Apple lansează iOS 13

20 sep. 2019 Miscellanea
D.V.
Apple lansează iOS 13

Noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone este disponibilă şi poate fi instalată pe modelele compatibile. Aceasta va fi urmată doar peste câteva zile de un prim update.

Aşa cum a anunţat în cadrul evenimentului de lansare a noilor iPhone-uri, iOS 13 poate fi instalat acum pe iPhone 6S şi modelele mai noi, inclusiv pe iPhone SE şi a şaptea generaţie de iPod Touch.

Cea mai vizibilă noutate este aşa numitul Dark Mode, care va activa o paletă coloristică dominată de negru ce va contribui la reducerea consumului de energie pe modelele cu ecran OLED şi la reducerea stresului pentru ochi.

Noul mod întunecat poate fi programat să devină activ la o anumită oră sau poate fi activat manual şi lăsat activ tot timpul.

Aplicaţiile compatibile, care au un mod normal şi unul întunecat, vor urma acelaşi tipar: vor rula în Dark Mode atunci când modul întunecat al sistemului de operare este activ.

O altă noutate notabilă este scrierea prin swipe. Un cuvânt poate fi acum scris prin desenarea cu degetul a unei linii care uneşte literele ce-l compun, fără a se ridica degetul până la încheierea cuvântului.

Multe din aplicaţiile Apple, precum Maps, Photos şi Reminders au fost actualizate cu această ocazie. Maps, spre exemplu, are acum un mod de vizualizare similar Street View-ului din Google Maps.

iOS 13 aduce mai multe funcţii noi şi pe partea de protejare a intimităţii, inclusiv o opţiune pentru acordarea dreptului de acces la datele de localizare o singură dată unei aplicaţii.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Marea relaxare - obligaţii impuse, rupte de realitate1
01 iun. G.M.


Numărul copiilor care trăiesc în familii sărace ar putea să crească cu 86 milioane până la finalul anului
01 iun. G.U.


5.000 din cele 45.000 de restaurante din România se vor închide1
01 iun. G.U.


CĂLIN ILE:Pierderile în industria hotelieră s-ar putea apropia de un miliard de euro în 2020
01 iun. G.U.


MINISTRUL MUNCII:Îi asigur pe cei care au ieşit la pensie în străinătate că nu vor mai aştepta cu anii calcularea pensiilor
01 iun. G.U.


Societatea care asigură agentul termic în Buzău, aproape de faliment
01 iun. ANA FELEA


32 de tipuri de măşti nu au trecut testele europene privind calitatea
01 iun. S.B.


1 IUNIE, ÎN ROMÂNIA:Infectaţi - 19.398 ; Decese - 12701
01 iun. S.B.


1 IUNIE, PE GLOB:Infectaţi - cca. 6,2 milioane ; Decese - cca. 374 de mii1
01 iun. S.B.


AFIR investeşte 118,4 milioane de euro în învăţământ
01 iun. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.