ASF a aprobat oferta de răscumpărare de acţiuni SIF1 8

17 oct. 2019 Piaţa de Capital
Andrei Iacomi
ASF a aprobat oferta de răscumpărare de acţiuni SIF1

SIF Banat-Crişana are în vedere achiziţia a 18,77 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 3,6275% din capitalul societăţii  

Titlurile vor fi cumpărate la un preţ de 2,5 lei/acţiune, cu 4,6% peste cotaţia SIF1 din data de 15 octombrie

Anul trecut, SIF-ul a suspendat derularea programului de răscumpărare aprobat de acţionari în aprilie 2018

Discount de tranzacţionare între VUAN şi preţul din piaţă de circa 51%

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat ieri oferta publică prin care SIF Banat-Crişana (SIF1) intenţionează să-şi răscumpere 18,77 milioane de acţiuni, echivalentul a 3,6275% din capitalul societăţii de investiţii financiare, la un preţ fix de 2,5 lei, informează SIF­-ul printr-o notificare remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este un preţ cu 4,6% peste cel de la închiderea şedinţei de tranzacţionare din data de 15 octombrie, de 2,39 lei, însă reacţia din piaţă a fost mai degrabă modestă, ieri, acţiunile SIF1 încheind şedinţa de tranzacţionare la 2,42 lei, cu 1,26% peste referinţa din ziua anterioa­ră.

Operaţiunea,f ce va fi intermediată de Swiss Capital, se va derula între 22 octombrie şi 4 noiembrie, iar la preţul la care doreşte SIF­-ul să se realizeze, valoarea ofertei se ridică la 46,927 milioane de lei.

În aprilie, acţionarii SIF Banat-Crişana au aprobat repartizarea întregului profit net al exerciţiului financiar 2018, în sumă de 77,18 milioa­ne lei, către "Alte rezerve", în vederea derulării unor programe de răs­cumpărare de acţiuni.

Atunci, acţionarii SIF-ului cu sediul în Arad au aprobat o operaţiune denumită Programul I, ce presupunea achiziţionarea a cel mult 15 milioane de acţiuni SIF1 în vederea anulării lor, pentru reducerea capitalului social al SIF Banat - Crişana.

Totodată, a mai fost aprobat un al doilea program de răscumpărare, denumit Programul II, pentru achiziţionarea a cel mult 880.000 de titluri SIF1, în vederea distriburii lor cu titlu gratuit către membrii conducerii SIF Banat - Crişana (administratori, directori), conform criteriilor de performanţă stabilite de Consiliul de Administraţie al societăţii.

La finele lunii octombrie a anului trecut, SIF1 a suspendat derularea programului de răscumpărare de acţiuni aprobat în aprilie 2018, conducerea SIF Banat-Crişana motivând că nu a reuşit să finalizeze acea operaţiune din pricina lichidităţii reduse a pieţei noastre.

După primele şase luni ale anului curent, SIF Banat - Crişana a obţinut un profit net de 107,44 milioane de lei, cu 111,55% mai mare decât cel din aceeaşi perioadă a anului anterior, când SIF1 a raportat un rezultat net de 50,79 milioane de lei.

Veniturile din dividende s-au ridicat la 99,29 milioane de lei, cu 26,09% peste cele încasate în prima parte a anului trecut, cele mai importante contribuţii fiind repartizările efectuate de Banca Transilvania (TLV), de la care SIF1 a primit dividende brute în sumă de 36,98 milioane de lei (cu 36,6% pes­te cele obţinute după primele şase luni ale anului 2018), BRD - Groupe Societe Generale (BRD) ce a virat către societatea de investiţii suma de 22,33 milioane de lei (valoare similară cu cea de la finele lunii iunie 2018) şi SAI Muntenia Invest, de la care SIF1 a primit dividende de 13,56 milioane de lei (cu 75,2% mai mari decât cele obţinute în prima jumătate a anului trecut).

De asemenea, SIF1 a marcat un profit net din activele financiare evaluate la valoarea justă prin contul de profit şi pierdere de 19,94 milioane de lei, faţă de o pierdere de 20,2 milioane de lei după primele două trimestre din 2018, evoluţie apărută îndeosebi pe fondul creşterii preţului acţiunilor TLV, Erste Group Bank (EBS) şi BRD.

La finalul lunii septembrie, Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) a SIF-ului era de 4,9745 lei, ceea ce raportat la cotaţia SIF1 de ieri oferea un discount de tranzacţionare de circa 51%.

SIF Banat-Crişana are o valoare de piaţă de 1,252 miliarde de lei.

Opinia cititorului: 8
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 17.10.2019, 09:41

Trăiască MAFIA !

Io nu subscriu nimik ca răspuns la bătaia de joc 

cu care tratează acționarii NEINIȚIAȚI 

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 17.10.2019, 23:10

De cand a venit Badea Leonardo presedinte la ASF..in declaratiile de avere a angajatiilor (cei veniti in mandatul impostorului valah) nu se mai trece suma incasata anual....mare impostor personajul asta snistru. O multitudine de parveniti angajati aiurea in ASF - una din cele mai mari sinecure - ca sa se rada si sa se scalambaie pe holuri si prin Mega Image-uri din preajma ASF...tara fara viitor plina de nulitati

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 17.10.2019, 09:46

La pretul asta nu este oferta de rascumparare ci un simulacru de oferta (de genul "hai sa simulam ca facem ceva pentru prostii astia de actionari. Le dam ceva in plus peste cotatie, cat sa nu subscrie prea multi ca sa nu cheltuim banii ca ne trebuie pentru "nevoile noastre speciale"). Fac oferta ca sa nu se spuna ca nu au facut-o.(...)

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 17.10.2019, 10:47

Uitati-va la ce-l duce capul pe acest Manager de succes! Ai fost min.de finanțe in Romania! Te ocupi de gainarii acum? Ti-ai gasit parteneri mafia arabeasca? Esti din PNL-ul lui Petrov , cine naiba o mai vota PNL...

4.   Valoarea SIF1
mesaj trimis de actionar micut în data de 17.10.2019, 11:03

Valoarea de piata a SIF1 este1.252 milioane lei

Valoarea scriptica a SIF1, pe care Dragoi isi-o asuma pe baza de semnatura (vezi doamne dupa ASF, aia justa) este 2.572 milioane lei 

Valoarea reala dupa parerea lui Dragoi, si Badea, asumata prin semnatura, adica cea din oferta de rascumparare este de 1.293 milioane lei. 

Oare nimeni nu se intreaba ce ascund 1.279 milioane de lei la SIF1? 

Oare este contravaloarea banilor deturnati de performerii de la SIF1 in ultimii 7 ani? 

Daca este asa atunci au lucrat ca lumea, 270 milioane de EUR valoarea ascunsa este ceva. 

Daca nu este asa, atunci Dragoi si Badea, isi bat joc cu simt de raspundere de actionari, si ar trebui sa fie pedepsiti intr-un fel anume. Chestia asta este o forma ordinare de manipulare a pietei.de capital.

4.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
mesaj trimis de anonim în data de 17.10.2019, 19:37

Matematica prezentata este prea grea pentru ASF. Niste lupi flaminzi, o haita intreaga de fapt, fac praf totul pentru interesul personal. Ramine sa vina cineva intr-o zi cu catusel, dar pina atunci murim noi cu speranta in mina....

5.   Sfatul Big Four
mesaj trimis de anonim în data de 17.10.2019, 11:52

Asteptam sa preia sif 5 si sa continue povestea de succes de la sif 1 si sif 4!

Apoi sa debarce si conducerea sif2 si sif 3,singurele ramase neacaparate. 

La final sa le uneasca pe toate intr-un Holding inregistrat in Cipru...

ASF te rog netezeste-le calea... 

6.   fără titlu
mesaj trimis de castorul hulpav în data de 21.10.2019, 13:17

mai fratilor, SIF-urile s-au umplut de paduchi (lati si/sau obisnuiti-cu furaciunea)...DTT-ul, fictiv denumit ASF, nu-si mai poate face treaba din cauza intereselor care se intrepatrund iar cei care vad se fac ca nu cred, sau au un suras bovin de admiratie la adresa "marilor oameni de piata" (neagra). Marele SIF1 face SPV-uri prin Cipru si trage cat poate de la punga cu pufuleti SIF4. Apoi apare si praful in ochii investorilor denumit simbolic Oferta de Rascumparare prin care se muta pachete de actiuni la schimb de la un SIF la altul . Banii si actiunile de la SIF5 sunt acum in collimator si foamea e mare...

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au deschis în scădere
05 iun. S.B.


ÎNCEPÂND DE ASTĂZIObligaţiunile Norofert se tranzacţionează la BVB
05 iun. A.I.


BVBBET urcă peste nivelul de 9.000 de puncte
05 iun. A.I.


LAURIAN LUNGU, CPAG:"Aducerea deficitului sub 3% va dura minimum doi-trei ani şi va necesita creşteri de taxe"10
05 iun. MIHAI GONGOROI


Directoratul lui Moldovan revocă decizia directoratului anterior, prin care a fost suspendat contractul de mandat al lui Frăţilă1
04 iun. M.G.


Dan Steel Group a intrat în insolvenţă, ieri
04 iun. A.I.


Instanţa respinge cererea de ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea deciziilor AGA, prezidată de Ciurezu6
04 iun. A.I.


LA MIJLOCUL SEDINŢEI:Lichiditate de 4,20 milioane de euro pe BVB
04 iun. G.U.


LA TREI LUNI DE LA LISTAREA COMPANIEI Obligaţiunile Norofert intră la tranzacţionare la BVB, începând de mâine2
04 iun. A.I.


Euro s-a depreciat la 4,8387
04 iun. A.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.