ARISTON THERMO ROMÂNIA:

Mai puţin de 10% dintre români fac revizia tehnică anuală a centralelor termice

13 iul. 12:40 Companii
G.U.
Mai puţin de 10% dintre români fac revizia tehnică anuală a centralelor termice

Centrala termică este unul dintre cele mai importante echipamente din locuinţele românilor, fiind responsabilă de asigurarea confortului în fiecare zi, indiferent de anotimp, conform unui comunicat de presă. Cu toate acestea, mai puţin de 10% dintre români fac revizia tehnică anuală a centralelor termice, riscând ca echipamentele să nu funcţioneze la parametri optimi, să aibă un randament mai mic şi un consum mai mare de combustibil, potrivit datelor Ariston Thermo România, liderul pieţei locale de centrale termice şi boilere electrice. În România sunt instalate aproximativ 2,6 milioane de centrale termice.

Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România, a declarat: "Mulţi proprietari uită că centralele termice sunt echipamente care funcţionează zilnic şi că au nevoie de întreţinere periodică pentru a funcţiona eficient şi cât mai mult timp. Revizia tehnică, operaţiune care în mod normal durează aproximativ 1,5-2 ore, reduce semnificativ riscul apariţiei unor defecţiuni neprevăzute şi poate prelungi cu câţiva ani durata de viaţă a echipamentului, dacă este realizată anual".

O centrală care nu funcţionează la parametri optimi produce mai puţină apă caldă menajeră şi încălzire. De asemenea, ocazionalele erori se pot transforma în timp în defecţiuni care necesită intervenţii costisitoare sau chiar pot duce la înlocuirea centralei. Pentru a proteja investiţia în confortul familiei şi pentru a evita costurile suplimentare, Ariston Thermo România recomandă ca revizia tehnică să fie realizată anual. Dacă această operaţiune nu este efectuată anual, se poate pierde avantajul oferit de garanţia extinsă a echipamentului, a adăugat sursa.

Important de menţionat este şi faptul că o centrală care nu a beneficiat de revizii anuale va avea în timp un nivel mai redus de eficienţă şi un consum mai mare de combustibil. Prin mentenanţă constantă, proprietarul centralei se asigură că ţine costurile sub control.

Revizia tehnică trebuie efectuată de către personalul unui centru service autorizat, având în vedere că sistemul de încălzire este unul complex. Ariston Thermo România dispune de cea mai extinsă reţea de parteneri de service la nivel naţional, de peste 250 centre. În fiecare an, compania derulează programe intensive de pregătire şi acreditare pentru tehnicienii de service, pentru ca aceştia să fie la curent cu noile tehnologii şi produse, şi pentru a se asigura că sunt menţinute standardele ridicate ale serviciilor oferite de Ariston.

În timpul reviziei, tehnicienii autorizaţi vor efectua acţiuni de curăţare şi întreţinere a schimbătorului de căldură, vor verifica sau reface reglajele de ardere, vor schimba filtrele de apă rece şi încălzire, dacă este necesar. Doar centrele de service autorizate pot asigura asistenţă specializată şi intervenţii cu piese de schimb originale.

Potrivit comunicatului, operaţiunile de întreţinere sunt necesare, inclusiv pentru modelele de ultimă generaţie, deoarece funcţionarea acestora depinde şi de agenţi precum gazul, aerul, energia electrică sau agentul termic. Atunci când revizia nu este realizată anual, pot apărea depuneri, magnetită sau reziduuri în centrală, iar schimbătorul de căldură pierde din eficienţă, respectiv putere. După o folosire intensă în timpul sezonului rece, tehnicienii observă că centrala termică pierde din putere, ceea ce înseamnă că produce o cantitate mai mică de apă încălzită.

Centrele de service recomandă ca revizia să aibă loc după ieşirea din sezonul rece, în lunile de primăvară şi vară, după ce echipamentul a fost folosit la capacitate maximă, şi să fie evitată programarea acestei operaţiuni toamna şi iarna, când este vârf de sezon pentru montarea centralelor noi. În funcţie de oraş şi centrul de service, costul unei revizii tehnice poate varia între 150 şi 250 de lei.

Alături de revizia tehnică, proprietarii sunt obligaţi prin lege să realizeze, o dată la doi ani, verificarea tehnică periodică (VTP) a centralei, procedură ce trebuie asigurată de către o firmă de service cu autorizaţie din partea Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR). Prin verificarea tehnică periodică este evaluată funcţionarea corectă şi sigură a echipamentului. Nu în ultimul rând, este important de ştiut că distribuitorul de gaze verifică periodic valabilitatea VTP-ului.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

870 de navalişti români, disponibilizaţi de Damen
06 aug. George Marinescu


CONSUMUL ANUAL DE ENERGIE VA SCĂDEA CU CIRCA 8%Enel X România a instalat panouri fotovoltaice pe o fabrică de ulei vegetal din judeţul Tulcea
06 aug. C.P.


Cefin Trucks şi-a dezvoltat reţeaua de service-uri în plină pandemie
06 aug. A.T.


MINISTERUL TRANSPORTURILOR, INFRASTRUCTURII ŞI COMUNICAŢIILOR:Autorizarea proiectelor 5G, condiţionată de avizul pozitiv al CSAT
06 aug. I.GHE.


PROIECT DE OUG:Peste 613 milioane lei - ajutor de stat pentru salvarea Tarom şi Blue Air5
05 aug. I.GHE.


Disney a renunţat să lanseze "Mulan" în cinematografele din SUA şi alte teritorii
05 aug. S.B.


CEO-ul Ford Motor, Jim Hackett, se retrage din companie
05 aug. S.B.


LEMON INTERIOR DESIGN:"Perioada petrecută în casă ne-a dat ocazia să înţelegem cât de important este mediul în care trăim"
05 aug. A CONSEMNAT ADELINA TOADER


ÎN ACEST ANAqua Azur investeşte în premieră în propriile proiecte
05 aug. A CONSEMNAT EMILIA OLESCU


De ce au nevoie companiile farmaceutice de imunitate în faţa legii?14
05 aug. Călin Rechea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.