Gala BURSA 2018

ANUL TRECUT

Ministerul Turismului a retras 107 licenţe ale agenţiilor de turism

08 ian. Companii

Autorităţile vor un fond de garantare a pachetelor turistice, care să ramburseze clienţilor banii plătiţi pentru achiziţionarea pachetelor turistice, în cazul insolvenţelor 

Ministerul Turismului a retras, anul trecut, 107 licenţe ale agenţiilor de turism, în urma neregulilor descoperite, potrivit rapoartelor publicate de instituţie. Alte 125 de licenţe au fost radiate la cererea firmelor. Comparativ, în anul 2016, un număr de 1.073 de licenţe au fost retrase, fie din oficiu, fie pentru nerespectarea legilor în vigoare. În prezent, sunt licenţiate 2.655 agenţii de turism. Turismul nostru a fost marcat, în ultimii doi ani, de insolvenţe sonore, printre agenţiile care nu au rezistat pe piaţă numărându-se Paravion.ro, Mareea şi Genius Travel. Totodată, sectorul a fost marcat de sinuciderea patronului Omnia Turism, George Negru.

Ministerul Turismului anunţa, la mijlocul lunii decembrie, că nu există pericolul ca cetăţenii români să îşi piardă vacanţele sau banii plătiţi pe vacanţe pentru 2018. Autorităţile intenţionează să înfiinţeze un fond de garantare a pachetelor turistice, administrat de Ministerul Finanţelor Publice, care le va rambursa clienţilor toate sumele plătite pentru achiziţionarea de pachete turistice.

"Fondul de garantare vine în sprijinul consumatorului, nu în detrimentul lui. Fondul de garantare a fost conceput tocmai pentru a elimina pericolele de pe piaţa turistului, pentru a nu mai exista falimente răsunătoare care lasă românii fără vacanţele plătite", preciza atunci, ministrul Turismului Mircea Titus Dobre, citat de news.ro.

Oficialul mai spunea că agenţiile de turism organizatoare vor declara trimestrial sumele încasate în avans de la turişti şi vor depune o declaraţie în acest sens pentru a avea o evidenţă transparentă a nivelului de încasări.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

VERANDA MALL, AŞTEPTĂRI PENTRU ANUL 2020:Cifră de afaceri de peste 10 milioane euro
13 nov. V.D.


Enel X România investeşte 20 de milioane euro în infrastructură1
13 nov. E.A.


PRIMELE NOUĂ LUNI:Oltchim şi-a dublat profitul la aproape 84 milioane de lei
13 nov. P.E.


Veniturile Vodafone România, creştere de 4,8% în trimestrul 3
13 nov. F.B.


Vodafone va reduce costurile cu 1,2 miliarde de euro
13 nov. A.P.


Acţiunile Apple, la cel mai redus nivel din ultimele trei luni
13 nov. F.B.


Facebook, erori de accesare a reţelei în anumite state
13 nov. F.B.


TeraPlast primeşte 6,8 milioane euro ajutor de stat
13 nov. T.T.


ÎN LIPSA ÎNCHEIERII NOULUI CONTRACT COLECTIV DE MUNCĂSindicaliştii de la metrou ameninţă cu greva
13 nov. G.M.


SINDICATELE: Lucian Şova va falimenta transportul feroviar de marfă
13 nov. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.