consultare publică un proiect de decizie prin care se stabileşte formatul şi modalitatea de transmitere a informaţiilor privind dezvoltarea şi localizarea geografică a reţelelor publice de comunicaţii electronice şi a elementelor de infrastructură fizică asociate acestora, potrivit unui comunicat de presă al ANCOM.

Informaţiile care vor fi transmise ANCOM vor fi folosite de Autoritate pentru realizarea inventarului naţional al reţelelor publice de comunicaţii electronice şi al elementelor de infrastructură asociate acestora.

Adoptarea proiectului este necesară pentru actualizarea formatului şi modalităţii de transmitere a acestor informaţii din partea furnizorilor de comunicaţii electronice în contextul adoptării Legii nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice, precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării reţelelor de comunicaţii electronice, care aduce noi atribuţii în sarcina ANCOM,susţine sursa citată.

În comunicat se precizează: "Proiectul de decizie defineşte mai exact sfera furnizorilor care au obligaţia de transmitere a informaţiilor, respectiv furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice care deţin în proprietate sau în concesiune astfel de reţele. De asemenea, au fost introduse prevederi referitoare la obligaţia operatorilor de reţea şi a autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale care deţin în proprietate, administrare sau concesiune elemente de infrastructură fizică de a transmite ANCOM informaţiile necesare realizării inventarului."

Pentru realizarea inventarului reţelelor publice de comunicaţii electronice şi al elementelor de infrastructură fizică asociate acestora, ANCOM solicită transmiterea de informaţii cu privire la elementele de reţea de comunicaţii electronice, ca de exemplu caracteristicile segmentelor de reţea sau a unor echipamente, precum şi cu privire la elementele de infrastructură fizică asociată reţelelor, ca de exemplu caracteristici ale camerelor de tragere, cabinetelor, conductelor, stâlpilor ori pilonilor, conform ANCOM.

În plus, furnizorii vor trebui să transmită informaţiile, conform dispoziţiilor legale, în maximum şase luni de la data intrării în vigoare a acestui proiect de decizie.

ANCOM a precizat: "Prevederile deciziei se aplică furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice care deţin în proprietate sau în concesiune reţele de comunicaşii electronice destinate publicului sau elemente de infrastructură fizică asociate acestora. Diferenţierea obligaţiilor de raportare impuse furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice prin proiectul supus consultării publice se face în funcţie de întinderea şi complexitatea reţelelor, la fel ca şi în decizia anterioară. De asemenea, operatorii de reţea şi autorităţile administraţiei publice centrale sau locale care deţin în proprietate, administrare sau concesiune elemente de infrastructură fizică, vor transmite ANCOM, la cerere, informaţii necesare realizării SIIR."


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Platforma Flickr a fost achiziţionată de SmugMug
22 apr. V.D.


Alvogen anunţă că se retrage din Europa de Est
21 apr. D.I.


Rompetrol Rafinare a prelungit un credit de 360 milioane de dolari
20 apr. D.I.


Şantierul Naval Constanţa a încheiat un acord de asociere cu Naval Group din Franţa
20 apr. D.I.


Air France negociază cu salariaţii încheierea grevei
20 apr. D.I.


TRANSGAZ A PIERDUT LICITAŢIAGrecia a acceptat oferta consorţiului condus de Snam pentru DESFA
20 apr. V.D.


ANCOM: Tarifele pentru portarea numerelor de telefon scad de până la 2,6 ori
20 apr.


BOGDAN CHIRIŢOIU:"2018 va fi un an foarte interesant pe zona ajutoarelor de stat"
20 apr. EMILIA OLESCU


STUDIU ESOP CONSULTING:"Birourile cu suprafeţe între 1.000-3.000 mp, cele mai închiriate, în 2017"
20 apr. R.R.


ÎN URMA INVESTIGAŢIEI EFECTUATEConsiliul Concurenţei recomandă reducerea tarifelor la electricitate
20 apr. E.O.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.