ANPC a verificat mai mulţi operatori economici din judeţul Prahova şi a dat amenzi de 25.000 lei

18 dec. 2017 Companii-Afaceri
Andrei Stan
ANPC a verificat mai mulţi operatori economici din judeţul Prahova şi a dat amenzi de 25.000 lei

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a verificat mai mulţi operatori economici din judeţul Prahova şi a aplicat amenzi în valoare de 25.000 lei, în urma unor controale efectuare în cadrul Comandamentului de Iarnă, informează instituţia, prin intermediul unui comunicat de presă.

În perioada 17-22 decembrie şi 27-29 decembrie, ANPC desfăşoară Comandamentul de Iarnă 2017, ce are ca scop prevenirea şi combaterea practicilor care dăunează vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor şi asigurarea dreptului consumatorilor de a fi informaţi.

În acest sens, pe 17 decembrie s-au desfăşurat primele controale operative în cadrul cărora au fost verificaţi operatori economici din judeţul Prahova.

Potrivit ANPC, printre abaterile constatate se află: lipsa elementelor de informare, nerespectarea condiţiilor prescrise, lipsa gramajului la băuturi, produse neconforme (clementine, ciocolată, bomboane de ciocolată), practici comerciale înşelătoare, produse cu termenul de valabilitate expirat (carne şi produse din carne - 30 de kilograme, lactate - nouă kilograme, blat tort - două kilograme), legume şi fructe ce prezentau modificări organoleptice, condiţii de cazare improprii sau lipsa informaţiei privind limita de vârstă pentru accesul pe pârtie.

"Urmare a deficienţelor constate, au fost dispuse următoarele măsuri: aplicarea a nouă sancţiuni contravenţionale, din care şapte avertismente şi două amenzi în valoare de 25.000 de lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor, oprirea definitivă şi retragerea de la comercializare de produse în valoare de 825 lei şi oprirea temporară de la comercializare", se arată în comunicat.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Traian Bădulescu: "Cei mai mulţi români petrec weekend-urile în destinaţii autohtone"
16 iul.


Mediul rural, fără asistenţă medicală de urgenţă
16 iul. George Marinescu


"Metro" nu vrea să vândă lanţul "Real"
16 iul.


MINISTRUL DELEGAT PENTRU AFACERI EUROPENE, VICTOR NEGRESCU:"Este normal ca fiecare agricultor din UE să beneficieze de sprijin similar"
16 iul.


ÎN PRIMELE CINCI LUNI DIN 2018INS: "Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 1,3%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017"
16 iul. Ramona Radu, Vlad Dobrea


LAURENŢIU BACIU, LAPAR:"Numai 15% din suprafaţa agricolă a ţării este irigată"
16 iul. Ramona Radu


Rusia şi OPEC, gata să majoreze producţia de petrol dacă piaţa o va cere
16 iul.


"Transelectrica" a atribuit un contract de 10 milioane euro pentru retehnologizarea staţiei Medgidia Sud
16 iul.


România şi Franţa, parteneri în domeniul aeronautic
15 iul. A.M.


Fuziunea între Alstom şi Siemens anchetată de UE
14 iul. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.