Aproximativ 100.000 de ţigarete de contrabandă, descoperite în tomberoanele unei nave

20 iul. 2017 Companii
Andrei Stan
Ţigări descoperite în tomberoanele de gunoi (Sursa foto: Poliţia de Frontieră)
Ţigări descoperite în tomberoanele de gunoi (Sursa foto: Poliţia de Frontieră)

Aproximativ 100.000 de ţigarete de contrabandă au fost descoperite de poliţiştii din cadrul Punctului Poliţiei de Frontieră Constanţa Sud într-un autovehicul şi la bordul unei nave sub pavilion Norvegia, ascunse în tomberoane de gunoi.

"În data de 19.07.2017, în jurul orei 08.30, un lucrător al poliţiei de frontieră din cadrul P.P.F. Constanţa Sud, acţionând în baza unei informaţii, a oprit pentru control, la Poarta de acces nr. 10 a Portului Constanţa Sud Agigea, un autovehicul condus de cetăţeanul român R.S., în vârstă de 42 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa", informează un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

În urma controlului efectuat în interiorul autovehiculului au fost descoperite 34.800 ţigarete, marca "Assos Red", pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative, acesta declarând că provin de pe o navă sub pavilion Norvegia, acostată în Portul Constanţa Sud Agigea, precizează poliţiştii.

Sursa citată adaugă: "Imediat, o echipă formată din poliţişti de frontieră din cadrul P.P.F. Constanţa Sud şi lucrători vamali s-a deplasat la bordul navei menţionate unde au efectuat un supracontrol. Astfel, au fost descoperite, în cabinele echipajului şi în containere cu gunoi menajer, 60.000 de ţigarete, marca Assos Red şi Fast.

Comandantul şi echipajul navei au declarat că întreaga cantitate de ţigări a fost achiziţionată din Gibraltar, pentru consum propriu".

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 94.800 de ţigarete, în valoare de 75.840 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării, iar autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea cercetărilor, potrivit Poliţiei de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi tăinuire.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

PENTRU TRUCAREA UNEI LICITAŢII:Consiliul Concurenţei a sancţionat trei companii de pe piaţa lemnului
23 ian. T.T.


CFR, CONTRACT DE 600 MILIOANE DE EURO Licitaţia pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa - Caţa s-a finalizat
23 ian. I.D.


CONFORM MINISTERULUI AGRICULTURII:Pentru proiecte de irigaţii - disponibile 200 milioane euro
23 ian. I.T.


Bitdefender a identificat vulnerabilităţi în camera de supraveghere Guardzilla
23 ian. T.I.


Hotelul Lido by Phoenicia - investiţie de 5 milioane euro
23 ian. T.I.


ÎN 2018:TransferGo: Tranzacţii internaţionale de 1,25 de miliarde euro
23 ian. T.V.


ROPEPCA:Companiile petroliere ar putea reduce cu 75 % numărul angajaţilor3
23 ian. P.E.


CONFORM MERGERMARKET:Deloitte - lider în rândul consultanţilor în M&A
23 ian. T.I.


Google va dona bani pentru Wikimedia
23 ian. T.M.


Două fonduri de investiţii au preluat participaţii la eBay
23 ian. I.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.