Aproape 90 de milioane lei, alocaţi pentru modernizarea unui drum judeţean din Gorj

09 dec. 2017 Fonduri Europene
G.F.
Aproape 90 de milioane lei, alocaţi pentru modernizarea unui drum judeţean din Gorj

Un contract de reabilitare rutieră pentru un drum judeţean din Gorj, în valoare totală de aproape 90 milioane lei, din care 87,6 milioane finanţare nerambursabilă, a fost semnat potrivit lui Marius Nica, ministrul delegat pentru fonduri europene.

Într-un comunicat de presă se precizează că investiţia va asigura modernizarea a peste 43 km de drum judeţean, construirea a 6190 m piste pentru biciclete şi a 3200 ml de trotuare pietonale, modernizarea a 20 de staţii de autobuz şi reabilitarea a 10 poduri, iar în 16 zone cu probleme terasamentul drumului urmează a fi consolidat.

"Modernizarea acestei infrastructuri de transport se va reflecta, printre altele, în gradul de creştere a mobilităţii populaţiei şi a bunurilor, reducerea costurilor de transport de mărfuri şi călători, îmbunătăţirea accesului pe pieţele regionale, creşterea eficienţei activităţilor economice, economisirea de energie şi timp, creându-se astfel conditii pentru extinderea schimburilor comerciale si implicit a investitiilor productive. De asemenea, se va îmbunătăţi gradul de acces a populaţiei aflate în zonele de pe traseul drumului judeţean la serviciile de sănătate, sociale şi educative din oraşele şi municipiile din zonă, ceea ce va determina o creştere a adaptabilităţii populaţiei la nevoile pieţei forţei de muncă de la nivel regional şi local, concomitent cu punerea în valoare şi creşterea potenţialului economic şi social al arealului adiacent drumului judeţean, prin atragerea de investitori, în prezent descurajati de starea de viabilitate a drumului judetean. Pe de altă parte, va creşte gradul de siguranţă a circulaţiei, se va reduce timpul de călătorie atât pentru persoanele care tranzitează zona în scop turistic, de afaceri sau personal, cât şi pentru transportul de marfa, iar toate acestea vor contribui, într-un fel sau altul, la îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător", se precizează în documentul citat.

Proiectul are drept beneficiari întreaga populaţie a judeţului Gorj (aproximativ 365 mii de locuitori), pe cei 140 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în zonă şi pe conducătorii auto care o tranzitează. De asemenea, segmentul de elevi este unul foarte important, pentru că acestora trebuie să le fie asigurat în deplină siguranţă transportul de la domiciliu spre sediul unităţilor de învatamânt şi retur.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

UE promovează, pe bani mulţi, produsele agroalimentare
19 oct. O.D.


Bani europeni pentru infrastructura medicală şi pentru IMM-uri
18 oct.


Peste 172 milioane euro pentru promovarea produselor agroalimentare din UE la nivel mondial
17 oct.


PETRE DAEA: "Am autorizat la plată 28,6 milioane de euro pentru fermieri"
16 oct. F.B.


UE oferă miliarde de euro pentru bateriile vehiculelor electrice
15 oct. F.B.


COMISARUL GÜNTHER OETTINGER DESPRE CERCETARE-INOVARE: Statele UE să apeleze la programul Orizont 2020
13 oct. F.M.


ADINA VĂLEAN:"Neputinţa de proiectare din Bucureşti este cauza deficitelor infrastructurii"3
09 oct. F.B.


CURTEA DE CONTURI EUROPEANĂ:Conturile anuale ale UE - corecte şi fidele
04 oct. E.A.


Banca Europeană şi BERD susţin companiile inovatoare din România
28 sep. F.M.


COFINANŢARE DIN FONDURI EUROPENEDelgaz Grid investeşte 45 milioane lei în montarea a 10.000 de contoare inteligente
28 sep. E.O.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.