Gala BURSA 2018

Antreprenorul britanic Sanjeev Gupta promite investiţii mari în România

09 nov. 18:53 Companii
F.C.
Sanjeev Gupta
Sanjeev Gupta

Industriaşul britanic Sanjeev Gupta a promis vienri că GFG Alliance va face investiţii semnificative în România, care vin să completeze planurile sale de dezvoltare ale combinatului siderurgic de la Galaţi.

Declaraţiile sale urmează întâlnirii pe care Sanjeev Gupta a avut-o cu prim-ministrul Viorica Dăncilă în Bucureşti, în timpul căreia au discutat despre oportunităţile de investiţie din partea GFG în domenii precum energie, infrastructură şi servicii financiare.

Sanjeev a descris întâlnirea cu Primul Ministru ca "deosebit de încurajatoare" şi a menţionat că este determinat să construiască o prezenţă puternică a grupului în România, pe care o consideră o ţară cu "un mare potenţial de creştere". Primul Ministru a discutat cu Sanjeev Gupta detalii referitoare la noul program menit să susţină parteneriatul public-privat, mai mult, şi-a exprimat interesul puternic de a fi implicat în aceste planuri ambiţioase. La întâlnire a participat, de asemenea, domnul Viorel Ştefan, viceprim-ministru.

Domnul Gupta şi-a luat angajamentul de a investi în abilităţile legate de industrie a tinerei generaţii, pentru a susţine astfel creşterea economică, mai ales în centre industriale cheie cum este Galaţi.

Întâlnirea cu doamna Viorica Dăncilă urmează întâlnirii pe care antreprenorul britanic a avut-o ieri la Galaţi cu reprezentanţi ai sindicatelor şi ai echipei de management ai Arcelor Mittal, companie către care GFG Alliance a realizat o ofertă de achiziţie. Tranzacţia se va finaliza la începtul anului 2019, iar Liberty va investi peste 300 de milioane de euro pentru a majora capacitatea de producţie a combinatului cu peste 50%, la aproximativ 3 milioane de tone anual.

Sanjeev Gupta a adăugat "întâlnirile pe care le-am avut cu Primul Ministru şi cu sindicatele au fost productive şi s-au realizat într-o notă pozitivă, iar acum vedem oportunutăţi şi mai mari de a dezvolta combinatul şi de a contribui în mod semnificativ la dezvoltarea oraşului şi a regiunii".

Investiţia de la Galaţi reprezintă o reîntoarcere la rădăcini, a companiei Liberty care în 1992, când Sanjeev Gupta şi-a început cariera derulând afaceri comerciale cu materii prime, inclusiv cu minereu de fier, atât cu Galaţi dar şi cu alţi clienţi din România "sunt foarte entuziasmat să revin aici şi am speranţe mari pentru viitor".

Sanjeev a mai spus că investiţia de la Galaţi, cel mai probabil, va include repornirea unuia dintre furnale. Totodată, acesta va explora şi posibilitatea de a reporni cel de al treilea furnal sau de a instala un cuptor cu arc electric ce ar folosi ca materie primă fier vechi, proces tehnologic care este în linie cu strategia Greensteel a companiei pentru o dezvoltare sustenabilă.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

TeraPlast primeşte 6,8 milioane euro ajutor de stat
13 nov. T.T.


ÎN LIPSA ÎNCHEIERII NOULUI CONTRACT COLECTIV DE MUNCĂSindicaliştii de la metrou ameninţă cu greva
13 nov. G.M.


SINDICATELE: Lucian Şova va falimenta transportul feroviar de marfă
13 nov. George Marinescu


Ecranul touch va fi controlat cu privirea
13 nov.


CBRE SEMNALEAZĂ O ACTIVITATE INTENSĂ ÎN TRIMESTRUL TREI:73.000 de metri pătraţi, tranzacţionaţi pe piaţa birourilor
13 nov. R.R.


LIBER LA EXPLOATAREA PERIMETRELOR DIN MAREA NEAGRĂLegea offshore, promulgată de şeful statului
13 nov. GEORGE MARINESCU


Deloitte: "Salariul minim brut din România are cea mai mare rată de taxare din Europa Centrală şi de Est"
13 nov. R.R.


Abuzul de antibioticele provoacă pierderi de miliarde de euro
13 nov. O.D.


ADRIAN VOLINTIRU, ROMGAZ:"Ne gândim să accesăm alte surse de finanţare"
13 nov. Teona Tomoiagă


ADRIAN VOLINTIRU, ROMGAZ:"Romgaz şi-a îndeplinit obligaţia din programul de iarnă"
13 nov. Mihai Gongoroi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.