ANGELA MERKEL:

Unele companii ar putea părăsi Germania dacă nu va fi atrasă forţă de muncă specializată 8

14 dec. 2019 Internaţional
F.B.
Unele companii ar putea părăsi Germania dacă nu va fi atrasă forţă de muncă specializată

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat sâmbătă asupra riscului delocalizării unor companii către alte ţări dacă Germania nu va reuşi să atragă lucrători calificaţi atât din statele Uniunii Europene cât şi din ţări din afara blocului comunitar, consemnează agenţiile EFE şi DPA.

Dacă în urmă cu 15 ani problema Germania era şomajul ridicat, circa cinci milioane de germani neavând atunci loc de muncă, acum problema este insuficienţa forţei de muncă specializate, a subliniat Merkel într-o înregistrare video. Prin urmare, dacă Germania nu face eforturi pentru a găsi soluţii în faţa deficitului forţei de muncă, atunci ''companiile vor fi tentate să emigreze, şi desigur este ceva ce nu ne dorim'', a insistat ea.

Merkel a explicat în continuare strategia guvernului ei la acest capitol. Astfel, se căuta în primul rând valorificarea deplină a potenţialului forţei de muncă interne, prin stimularea unui acces adecvat la formare profesională. Se vor studia de asemenea modalităţi de ameliorare a condiţiilor de muncă pentru a atrage şi alţi lucrători din statele UE, pe lângă cei aproximativ 2,5 milioane de cetăţeni comunitari care sunt angajaţi în prezent în Germania.

În cadrul acestui demers al atragerii forţei de muncă guvernul de la Berlin se va întâlni luni cu asociaţii profesionale pentru a discuta în principal despre modalităţile de implementare rapidă a legii privind imigraţia lucrătorilor calificaţi (Skilled Workers Immigration Act), aflată încă în stadiul de proiect legislativ.

Obiectivul acestei legi, care ar urma să intre în vigoare pe 1 martie 2020, este să faciliteze venirea şi stabilirea în Germania a lucrătorilor calificaţi din statele care nu fac parte din UE şi prin urmare nu beneficiază de libertatea de circulaţie a forţei de muncă.

Printre măsurile prevăzute de această lege se numără examinarea accelerată a solicitărilor de acordare a vizei de lucru, precum şi facilitarea acţiunilor de recrutare a forţei de muncă întreprinse de companiile germane. O altă măsură prevede subvenţionarea cursurilor de limba germană chiar în ţările de origine ale potenţialilor viitori imigranţi în Germania. De asemenea, Oficiul Federal al Forţei de Muncă va avea sarcina să joace un rol mai activ şi să coopereze cu state terţe pentru a căuta lucrători, sprijinind astfel eforturile întreprinderilor mici şi mijlocii germane de a găsi angajaţii de care au nevoie.

Opinia cititorului: 8
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2019, 20:23

Păi nu a chemat ea cu surle și trâmbițe 1 milion de specialiști?Are atât de mulți că vrea să dea și altora,nu o înțeleg de ce se jelește acum?

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de ferencz în data de 14.12.2019, 21:17

nu este buton pt. Like

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 15.12.2019, 07:37

Aia sunt cocotieri.Nu stiu nimic sa faca si nici nu vor. Fostele tari socialiste au ignorat calificare din nenecesitate.Asa ca raman sa reclalifice ei pe banii lor. Dar investitorii nu au rabdare si pleaca.

1.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
mesaj trimis de anonim în data de 15.12.2019, 22:58

Corect, vin pt. bani si nu le plac joburile europene ci efectiv sunt o plagă pt cultura europeană nu au nici o pregătire, MAMA MERKEL să i întrețină pe salariu ei de cancelar

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 15.12.2019, 09:10

Dar ciuciunghezii aia din siria, irak, afganistan care erau primiti ca niste zei, nu au nicio calificare?

2.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de anonim în data de 15.12.2019, 12:01

Pe ăștia i-a chemat cu surle și trâmbițe.Vrea specialiști din afara UE care este o piață de desfacere pentru Germania.Pe lângă asta,femeie miloasă,s-a gândit că rezolvă și o criză umanitară pe spinarea altora.Am convingerea că lucrul acesta a fost bomboana de pe colivă care i-a determinat pe britanici să iasă din UE.Cineva,un anonim,a avut tupeul să facă diaspora noastră un jeg.Să-i fie rușine.Pădure fără uscături nu există dar cel puțin nu am auzit de vreun român să se detoneze sau să comită acte de terorism,acte de neconceput într-o lume a secolului XXI.Unii folosesc tehnologia modernă în scopul gândirii lor de ev mediu.Din cauza asta au pus britanicii piciorul în prag cu orice preț.Vor să decidă singuri pe cine primesc în țara lor pentru a se simți în sigurantă.

2.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de anonim în data de 15.12.2019, 22:50

Calificarea lor este bunga bunga ajutoare sociale si trafic cu ,,prafuri,, efectiv un masacru pt civilizatia europeana analfabeti si urăsc crestinismul

2.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
mesaj trimis de anonim în data de 16.12.2019, 11:30

Cei care urăsc creștinismul să stea dracului la ei in țară,nu-i invită nimeni.

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Soluţia cancerului este în...oameni
22 ian.


Samsung, divizia telefoane, are un nou şef
22 ian.


Google, de acord cu interzicerea temporară a tehnologiei de recunoaştere facială
22 ian.


Gheţarii arctici se pot pierde pentru o lungă perioadă
22 ian.


CAZUL CHINAOrganizaţia Mondială a Sănătăţii, întâlnire de urgenţă
22 ian.


Surse: Air France-KLM vrea să preia 49% din Malaysia Airlines
22 ian. Alina Vasiescu


BURSELE LUMIITeama de coronavirusul din China pune stăpânire pe pieţe
22 ian. A.V.


PÂNĂ ÎN 2035, Franţa vrea să închidă 14 reactoare nucleare
22 ian.


ÎN SENATUL SUAProcesul împotriva lui Trump, şase zile pe săptămână
22 ian. V.R.


Investiţiile străine directe în China au crescut cu 5,8%, anul trecut
22 ian.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.