Arabia Saudită îşi deschide porţile turismului

30 sep. Companii
ADELINA TOADER
Arabia Saudită îşi deschide porţile turismului

Regatul Arabiei Saudite a decis să elibereze, pentru prima dată, vize turistice, în cadrul demersurilor de a-şi diversifica sursele de venit.

Deschiderea Arabiei Saudite către turism este piatra de temelie în implementarea "Viziunii 2030", care caută diversificarea economiei ţării şi reducerea dependenţei de petrol.

Excelenţa Sa Abdulaziz M. Al Aifan, ambasadorul Arabiei Saudite în România, a declarat: "Este o zi importantă pentru Arabia Saudită şi ne bucurăm să împărtăşim această zi cu cetăţenii români, care vor putea merge oricând să viziteze Arabia Saudită, accesând sistemul online de vize turistice. Deschiderea Arabiei Saudite către turism face parte din implementarea Viziunii 2030, care caută diversificarea economiei ţării şi reducerea dependenţei de petrol. Până în 2030, obiectivul urmărit este ca turismul să contribuie cu peste 10% la PIB-ul ţării, faţă de 3% cât reprezintă în prezent. Este un obiectiv ambiţios pe care sunt convins că îl vom atinge, iar în 2030 vom avea pes-te 100 de milioane de vizitatori, atrăgând în paralel investiţii şi noi locuri de muncă".

Turiştii autohtoni care îşi doresc să călătorească în Arabia Saudită pot obţine online vize turistice cu intrări multiple în Arabia Saudită şi care au valabilitate de un an.

Arabia Saudită va elibera online vize turistice pentru cetăţeni din 49 de state, dintre care 38 sunt din Europa.

Arabia Saudită le promite turiştilor situri de patrimoniu neexploatate, o autentică experienţă culturală şi frumuseţe naturală. Turiştii vor fi surprinşi şi încântaţi să descopere numeroasele comori ale Arabiei Saudite, mai ales că cinci dintre siturile ţării sunt incluse în Patrimoniul UNESCO, după cum a subliniat domnul Ambasador.

Miliarde de dolari sunt cheltuiţi pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi dezvoltării patrimoniului cultural şi a siturilor de vilegiatură.

Autorităţile din Arabia Saudită au în plan extinderea aeroporturilor pentru a putea întâmpina 150 de milioane de pasageri pe an şi să fie cons-truite 500.000 de camere de hotel în toată ţara, în următorii zece ani.

Până acum, regatul nu elibera vize decât pentru pelerini musulmani la locurile sfinte, expatriaţi şi, de anul trecut, pentru spectatori la evenimente sportive sau concerte.

Anunţul survine la două săptămâni de la atacurile devastatoare cu drone împotriva mai multor infrastructuri petroliere saudite, imputate de Riad şi Washington Iranului şi care au zguduit pieţele energetice globale.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ANALIZĂ CITR:Vânzarea activelor non-core business grăbeşte salvarea companiilor în insolvenţă
16 dec. M.A.


INTERNATIONAL FLAVORS & FRAGRANCES,Un nou gigant al bunurilor de consum
16 dec. A.I.G


Boeing ar putea opri producţia de avioane 737 MAX
16 dec. F.F.


AFI Europe şi NEPI Rockcastle semnează achiziţia portofoliului de birouri din România al NEPI
16 dec. F.D.


NEGOCIERI ÎNTRE GUVERN ŞI COMISIA EUROPEANĂCompania Tarom, între a fi şi a primi
16 dec. GEORGE MARINESCU


TOT ÎN ZONA BULEVARDULUI THEODOR PALLADY,Constructorul Palladium Residence ridică Hils Pallady Apartments
16 dec. RAMONA RADU


Renunţarea la suprataxarea contractelor cu normă redusă sau revenirea la normalitate
16 dec. RALUCA BONTAŞ, PARTENER GLOBAL EMPLOYER SERVICES, DELOITTE ROMÂNIA


Voucherele de vacanţă, menţinute la nivelul lui 2019
16 dec. O.D.


Ministrul Sănătăţii recunoaşte că sistemul este într-o perioadă critică
16 dec.


Eurostat: România, cel mai mare exportator de viori din UE
16 dec.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.