Aproximativ 100.000 de ţigarete de contrabandă, descoperite în tomberoanele unei nave

20 iul. 2017 Companii-Afaceri
Andrei Stan
Ţigări descoperite în tomberoanele de gunoi (Sursa foto: Poliţia de Frontieră)
Ţigări descoperite în tomberoanele de gunoi (Sursa foto: Poliţia de Frontieră)

Aproximativ 100.000 de ţigarete de contrabandă au fost descoperite de poliţiştii din cadrul Punctului Poliţiei de Frontieră Constanţa Sud într-un autovehicul şi la bordul unei nave sub pavilion Norvegia, ascunse în tomberoane de gunoi.

"În data de 19.07.2017, în jurul orei 08.30, un lucrător al poliţiei de frontieră din cadrul P.P.F. Constanţa Sud, acţionând în baza unei informaţii, a oprit pentru control, la Poarta de acces nr. 10 a Portului Constanţa Sud Agigea, un autovehicul condus de cetăţeanul român R.S., în vârstă de 42 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa", informează un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

În urma controlului efectuat în interiorul autovehiculului au fost descoperite 34.800 ţigarete, marca "Assos Red", pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative, acesta declarând că provin de pe o navă sub pavilion Norvegia, acostată în Portul Constanţa Sud Agigea, precizează poliţiştii.

Sursa citată adaugă: "Imediat, o echipă formată din poliţişti de frontieră din cadrul P.P.F. Constanţa Sud şi lucrători vamali s-a deplasat la bordul navei menţionate unde au efectuat un supracontrol. Astfel, au fost descoperite, în cabinele echipajului şi în containere cu gunoi menajer, 60.000 de ţigarete, marca Assos Red şi Fast.

Comandantul şi echipajul navei au declarat că întreaga cantitate de ţigări a fost achiziţionată din Gibraltar, pentru consum propriu".

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 94.800 de ţigarete, în valoare de 75.840 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării, iar autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea cercetărilor, potrivit Poliţiei de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi tăinuire.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

RATB va fi transformată în societate pe acţiuni
23 feb. F.A.


POTRIVIT PROIECTULUI DE BUGETCFR Marfă estimează profit zero, în acest an
23 feb.


BUGETUL PRIMĂRIEI CAPITALEI PENTRU 2018 A FOST APROBATFirea alocă 111 milioane euro pentru spitale
23 feb. F.A.


ÎN ULTIMELE TREI LUNI ALE ANULUI TRECUT,Veniturile consolidate ale Telekom România - 266,2 milioane de euro
23 feb. (R.R.)


Ryanair închide baza de la Timişoara
23 feb. (C.P.)


RADU ZILIŞTEANU:"Semne proaste pentru segmentul nostru rezidenţial, în 2018"
23 feb.


Austria a depus o plângere la CJUE faţă de proiectul extinderii centralei nucleare de la Paks
23 feb. A.G.


BOGDAN TRIF, MINISTRUL TURISMULUI:"Turismul trebuie să devină principalul contributor la PIB-ul ţării"
23 feb. ADELINA TOADER


Proiectul problemă: linia de metrou Gara de Nord - Otopeni1
23 feb. D.N.


Ryanair îşi va închide baza din Tmişoara
22 feb. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.