Aproape 90 de milioane lei, alocaţi pentru modernizarea unui drum judeţean din Gorj

09 dec. 2017 Fonduri Europene
G.F.
Aproape 90 de milioane lei, alocaţi pentru modernizarea unui drum judeţean din Gorj

Un contract de reabilitare rutieră pentru un drum judeţean din Gorj, în valoare totală de aproape 90 milioane lei, din care 87,6 milioane finanţare nerambursabilă, a fost semnat potrivit lui Marius Nica, ministrul delegat pentru fonduri europene.

Într-un comunicat de presă se precizează că investiţia va asigura modernizarea a peste 43 km de drum judeţean, construirea a 6190 m piste pentru biciclete şi a 3200 ml de trotuare pietonale, modernizarea a 20 de staţii de autobuz şi reabilitarea a 10 poduri, iar în 16 zone cu probleme terasamentul drumului urmează a fi consolidat.

"Modernizarea acestei infrastructuri de transport se va reflecta, printre altele, în gradul de creştere a mobilităţii populaţiei şi a bunurilor, reducerea costurilor de transport de mărfuri şi călători, îmbunătăţirea accesului pe pieţele regionale, creşterea eficienţei activităţilor economice, economisirea de energie şi timp, creându-se astfel conditii pentru extinderea schimburilor comerciale si implicit a investitiilor productive. De asemenea, se va îmbunătăţi gradul de acces a populaţiei aflate în zonele de pe traseul drumului judeţean la serviciile de sănătate, sociale şi educative din oraşele şi municipiile din zonă, ceea ce va determina o creştere a adaptabilităţii populaţiei la nevoile pieţei forţei de muncă de la nivel regional şi local, concomitent cu punerea în valoare şi creşterea potenţialului economic şi social al arealului adiacent drumului judeţean, prin atragerea de investitori, în prezent descurajati de starea de viabilitate a drumului judetean. Pe de altă parte, va creşte gradul de siguranţă a circulaţiei, se va reduce timpul de călătorie atât pentru persoanele care tranzitează zona în scop turistic, de afaceri sau personal, cât şi pentru transportul de marfa, iar toate acestea vor contribui, într-un fel sau altul, la îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător", se precizează în documentul citat.

Proiectul are drept beneficiari întreaga populaţie a judeţului Gorj (aproximativ 365 mii de locuitori), pe cei 140 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în zonă şi pe conducătorii auto care o tranzitează. De asemenea, segmentul de elevi este unul foarte important, pentru că acestora trebuie să le fie asigurat în deplină siguranţă transportul de la domiciliu spre sediul unităţilor de învatamânt şi retur.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

BNR: "Absorbţia anemică a fondurilor UE - risc la adresa creşterii PIB"
16 ian. E.O.


Preşedintele Comisiei Europene respinge tăierea de fonduri europene pentru Polonia
09 ian. D.I


Comisia Europeană a rambursat României peste 454 milioane euro
29 dec. 2017 G.F.


COMISIA EUROPEANĂ:România a cheltuit 2% din banii europeni alocaţi programării 2014-2020
23 dec. 2017 A.C.


MINISTERUL DEZVOLTĂRII:Condiţionalitatea cu privire la transporturi a fost ridicată
19 dec. 2017 G.F.


Peste 69 de milioane de euro, folosiţi la modernizarea drumurilor din judeţul Vâlcea
19 dec. 2017 G.F.


MINISTERUL TRANSPORTURILOR:"Riscul de suspendare a finanţării europene din fonduri structurale a fost eliminat"
19 dec. 2017 Andreea Cuzub


MDRAPFE:Noi condiţii contractuale pentru lucrări de infrastructură
17 dec. 2017 Andreea Cuzub


PETRE DAEA:"Absorbţie de 1,55 miliarde de euro prin PNDR, în acest an"
10 dec. 2017 Andrei Stan


Ţara noastră a cheltuit doar 1,1% din banii europeni alocaţi programării 2014-20201
10 dec. 2017 Andrei Stan

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.