ART SAFARI ÎŞI DESCHIDE ASTĂZI PORŢILE

O lucrare Brâncuşi - estimată la o sumă din şapte cifre 1

11 mai. Cultură
ADELINA TOADER
Ioana Stanca, Soft rituals, performance installation, embroidered mask and cape (embroidery, polyester, velvet) and installation (chain, polyester,cotton,rope) variable dimensions, 2017, copyright Ioana Stanca
Ioana Stanca, Soft rituals, performance installation, embroidered mask and cape (embroidery, polyester, velvet) and installation (chain, polyester,cotton,rope) variable dimensions, 2017, copyright Ioana Stanca

O lucrare de Constantin Brâncuşi, în împrumut de la un colecţionar privat, unul dintre partenerii internaţionali ai expoziţiei Art Safari Bucureşti de anul aces-ta, este cea mai valoroasă operă expusă, fiind estimată la o sumă formată din şapte cifre, după cum a declarat Ioana Ciocan, directorul general al muzeului temporar instalat în Piaţa George Enes-cu din Capitală.

Muzeul temporar Art Safari Bucureşti va găzdui opere de artă românească de patrimoniu sau contemporană, dar şi artă internaţională, precum şi reprezentaţii artistice de tip performance.

Ioana Ciocan a declarat: "Ediţia aniversară Art Safari Bucureşti marchează premiere importante pentru arta româ-nească, printre care un pavilion expoziţional de arhitectură contemporană la standarde internaţionale, demn de a găzdui valori universale, precum Brâncuşi, Cantor, Ghenie, Mureşan etc. Un rol important l-au jucat reputaţii noştri parteneri Muzeul Pompidou şi Louis Vuitton Fondation, în ale căror colecţii se găseşte artă românească importantă, şi cărora le mulţumim pentru deschiderea de a împrumuta Pavilionului opere valoroase pe toată durata Art Safari 2018."

Valoarea lucrărilor de artă expuse în cadrul Art Safari Bucureşti este estimată la 10 milioane de euro - artă de patrimoniu, artă contemporană şi o secţiune de artă internaţională, cu sprijinul ambasadelor Germaniei, Suediei, Spaniei, a Forumului Cultural Austriac.

Herve Mikaeloff, Louis Vuitton Fondation, Paris, a declarat: "Misiunea Louis Vuitton Fondation este aceea de promovare a artei contemporane în rândul publicului din Franţa şi din toată lumea. Iar arta românească este o parte importantă în cadrul acestei misiuni. De altfel, Franţa şi România sunt înrudite prin artă şi cultură. Brâncuşi, Cioran, Ionesco sunt parte din ambele culturi. Suntem bucuroşi că am făcut cunoscută arta contemporană românească şi publicului din Franţa şi că acum putem reda o parte din valorile colecţionate de-a lungul timpului publicului din România, cu ocazia Art Safari Bucureşti."

Directorul general al evenimentului a mai precizat că expoziţia Art Safari 2018 este împărţită în patru părţi: "Pavilionul Muzeal", curatoriat de Alina Şerban, istoric de artă, care prezintă sufletul satului românesc, Pavilionul Central "Art on Stage" - dedicat artelor contemporane, Expoziţia "50 de pictori impresionişti din Colecţia BCR" şi Expoziţia "Altceva despre Ceauşescu".

Horia Roman Patapievici, preşedintele grupului Artmark, a declarat: "Art Safari aduce lucrări de patrimoniu din colecţiile din ţară, care nu au spaţiu de expunere, şi în felul acesta arta de patrimoniu este pusă în relaţie de familiaritate. Este un fel de a aduce bucureştenilor un raport cu arta care nu este nici muzeificat şi care nici nu vrea să fie muzeificabil. Arta nu trebuie muzeificată, naţionalizată, ea trebuie pusă la nivelul omului".

Conceptul arhitectural al pavilionului expoziţional aparţine arhitectului Attila Kim, comisarul României la Bienala de Veneţia - ediţiile 2016 până în prezent.

Art Safari Bucureşti 2018 poate fi vizitat între 11 şi 20 mai, zilnic între orele 12.00 - 21.00, cu excepţia sâmbetelor - 12.00-24.00.


Opinia cititorului: 1
1.   O informație lipsă
mesaj trimis de Florin în data de 11.05.2018, 10:34

Bilet valabil 1 zi: lei 50.00

Articole din aceeaşi secţiune

Cultură

Manualul unic pregăteşte generaţia dezinformată10
21 sep. Octavian Dan


Dosarul "diplome de licenţă fără studii": un nou lot, trimis în judecată
20 sep. O.D.


Manual "istoric" prin numărul de erori
19 sep. O.D.


EDUCAŢIEUniversitatea de Vest Timişoara a intrat în EUniverCities
18 sep. O.D.


Fostul ministru al Educaţiei, faţă în faţă cu discriminarea
14 sep. O.D.


Educaţia, între plata cu ora şi toaleta din curte1
12 sep. O.D.


EDUCAŢIEStartul în noul an şcolar a stat sub semnul lui: "facem şi dregem"!1
11 sep. D.N.


EDUCAŢIEAn şcolar nou, probleme organizatorice vechi
10 sep. Octavian Dan


EDUCAŢIEAngajaţii sunt nemulţumiţi că lipsesc mijloacele moderne de predare
07 sep. O.D.


Ministerul Educaţiei apelează, din nou, la erată
06 sep. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.