ANUL TRECUT

Ministerul Turismului a retras 107 licenţe ale agenţiilor de turism

Autorităţile vor un fond de garantare a pachetelor turistice, care să ramburseze clienţilor banii plătiţi pentru achiziţionarea pachetelor turistice, în cazul insolvenţelor 

Ministerul Turismului a retras, anul trecut, 107 licenţe ale agenţiilor de turism, în urma neregulilor descoperite, potrivit rapoartelor publicate de instituţie. Alte 125 de licenţe au fost radiate la cererea firmelor. Comparativ, în anul 2016, un număr de 1.073 de licenţe au fost retrase, fie din oficiu, fie pentru nerespectarea legilor în vigoare. În prezent, sunt licenţiate 2.655 agenţii de turism. Turismul nostru a fost marcat, în ultimii doi ani, de insolvenţe sonore, printre agenţiile care nu au rezistat pe piaţă numărându-se Paravion.ro, Mareea şi Genius Travel. Totodată, sectorul a fost marcat de sinuciderea patronului Omnia Turism, George Negru.

Ministerul Turismului anunţa, la mijlocul lunii decembrie, că nu există pericolul ca cetăţenii români să îşi piardă vacanţele sau banii plătiţi pe vacanţe pentru 2018. Autorităţile intenţionează să înfiinţeze un fond de garantare a pachetelor turistice, administrat de Ministerul Finanţelor Publice, care le va rambursa clienţilor toate sumele plătite pentru achiziţionarea de pachete turistice.

"Fondul de garantare vine în sprijinul consumatorului, nu în detrimentul lui. Fondul de garantare a fost conceput tocmai pentru a elimina pericolele de pe piaţa turistului, pentru a nu mai exista falimente răsunătoare care lasă românii fără vacanţele plătite", preciza atunci, ministrul Turismului Mircea Titus Dobre, citat de news.ro.

Oficialul mai spunea că agenţiile de turism organizatoare vor declara trimestrial sumele încasate în avans de la turişti şi vor depune o declaraţie în acest sens pentru a avea o evidenţă transparentă a nivelului de încasări.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Doraly lansează un magazin online
23 mai. Mihaela Dan


OMV nu renunţă la proiectele din Iran
23 mai. V.D.


MIHAI BOLDIJAR, DIRECTOR GENERAL ROBERT BOSCH:"România - centru de performanţă pentru concernul Bosch"
23 mai. EMILIA OLESCU


DIN CAUZA LIPSEI FORŢEI DE MUNCĂ ÎN CONSTRUCŢIIErbaşu: "Ţara noastră se va confrunta cu un dezastru"4
23 mai.


AmCham: "România are nevoie de un plan naţional de investiţii"
23 mai. Alina Vasiescu


Piaţa bunurilor de larg consum: creştere în valoare de 13%
23 mai.


CARMEN DAN:"Siguranţa frontierelor - o prioritate pentru ţara noastră"1
23 mai. Vlad Dobrea


ANRE propune scăderea ratei de rentabilitate în distribuţia de gaze
23 mai.


Sony, investiţie în EMI Music Publishing
22 mai. M.D.


AFIR, investiţii în zona montană
22 mai. M.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.