ANSVSA a dat amenzi de aproape 150.000 lei în urma controalelor în domeniul produselor din pescuit

27 nov. 2017 Companii-Afaceri
Andrei Stan
ANSVSA a dat amenzi de aproape 150.000 lei în urma controalelor în domeniul produselor din pescuit

O cantitate de 230 de kilograme de peşte urmează să fie neutralizată 

Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de aproape 150.000 de lei şi au decis suspendarea activităţii pentru unsprezece unităţi de producţie, colectare, procesare, depozitare şi comercializare a peştelui şi produselor din pescuit, o cantitate de peste 230 de kilograme de peşte urmând să fie neutralizată, potrivit unui comunicat al ANSVSA.

Autoritatea Naţională Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) precizează: "În perioada 30 octombrie - 17 noiembrie 2017, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a municipiului Bucureşti, au desfăşurat 1.293 de controale în unităţile de producţie, colectare, procesare, depozitare şi comercializare a peştelui şi produselor din pescuit.

Au fost verificate următoarele tipuri de unităţi: puncte de debarcare a peştelui, centre de colectare a peştelui, ferme de acvacultură cu centre de colectare a peştelui integrate, unităţi de procesare a peştelui şi produselor din pescuit autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare, depozite independente care asigură stocarea peştelui şi produselor din pescuit şi magazine de desfacere a peştelui.

Controalele au vizat aspecte privind verificarea modului de respectare de către operatorii din sectorul alimentar, a condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea şi comercializarea peştelui şi produselor din pescuit".

Potrivit sursei citate, în perioada menţionată au fost verificate 15 puncte de debarcare a peştelui, 99 de centre de colectare peşte, 20 de ferme de acvacultură cu centre de colectare a peştelui integrate, 100 de unităţi de procesare a peştelui şi produselor din pescuit autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare, 64 de depozite independente care asigură stocarea peştelui şi produselor din pescuit, precum şi 1005 magazine de desfacere a peştelui (pescării).

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 99 de amenzi contravenţionale şi 125 de avertismente în valoare totală de 148.670 lei.

De asemenea, au fost emise cinci ordonanţe privind suspendarea temporară a activităţii şi unsprezece ordonanţe pentru interzicerea activităţii unor unităţi.

În urma controalelor efectuate, a fost reţinută oficial şi a fost dirijată către unităţi de neutralizare cantitatea de 231 kilograme de peşte.

Potrivit ANSVSA, neconformităţile constatate şi sancţionate au fost: deficienţe privind aplicarea programelor de igienizare a spaţiilor de producţie, deficienţe privind trasabilitatea, marcarea de identificare şi etichetarea peştelui destinat comercializării, precum şi nerespectarea cerinţelor generale şi specifice de igienă referitoare la recepţia, manipularea şi procesarea peştelui şi produselor din pescuit.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

ANRM ŞI MFP NU DEŢIN INFORMAŢII CONCLUDENTELegea offshore, un proiect controversat
19 oct. GEORGE MARINESCU


NOVEL RESEARCH:Contrabanda cu ţigări - în scădere, în luna septembrie
19 oct. Emilia Olescu


Vacanţe şi maşini, plătite cu bitcoin
19 oct.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / IULIU MOLDOVEANU, ASOCIAŢIA CLUBUL ROMÂN DE MOBILĂ:"Avem forţa de muncă şi tehnologia necesare pentru a duce industria mobilei pe piaţa rusă"
19 oct. A.T.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / LIVIU SIMION, VICEPREŞEDINTE UGIR:"Îmi doresc ca relaţiile între companiile din Rusia şi România să fie mai puternice"
19 oct. R.R.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / DOREL PARASCHIV, ASE:"Ne propunem să furnizăm absolvenţi care să răspundă nevoilor mediului de afaceri"
19 oct. A.T.


CORESPONDENŢĂ DIN TUNISIATunisia reintră în ofertele de pe piaţa românească
19 oct. Adelina Toader


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / VARUJAN PAMBUCCIAN, DEPUTAT:"Ne confruntăm cu patru domenii tehnologice care deja schimbă lumea"
19 oct. EMILIA OLESCU


Petrolexportimport intră în faliment
19 oct. A.I.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / VIOREL MARIAN PANĂ, FOST PREŞEDINTE BVB:"Este necesară stabilirea unei agende strategice româno-ruse"
19 oct.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.