ANUL TRECUT

Ministerul Turismului a retras 107 licenţe ale agenţiilor de turism

08 ian. 2018 Companii

Autorităţile vor un fond de garantare a pachetelor turistice, care să ramburseze clienţilor banii plătiţi pentru achiziţionarea pachetelor turistice, în cazul insolvenţelor 

Ministerul Turismului a retras, anul trecut, 107 licenţe ale agenţiilor de turism, în urma neregulilor descoperite, potrivit rapoartelor publicate de instituţie. Alte 125 de licenţe au fost radiate la cererea firmelor. Comparativ, în anul 2016, un număr de 1.073 de licenţe au fost retrase, fie din oficiu, fie pentru nerespectarea legilor în vigoare. În prezent, sunt licenţiate 2.655 agenţii de turism. Turismul nostru a fost marcat, în ultimii doi ani, de insolvenţe sonore, printre agenţiile care nu au rezistat pe piaţă numărându-se Paravion.ro, Mareea şi Genius Travel. Totodată, sectorul a fost marcat de sinuciderea patronului Omnia Turism, George Negru.

Ministerul Turismului anunţa, la mijlocul lunii decembrie, că nu există pericolul ca cetăţenii români să îşi piardă vacanţele sau banii plătiţi pe vacanţe pentru 2018. Autorităţile intenţionează să înfiinţeze un fond de garantare a pachetelor turistice, administrat de Ministerul Finanţelor Publice, care le va rambursa clienţilor toate sumele plătite pentru achiziţionarea de pachete turistice.

"Fondul de garantare vine în sprijinul consumatorului, nu în detrimentul lui. Fondul de garantare a fost conceput tocmai pentru a elimina pericolele de pe piaţa turistului, pentru a nu mai exista falimente răsunătoare care lasă românii fără vacanţele plătite", preciza atunci, ministrul Turismului Mircea Titus Dobre, citat de news.ro.

Oficialul mai spunea că agenţiile de turism organizatoare vor declara trimestrial sumele încasate în avans de la turişti şi vor depune o declaraţie în acest sens pentru a avea o evidenţă transparentă a nivelului de încasări.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

WSJ:Visa şi Mastercard vor să majoreze comisioanele percepute la procesarea tranzacţiilor
16 feb. M.I.


Allianz ar putea încetini programul de răscumpărare de acţiuni, pentru a finanţa achiziţii
16 feb. I.M.


REZULTATE FINANCIARE 2018 Medicover - veniturile globale în creştere cu 15,8%
15 feb. V.D.


Schneider Electric arată beneficiile transformării digitale
15 feb. L.A.


REZULTATE FINANCIARE 2018Transgaz profit net în scădere cu 14,3%
15 feb. D.D.


Ferrari a lansat monopostul cu care speră să oprească dominaţia Mercedes
15 feb. I.M.


OMV Petrom susţine construcţia primului spital de Oncologie pediatrică
15 feb. L.A.


DIN REZULTATUL ANULUI TRECUTFondul Proprietatea propune un dividend cu randament de 11%
15 feb. Andrei Iacomi


Romgaz profit net în scădere cu 12,5%
15 feb. I.I.


Sectorul construcţiilor a scăzut anul trecut cu 4,1%
15 feb. L.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.