Apple are probleme cu reglementările UE

31 oct. Companii
O.D.

Marile companii din domeniul tehnologiei sunt cele mai afectate de războiul economic pornit de administraţia Trump, în primul rând cu China, dar şi cu Uniunea Europeană. Părţile sunt din ce în ce mai stricte în ceea ce priveşte respectarea regulilor, ceea ce duce la blocaje şi foarte multe investigaţii ale autorităţilor.

Apple are noi probleme cu autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană, care întreabă companiile de vânzări online dacă li s-a spus că folosească serviciul de plăţi mobile al companiei americane, Apple Pay, în locul serviciilor concurente, potrivit unui document obţinut de Reuters. Într-un chestionar trimis în luna august, Comisia Europeană afirmă că are informaţii potrivit cărora Apple ar fi restricţionat plăţile online pentru achiziţiile de bunuri şi servicii prin intermediul aplicaţiilor sau site-urilor comercianţilor, încălcând legislaţia europeană în domeniul concurenţei. Lansat în octombrie 2014, serviciul de plăţi mobile Apple Pay face parte din strategia Apple de diversificare a operaţiunilor faţă de vânzările de dispozitive. Serviciul este disponibil în peste 50 de ţări la nivel global, inclusiv în peste 20 de state din Uniunea Europeană. Chestionarul întreabă dacă companiile au avut obligaţia contractuală de a permite o anumită metodă de plată şi dacă aceste contracte au inclus condiţii de integrare a serviciului Apple Pay în aplicaţiile şi site-urile lor. Potrivit news.ro, autorităţile de reglementare au dorit să afle dacă Apple a respins aplicaţiile comercianţiilor ca fiind incompatibile cu termenii şi condiţiile pentru integrarea Apple Pay în aplicaţiile lor. Comisia a confirmat că a cerut informaţii de la participanţii din piaţă.

Criticii au reclamat de mult timp existenţa unui cip NFC pe iPhone care face ca Apple Pay să fie selectat automat atunci când un utilizator de iPhone plăteşte pentru bunuri şi servicii, excluzând serviciile de plată ale companiilor concurente. Alerte recente apărute pe iPhone-uri, care întrebau utilizatorii dacă vor să instaleze Apple Pay pe dispozitivele lor au dus la apariţia unor proteste. Apple este deja ţinta unei plângeri din partea serviciului suedez de streaming pentru muzică Spotify, care afirmă că Apple limitează companiile concurente de streaming. Comisia trebuie să decidă dacă va începe o investigaţie.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

SIERRA QUADRANT:"Sistemul de termoficare al Capitalei funcţionează nelegal"
12 dec. F.B.


Wizz Air intenţioneză să se extindă în afara Europei
12 dec. A.I.G.


RĂZVAN NICOLESCU(DELOITTE): Combustibili fosili încă au o importanţă uriaşă
12 dec. A.I.G.


BITDEFENDER:Numărul atacurilor cibernetice va atinge pragul de un miliard
12 dec. A.I.G.


CAO CHAOXUN, HUAWEI:"România - unul dintre pilonii de bază în dezvoltarea Huawei la nivel european"
12 dec. A consemnat Adelina Toader


Aramco a atins o valoare de piaţă record de 2.000 de miliarde de dolari
12 dec. B.F.


Telefonica Deutschland a selectat Nokia şi Huawei pentru construcţia reţelei sale 5G
12 dec. I.M.


TIMIŞOARA:Compania Ness a închiriat peste 4.100 mp în UBC 0
12 dec. F.B.


Operatorii de transport, nemulţumiţi de abrogarea integrală a OUG 51/2019
12 dec. GEORGE MARINESCU


REMUS ŞTEFUREAC, INSCOP RESEARCH: Populaţia, tot mai atentă la importanţa eficienţei energetice
12 dec. R.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.