Apple lansează iOS 13

20 sep. 13:59 Miscellanea
D.V.
Apple lansează iOS 13

Noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone este disponibilă şi poate fi instalată pe modelele compatibile. Aceasta va fi urmată doar peste câteva zile de un prim update.

Aşa cum a anunţat în cadrul evenimentului de lansare a noilor iPhone-uri, iOS 13 poate fi instalat acum pe iPhone 6S şi modelele mai noi, inclusiv pe iPhone SE şi a şaptea generaţie de iPod Touch.

Cea mai vizibilă noutate este aşa numitul Dark Mode, care va activa o paletă coloristică dominată de negru ce va contribui la reducerea consumului de energie pe modelele cu ecran OLED şi la reducerea stresului pentru ochi.

Noul mod întunecat poate fi programat să devină activ la o anumită oră sau poate fi activat manual şi lăsat activ tot timpul.

Aplicaţiile compatibile, care au un mod normal şi unul întunecat, vor urma acelaşi tipar: vor rula în Dark Mode atunci când modul întunecat al sistemului de operare este activ.

O altă noutate notabilă este scrierea prin swipe. Un cuvânt poate fi acum scris prin desenarea cu degetul a unei linii care uneşte literele ce-l compun, fără a se ridica degetul până la încheierea cuvântului.

Multe din aplicaţiile Apple, precum Maps, Photos şi Reminders au fost actualizate cu această ocazie. Maps, spre exemplu, are acum un mod de vizualizare similar Street View-ului din Google Maps.

iOS 13 aduce mai multe funcţii noi şi pe partea de protejare a intimităţii, inclusiv o opţiune pentru acordarea dreptului de acces la datele de localizare o singură dată unei aplicaţii.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

"Omul Vitruvian" al lui Leonardo da Vinci va fi expus la Muzeul Luvru
17 oct. D.D.


BILANŢ LA MINISTERUL MUNCII: Ţara noastră are aproximativ 7 milioane de angajaţi şi 4,9 milioane pensionari1
16 oct. V.D.


Piaţa "Delfinului" din Bucureşti controlată de comisarii ANPC
16 oct. A.M.


FIC:Noul "normal" în România este lipsa de predictibilitate
16 oct. M.A.


ACEA: Piaţa auto din România a explodat cu o creştere de peste 118%
16 oct. M.A.


STOP 5GUnul din trei blocuri va avea antene 5G5
15 oct.


A murit "Doamna comediei româneşti"2
15 oct. D.V.


Consiliul Concurenţei a lansat Monitorul preţurilor produselor alimentare2
15 oct. M.I.


ÎN PRIMELE 8 LUNI:Lucrările de construcţii au crescut în volum cu 27%
15 oct. M.A.


SORIN MAREŞ ROŞU:"Nu suntem de acord cu scăderea bugetului PAC 2021-2027"1
15 oct. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.