ANSVSA a dat amenzi de aproape 150.000 lei în urma controalelor în domeniul produselor din pescuit

27 nov. 2017 Companii-Afaceri
Andrei Stan
ANSVSA a dat amenzi de aproape 150.000 lei în urma controalelor în domeniul produselor din pescuit

O cantitate de 230 de kilograme de peşte urmează să fie neutralizată 

Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de aproape 150.000 de lei şi au decis suspendarea activităţii pentru unsprezece unităţi de producţie, colectare, procesare, depozitare şi comercializare a peştelui şi produselor din pescuit, o cantitate de peste 230 de kilograme de peşte urmând să fie neutralizată, potrivit unui comunicat al ANSVSA.

Autoritatea Naţională Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) precizează: "În perioada 30 octombrie - 17 noiembrie 2017, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a municipiului Bucureşti, au desfăşurat 1.293 de controale în unităţile de producţie, colectare, procesare, depozitare şi comercializare a peştelui şi produselor din pescuit.

Au fost verificate următoarele tipuri de unităţi: puncte de debarcare a peştelui, centre de colectare a peştelui, ferme de acvacultură cu centre de colectare a peştelui integrate, unităţi de procesare a peştelui şi produselor din pescuit autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare, depozite independente care asigură stocarea peştelui şi produselor din pescuit şi magazine de desfacere a peştelui.

Controalele au vizat aspecte privind verificarea modului de respectare de către operatorii din sectorul alimentar, a condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea şi comercializarea peştelui şi produselor din pescuit".

Potrivit sursei citate, în perioada menţionată au fost verificate 15 puncte de debarcare a peştelui, 99 de centre de colectare peşte, 20 de ferme de acvacultură cu centre de colectare a peştelui integrate, 100 de unităţi de procesare a peştelui şi produselor din pescuit autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare, 64 de depozite independente care asigură stocarea peştelui şi produselor din pescuit, precum şi 1005 magazine de desfacere a peştelui (pescării).

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 99 de amenzi contravenţionale şi 125 de avertismente în valoare totală de 148.670 lei.

De asemenea, au fost emise cinci ordonanţe privind suspendarea temporară a activităţii şi unsprezece ordonanţe pentru interzicerea activităţii unor unităţi.

În urma controalelor efectuate, a fost reţinută oficial şi a fost dirijată către unităţi de neutralizare cantitatea de 231 kilograme de peşte.

Potrivit ANSVSA, neconformităţile constatate şi sancţionate au fost: deficienţe privind aplicarea programelor de igienizare a spaţiilor de producţie, deficienţe privind trasabilitatea, marcarea de identificare şi etichetarea peştelui destinat comercializării, precum şi nerespectarea cerinţelor generale şi specifice de igienă referitoare la recepţia, manipularea şi procesarea peştelui şi produselor din pescuit.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Platforma Flickr a fost achiziţionată de SmugMug
22 apr. V.D.


Alvogen anunţă că se retrage din Europa de Est
21 apr. D.I.


Rompetrol Rafinare a prelungit un credit de 360 milioane de dolari
20 apr. D.I.


Şantierul Naval Constanţa a încheiat un acord de asociere cu Naval Group din Franţa
20 apr. D.I.


Air France negociază cu salariaţii încheierea grevei
20 apr. D.I.


TRANSGAZ A PIERDUT LICITAŢIAGrecia a acceptat oferta consorţiului condus de Snam pentru DESFA
20 apr. V.D.


ANCOM: Tarifele pentru portarea numerelor de telefon scad de până la 2,6 ori
20 apr.


BOGDAN CHIRIŢOIU:"2018 va fi un an foarte interesant pe zona ajutoarelor de stat"
20 apr. EMILIA OLESCU


STUDIU ESOP CONSULTING:"Birourile cu suprafeţe între 1.000-3.000 mp, cele mai închiriate, în 2017"
20 apr. R.R.


ÎN URMA INVESTIGAŢIEI EFECTUATEConsiliul Concurenţei recomandă reducerea tarifelor la electricitate
20 apr. E.O.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.