ANUL TRECUT

Ministerul Turismului a retras 107 licenţe ale agenţiilor de turism

Autorităţile vor un fond de garantare a pachetelor turistice, care să ramburseze clienţilor banii plătiţi pentru achiziţionarea pachetelor turistice, în cazul insolvenţelor 

Ministerul Turismului a retras, anul trecut, 107 licenţe ale agenţiilor de turism, în urma neregulilor descoperite, potrivit rapoartelor publicate de instituţie. Alte 125 de licenţe au fost radiate la cererea firmelor. Comparativ, în anul 2016, un număr de 1.073 de licenţe au fost retrase, fie din oficiu, fie pentru nerespectarea legilor în vigoare. În prezent, sunt licenţiate 2.655 agenţii de turism. Turismul nostru a fost marcat, în ultimii doi ani, de insolvenţe sonore, printre agenţiile care nu au rezistat pe piaţă numărându-se Paravion.ro, Mareea şi Genius Travel. Totodată, sectorul a fost marcat de sinuciderea patronului Omnia Turism, George Negru.

Ministerul Turismului anunţa, la mijlocul lunii decembrie, că nu există pericolul ca cetăţenii români să îşi piardă vacanţele sau banii plătiţi pe vacanţe pentru 2018. Autorităţile intenţionează să înfiinţeze un fond de garantare a pachetelor turistice, administrat de Ministerul Finanţelor Publice, care le va rambursa clienţilor toate sumele plătite pentru achiziţionarea de pachete turistice.

"Fondul de garantare vine în sprijinul consumatorului, nu în detrimentul lui. Fondul de garantare a fost conceput tocmai pentru a elimina pericolele de pe piaţa turistului, pentru a nu mai exista falimente răsunătoare care lasă românii fără vacanţele plătite", preciza atunci, ministrul Turismului Mircea Titus Dobre, citat de news.ro.

Oficialul mai spunea că agenţiile de turism organizatoare vor declara trimestrial sumele încasate în avans de la turişti şi vor depune o declaraţie în acest sens pentru a avea o evidenţă transparentă a nivelului de încasări.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Oltchim opreşte producţia şi intră în revizie generală1
19 aug. A.M.


Volkswagen doreşte majorarea producţiei de automobile1
18 aug. A.M.


Transgaz a semnat contracte de 335 milioane de euro4
18 aug. A.M.


PRIUMUL SEMESTRU 2018:Braiconf, profit net de 1,3 milioane lei
18 aug. A.M.


PRIMUL SEMESTRU 2018:Dafora, venituri totale de 52,9 milioane lei
18 aug. A.M.


ÎN PERIOADA IANUARIE - IUNIE 2018,Câştigurile "IAR Braşov", în declin
17 aug. R.R.


ÎN PRIMELE ŞASE LUNI DIN 2018,Profitul Aerostar Bacău a crescut cu peste 80%
17 aug. R.A.


ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI CURENTProfitul Transelectrica s-a menţinut la 98 milioane lei
17 aug. R.R.


NOVEL RESEARCH:Contrabanda cu ţigarete, în creştere abruptă1
17 aug. EMILIA OLESCU


PENTRU DIMINUAREA TARIFULUI REGLEMENTAT DE TRANSPORT AL ELECTRICITĂŢIITranselectrica a dat în judecată ANRE
17 aug. E.O.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.