ANPC a verificat mai mulţi operatori economici din judeţul Prahova şi a dat amenzi de 25.000 lei

18 dec. 2017 Companii-Afaceri
Andrei Stan
ANPC a verificat mai mulţi operatori economici din judeţul Prahova şi a dat amenzi de 25.000 lei

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a verificat mai mulţi operatori economici din judeţul Prahova şi a aplicat amenzi în valoare de 25.000 lei, în urma unor controale efectuare în cadrul Comandamentului de Iarnă, informează instituţia, prin intermediul unui comunicat de presă.

În perioada 17-22 decembrie şi 27-29 decembrie, ANPC desfăşoară Comandamentul de Iarnă 2017, ce are ca scop prevenirea şi combaterea practicilor care dăunează vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor şi asigurarea dreptului consumatorilor de a fi informaţi.

În acest sens, pe 17 decembrie s-au desfăşurat primele controale operative în cadrul cărora au fost verificaţi operatori economici din judeţul Prahova.

Potrivit ANPC, printre abaterile constatate se află: lipsa elementelor de informare, nerespectarea condiţiilor prescrise, lipsa gramajului la băuturi, produse neconforme (clementine, ciocolată, bomboane de ciocolată), practici comerciale înşelătoare, produse cu termenul de valabilitate expirat (carne şi produse din carne - 30 de kilograme, lactate - nouă kilograme, blat tort - două kilograme), legume şi fructe ce prezentau modificări organoleptice, condiţii de cazare improprii sau lipsa informaţiei privind limita de vârstă pentru accesul pe pârtie.

"Urmare a deficienţelor constate, au fost dispuse următoarele măsuri: aplicarea a nouă sancţiuni contravenţionale, din care şapte avertismente şi două amenzi în valoare de 25.000 de lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor, oprirea definitivă şi retragerea de la comercializare de produse în valoare de 825 lei şi oprirea temporară de la comercializare", se arată în comunicat.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

IMEDIAT CE GIGI DRAGOMIR A FOST REPUS ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE,ANRM a lansat o consultare publică asupra calculului preţului de referinţă pentru gaze4
24 ian. A.A


IMEDIAT CE GIGI DRAGOMIR A FOST REPUS ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE,ANRM a lansat o consultare publică asupra calculului preţului de referinţă pentru gaze
23 ian. A.A


ANCOM propune scăderea tarifelor plătite între operatori pentru portarea numerelor
23 ian. C.P.


Nicolae Demetriade candidează pentru funcţia de Preşedinte ANAT
23 ian. Adelina Toader


Directorul Losan România vrea să construiască un hotel în Centrul Civic al Braşovului
23 ian. O.VRÂNCEANU


Sanofi plăteşte 11,6 miliarde de dolari pentru achiziţia Bioverativ
23 ian.


Americanii de la JD Norman Industries au achiziţionat REGE Automotive
23 ian. Ovidiu VRÂNCEANU


GARANŢII BANCARE DE 23 MILIOANE DE DOLARI Hidroconstrucţia va executa lucrări de construcţii în Iordania, de peste 115 milioane de dolari
23 ian. A.S.


EY: "Vehiculele electrice vor deveni o opţiune de transport de bază până în 2025, în toate pieţele"
23 ian. C.P.


Tel Drum şi-a cerut insolvenţa, "falimentul" fiind materia care face obiectul cererii
22 ian. D.I

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.