ASF i-a amendat pe Tudor Ciurezu şi alţi trei administratori ai SIF5 cu câte 60.000 lei 32

16 iul. 2020 Piaţa de Capital
A.I.
ASF i-a amendat pe Tudor Ciurezu şi alţi trei administratori ai SIF5 cu câte 60.000 lei

Tudor Ciurezu, preşedinele SIF Oltenia (SIF5), împreună cu Nicolae Stoian, Anina Radu şi Carmen Popa, membrii ai board-ului societăţii din Craiova, au fost amendaţi de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu câte 60.000 lei fiecare deoarece, prin conduita avută, au făcut în aşa fel încât solicitările SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), precum şi Certinvest, în care li se cerea revocarea, să nu fie introduse pe ordinea de zi la AGA din 28 aprilie, se arată intr-o decizie a ASF de ieri, postată astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Se constată folosirea în mod abuziv a calităţii de administrator de către Tudor Ciurezu, prin recurgerea la fapte neloiale constând în neîndelinirea nejustificată a atribuţiilor legale ce-i revin în virtutea funcţiei deţinute, care a avut ca efect lezarea drepturilor acţionarilor cu deţinerea calificată prevăzută de lege de a solicita şi obţine completarea AGOA cu rezoluţiile propuse de aceştia", arată ASF.

Cei patru administratori s-au abţinut de la deliberările privind solicitările de completare a ordinii de zi, ceea ce a condus la respingerea cererilor, neîntrunindu-se majoritatea prevăzută de lege şi de reglementările interne.

Amenzile pot fi contestate în termen de 30 de zile de la data comunicării, ceea ce nu suspendă executarea sancţiunii.

Ulterior, la adunarea desfăşurată la Craiova în data de 28 aprilie, o serie de acţionari ai SIF Oltenia, între care reprezentanţii SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, precum şi cel al fondurilor Certinvest, nu au reuşit să intre în sediul societăţii, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.

În aceste condiţii, au avut loc două adunări ale acţionarilor, una în interiorul clădirii SIF-ului, prezidată de preşedintele Tudor Ciurezu şi alta în afară, condusă de vicepreşedintele Cristian Buşu.

La cea prezidată de Tudor Ciurezu, ce a avut un cvorum de 46,09%, au fost aprobate toate punctele aflate iniţial pe ordinea de zi, puncte ce însă au fost respinse de adunarea condusă de Buşu, ce a avut un cvorum de 30,54%.

În plus, la adunarea prezidată de vicepreşedintele SIF5, a fost aprobată atragerea răspunderii şi constatarea încetării de drept a mandatelor administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa, Nicolae Stoian, Radu Hanga şi Ana Bobircă, pentru un prejudiciu cauzat societăţii, de 0,336 milioane de lei. De asemenea, s-a votat aprobarea atragerii răspunderii lui Cristian Buşu, propunere ce a fost respinsă.

După evenimentele de la Craiova, Radu Hanga şi Ana Barbara Bobircă şi-au dat demisia din Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia.

Ieri, Curtea de Apel Craiova a suspendat executarea deciziilor luate de adunarea condusă de Tudor Ciurezu, până la pronunţarea definitivă a instanţei privind cererile de constatare a nulităţii absolute a hotărârilor respective.

Înaintea adunării acţionarilor SIF Oltenia de la finele lunii aprilie, Tudor Ciurezu a acuzat, din nou, că în realitate grupul format din SIF1 şi SIF4 controlează cu mult peste pragul legal de 5% din capitalul societăţii din Craiova, respectiv circa 31,5% din drepturile de vot ale SIF-ului (incluzând şi o serie de fonduri de investiţii), fapt ce însă nu a fost confirmat de ASF.


Opinia cititorului: 32
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 13:14

A fost totusi blândă ASF cu cei 4. Eu cred ca trebuia sa li se retragă avizul. Ciurezu face tot ce vrea. Acum spune ca va convoca AGA după finalizarea litigiilor! Bă băiete ești nebun?. Litigiile astea se vor termina peste cel puțin un an și jumătate! De necrezut așa ceva.

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 13:44

E bine ca intr un an si jumatate poate trece si pandemia .

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 14:23

Pandemia i-a lovit grav pe cei 4 administratori, iar acesta este decât începutul :))

1.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 15:29

Urmează sa facă plimbări cu duba procuraturii următorii : Aurel Tenea, Pauna Ioan , Cornel Patrichi, Vigaru , Viorica Balan, Radut, Dan VOICULESCU, Vasilescu, si mulți alti

1.4.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 15:47

Lakis a facut deja.

2.   ASF este o hazna
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 17:32

Nu sunt buni administratorii de la SIF 5 ca fac profit, platesc dividende, deruleaza programe de rascumparare.

E bun Dragoi care nu plateste devidende de 5 ani, nu duce la indeplinire nici un program de rascumpare si da imprumuturi de 9 mil euro la Blue Air, pe care nu o sa-i mai vada inapoi. Acum SIF 1 pe pierdere si umfla VAN pe tranzactii cu cate o actiune la SIFI plc. Asta este un conducator bun pentru piata de capital in opinia lu madame Dascalu.  

2.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 17:35

Nu mai e madame Dascălu. E domnul Marcu din Craiova.

2.2.   A reînceput răzbelu? (răspuns la opinia nr. 2.1)
mesaj trimis de Micu' anonim în data de 16.07.2020, 19:46

Marcu trase cu arcu?!

Ce surpriză!  

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 19:22

Presedintele Tudor Ciurezu, cel mai performant manager de SIF uri din Romania a dus intotdeauna grija actionarilor sai cinstiti. Intotdeauna le a aparat interesele , banii si sanatatea. El a organizat AGEA din 28 .04 2020 in conformitate cu normele de distantare si combatere a propagarii pandemiei.Acesta este aspectul de sanatate caruia i a dus grija.

Adunarea generala pe care a prezidat o a decis distribuirea de dividende. Acesta este aspectul de bunastare a actionarilor caruia i a dus grija. 

Dragoi nu este interesat de niciunul dintre aceste 2 aspecte. A vrut sa intre in sala desi votase deja , pe usa din spate ca sa nu i se masoare temperatura si sa aglomereze sala de sedinte, doar doar o crea un focar la Sediul Sif Oltenia ca dupa aia sa arunce vina pe organizatori si sa il amendeze si DSP ul pe domnul presedinte Tudor Cirezu. 

Adunarea de huligani de afara condusa formal de vicepresedintele Sif Oltenia, Cristi Busu in realitate l a avut ca lider pe Bogdan Dragoi care i a determinat sa voteze contra distribuirii dividendelor. Cat egoism!!

In timp ce isi tineau adunarea de huligani afara huliganii si au scos mancarea adusa de acasa si au facut picnic pe masini. Din cauza asta procesul verbal al acestui simulacru de AGEA este patat cu ulei de la salata de vinete a lui Dragoi, Busu si a varsat cafeaua. Instanta judecatoreasca ar trebui sa ia in calcul acest lucru. De ce nu il amendeaza ASF pe Bogdan Dragoi pentru dispret si rebeliune fata de ordinea existenta? 

3.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 19:33

Cât de tâmpit poți sa fii: AGEA de care vorbești nu a fost cea cu doua adunari! Du-te, citește bine ce ți-au scris pe hârtie și Vino mâine cu alt comentariu pertinent!

3.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 19:49

Nu de multe ori ai ocazia sa vezi cum un nepriceput isi da aere si gresind vrea sa il corecteze pe cel priceput. In popor este o vorba: prostul nu e prost destul faca nu e si fudul.

Pai cum mai vrei tu sa ma inveti pe mine unde am fost, ce am vazut si ce am votat? Eram la etaj si ma uitam la Bogdan Dragoi cum se strofoca pe trotuar. Tu unde naiba erai? Stateai in capita de fan si ma inveti pe mine unde am fost? Intoarce te la cartofi in Anglia. Marea Britanie are nevoie de tine.

3.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 20:02

Mai necajitule, cine ti-a dat tie drumul din scorbura?Ce cauti tu, mai, pe internet, prostovane?!

3.4.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 21:21

Ahahahaaa! Prietene, ești super amuzant, jur! Am râs mult. Auzi, cică a venit cu vinetele de acasă! Parcă și văd scena! Da, e funny rău de tot!

Și ai si tot dreptul să mai glumești și tu. Înainte sa-ti pierzi job ul și toată viața ta așa cum o știi, orice sursă de venit și să rămâi și cu ratele de la apartament pe cap, chiar ai voie, chiar este necesar să te mai destinzi puțin! Așa că dacă te simti tu mai bine invocandu-l pe Drăgoi pă sărăcie, cu ulei curgandu-i pe foi, dă-i drumul, simte-te bine! Pentru ca la finalul zilei lucrurile stau așa cum sunt: ciurezu pe ducă, Drăgoi bine mersi, doamnele arse de ASF cu 60.000 lei, AGOA suspendată. Iar tu pe cale să te nenorocesti. Deci hai să râdem, ce dracu altceva să mai facem???

Mai spune. Cum ziceai că se vedea de sus? 

3.5.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.4)
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 21:32

Esti un mitic de Bucuresti, arogant si prost.

3.6.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.5)
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 21:56

Recunosc. Tu în schimb ești un șmecher adevărat de Craiova, inteligent, bogat și curajos.

3.7.   Performanta cu camatarii (răspuns la opinia nr. 3)
mesaj trimis de anonim în data de 17.07.2020, 09:10

Ba, nu pot sa cred ca a venit Dragoi cu salata de vinete si i-a curs uleiul pe procesul verbal!!! Asta e sigur o inventie de a unui prost mare, mare, mare de tot! Eu cred ca Dragoi mananca numai chestii fine. Daca zicea prostul nostru povestitor ca i-au cazut icrele negre pe procesul verbal, mai credeam. Dar nu pot crede treaba cu salata de vinete luata de la chiosc. Poate era cu icre negre prin ea, ma! Si-atunci ar fi posibil. Da, ce-a facut Ciurezu? A "a organizat AGEA din 28 .04 2020 in conformitate cu normele de distantare si combatere a propagarii pandemiei". Cum a facut el, ma, asta? Cu o zi inainte de deschiderea AGA a interzis accesul actionarilor fara sa vada cati sunt in sala? Daca ar fi venit la adunare doar 5 oameni, el deja interzisese accesul actionarilor! Asta e, frate, huliganul adevarat, capo di tuti huligani! Cum, ma, sa nu ma lasi tu sa intru la AGA daca am dreptul? Cine i-a dat astuia dreptul sa spuna el care actionari au dreptul sa intre la aga si care nu? Ce DSP, ma? V-a spus voua DSP-ul sa triati actionarii ca pe vite dupa bunul vostru plac? Ce "domnul presedinte Tudor Cirezu", ma? Asta e domn? Poate e domnul sclavilor din SIF Oltenia, ma! Aia care il pupa in fund, ma! Si cum s-a gasit el, ma, sa aprobe dividende cand nu avea bani in cont? Cine aproba, ma, dividende cand nu le poate da? Cine? Managerul performant, ma? Asta insemna, ma, performanta, la voi??? Barbarilor! Prevad un nou caz Harinvest, ma! Cum, ma, sa iei imprumut 30 de milioane ca sa dai dividende? Nu-i asa, ma, ca asta inseamna performanta? Te imprumuti de la camatari si zici ca dai dividende si esti performat, mare manager de fond si om de bine care tine la micii actionari in timp ce iti indesi in buzunarele tale si ale gastii grosul dividendului. Nu-i asa, ma, ca asta este performanta pe timp de pandemie! Stii ca nu mai primesti bani, te imprumuti de la camatari si camatarii baga apoi SIF-ul la apa! Eu zic ca asta e treaba de DIICOT, ma! Si ASF-ul doarme, ma! Cum naiba sta ASF-ul si se uita la ce face Ciurezu si doar da amenzi simbolice! Care o fi luat spaga sa inchida ochii la asemenea barbarii?

4.   fără titlu
mesaj trimis de Adi în data de 16.07.2020, 19:54

Vad ca sunt multi cei care isi arata admiratia fata de Ciurezu.

5.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 22:08

Mai vinde o actiune Sifi plc si aceasta societate reprezinta peste 1/2 din activul total al Sif Banat? Un Sif care nu plateste dividende de 10 ani,care nu realizeaza programele de rascumparare decit in interesul administratorilor,care este pe pierdere si manipuleaza pretul actiunii prin dezinformare si actiune concertata ,de ce este protejat si sustinut de Asf si Gradinescu,Dascalu si Marcu?!Mita ,mita si iar mita?Va veni si vremea responsabilitatii,fiti siguri demolatori ai pietei,spagari Si distrugatori de caractere si personalitati de referinta

5.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 22:20

Ai una și buna cu banditul unei acțiuni! Ciurezu de ce nu poște face așa ca sa-i crească VAN?.

5.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.1)
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 22:22

Cu banditul și “ poate”

5.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 22:23

Tot supărat, tot supărat? Baga omule, baga minciuni, lasă toată disperarea să iasă din tine... Eliberează-te că așa ne îmbolnăvim, ținem nervii și stresul în noi în loc să-l strigăm cu voce tare. O să te descurci, vei vedea, stai liniștit, totul va fi bine! Îți găsești tu de lucru ceva, dă-o dracu' d'acilea! Păi ce, muriră forța și puterea-n matale??

5.4.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
mesaj trimis de Ile în data de 16.07.2020, 23:50

Aveti dreptate stimate domn! Bogdan Dragoi a afirmat ca el cunoaste toate palierele ASF ului :1,2 si 3 si absolut toti sunt competenti, bine pregatiti si cinstiti. De unde ii stie el pe toti? I a cunoscut cand s a dus cu spagile?

De aia ii si linguseste sa inchida aia ochii la toate mizeriile si manipularile pe care le face el cu acolitii lui.

Ce tot cauta Buica pe la ASF pe la Gradinescu? 

5.5.   finantare ASF prin umflarea SIFI (răspuns la opinia nr. 5)
mesaj trimis de Gicu de la scularie în data de 17.07.2020, 07:26

VUAN SIF1 in iunie - 6.8lei, discount 63%

VUAN SIF1 in iulie - 8 lei, discount 73%  

pierdere SIF1 iunie 367.000 lei. 

ASF ia puneti-i pe cascadorii rasului in finante de la SIF1 sa rascumpere toate actiunile in vederea delistarii la valoarea VUAN-ului...sa terminam odata cu scandalul asta piramidal  

...iar in luna iulie ASF va incasa cu 135.000 lei mai mult din comisioanele virate de SIF1....daca asta nu este coruptie, la ochiul liber nu mai am nimic de spus. 

Carnaval total cu miliarde de scandal

6.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 17.07.2020, 06:40

Nicu Marcu administrator Elpreco dipsrtea SifOltenia si Nicu Buica administrator Elpreco din parted Broudhurst ,pina mai ieri Sef cabinet PAUL Stanescu ,Hotariti as faca plocon Sif 5lui Dragoi si Gastii sale .Ce cunosti tu Marcule despre concertatea de la Sif5 ,stii ce este concertarea?!Nu confunda Sif.le cu arborii din padure,a caror disparitie unul cite unul trece neobservata ,cu Sif.le e altfel.Vezi ce Sif performeaza si cine deinformeaza si manipuleaza .Vezi ca nu peste mult timp vei ramine singur si vei da socota doamna.

6.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
mesaj trimis de anonim în data de 17.07.2020, 10:14

Ați trecut la dezinformări? A încercat Ciurezu, fost coleg de catedră cu Marcu în Craiova să intervină la el și omul i-a zis pas? Și acum ați început cu tâmpenii și minciuni?

7.   fără titlu
mesaj trimis de Gututenstain în data de 17.07.2020, 08:12

IN SPATELE SIF BANAT ,SIF MUNTENIA SI CERTINVEST SUNT NISTE SECURISTI SI INTERLOPI CARE VOR SA ACAPAREZE SIF OLTENIA.SIF OLTENIA CU TOATE BUBELE LUI CIUREZU A FOST PERFORMANT SI A PLATIT DIVIDENTE MARI ACTIONARILOR INTIMP CE LA CELELALTE SIF-URI PRIN OAMENII DIN UMBRA SE SIFONEAZA BANI GREI DIN DIVIDENTELE OAMENILOR.NUMAI PROSTII SI INTERESATII NU REALIZEAZA ACEST LUCRU.CEI DE LA ASF SUNT NISTE ESCROCI CARE FAC JOCURILE CELOR CARE VOR SA PREIA SIF OLTENIA CA SA IL JUMULEASCA EI.

7.1.   Asa si asa (răspuns la opinia nr. 7)
mesaj trimis de anonim în data de 17.07.2020, 09:21

Ba, sa stii ca ai dreptate! Sigur niste securisti vor sa acapareze SIF Oltenia dar cica vor sa o acapareze de la interlopi. Se pare ca e mai bine sa fie la Securitate decat la camatari! Nu cred ca SIF Oltenia a fost asa de performat. A dat cateva graunte la mici actionari, 5-20 de lei, acolo, in timp ce altii luau sacii cu graunte. Sa ne uitam cine detine pe persoana fizica multe actiuni. Parca unu Ciurezu are multe, multe actiuni? Si ghici cine a primit primul dividende? Vad ca acum s-a sistat plata dividendelor neachitate. Pai de ce nu au fost toate achitate? Aaa, s-a achitat doar catre cine trebuie, nu? Asa, ca interlopii! Pai mai bine sa ajunga la Securitate, ca poate asa nu se mai fac golaniile de anii 90 pe care le fac astia acum! Nu fiti prosti! Ciurezu va arunca cu mult praf in ochi si pe partea din dos pleaca sacii in directia care trebuie! Astept evolutia evenimentelor si interventia grabnica a ASF-ului!

7.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7)
mesaj trimis de anonim în data de 17.07.2020, 09:33

Vor sa preia SIF Oltenia și sa pună Drăgoi un catel acolo după chipul și asemănarea lui Buică. Un scav așa cum este Buică !

7.3.   DESFIINTAREA SIF-urilor (răspuns la opinia nr. 7)
mesaj trimis de anonim în data de 17.07.2020, 09:51

SIF-urile trebuie DESFIINTATE, cat mai au ceva valoare in tescherea. Toate actiunile cotate din portofoliile SIF1 si SIF4, exceptia SIFI sa fie impartite actionarilor mici, iar actionarilor sofisticati si institutionali sa le ramana restul sa-l restructureze sa se faca FIA sa fie holding... sa le manageuiasca. SIF5 se imparte frateste, iar partea actionarilor mici sa ramana un FIA administrat de Ciurezu. La Sif2 si SIF3 ae merge exact aceeasi schema...ca altfel daca vin performerii peste tot actionarul mic ramane total golit de bani.

7.4.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.3)
mesaj trimis de anonim în data de 17.07.2020, 10:18

Bă da' ce fan club are ciurezu! De ce nu-l luați chiar acum să vă faceți FIA frumos, pe inteligență și potenta? Să vă administreze banii cu toată experiența și know how ul acumulat la Electroputere? Aaaaa, am înțeles, aveți nevoie de banii lui SIF5! Trebuie să mai ciordeasca puțin înainte să zboare din cuib, nu-i așa?

8.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 17.07.2020, 10:42

Actiunea Sif5 manipulata in piata de Fondurile de investitii controlate de Dragoi,pretul de rascumparare de 2 ,75 lei /actiune nu are efect djeoarece aceste Fonduri fac transactii intre ele .Roadele le culege Dragoi la rascumparare .Actionari nu cadeti Prada acestei manipulari realizata cu concursulAsf,inclusiv al noului presedinte N Marcu

8.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 8)
mesaj trimis de anonim în data de 17.07.2020, 10:57

foarte corect...alo ASF dormiti, sau asteptati sa ajunga pretul actiunii SIFI la 500 lei. Hai la treaba, manipularea pietei este penala, iar Lakis are experienta si-i poate trage si pe performerii de la Swiss si Certinvest dupa el la parnaie

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

ÎNCEPÂND DE MÂINE Acţiunile MAMBricolaj intră la tranzacţionare în piaţa AeRO
20 ian. A.I.


ÎNCĂ O DATĂAcţionarilor SIF Oltenia li se cere aprobarea repartizării dividendelor pentru 20191
20 ian. A.I.


Indicii BVB au închis în scădere
20 ian. A.B.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 9,38 milioane de euro pe BVB
20 ian. J.P.


Life is Hard vrea să preia Innobyte Solutions
20 ian. A.I.


DUPĂ CE OFERTA DE ANUL TRECUT S-A ÎNCHIS ANTICIPATAcţionarii iHunt au aprobat emiterea de noi obligaţiuni, în valoare maximă de şapte milioane lei
20 ian. (A.I.)


BVBCreşteri pentru indici, pe fondul unei lichidităţi reduse
20 ian. A. I.


PENTRU FURNIZAREA DE ECHIPAMENTE IT&CDendrio Solutions a semnat un contract de 22,76 milioane lei cu Ministerul Apărării Naţionale
19 ian. A.I.


Indicii BVB au închis în creştere
19 ian. A.P.


TOP 10 XTB 2020:Aurul, autoturismele electrice, energia şi sectorul financiar au dominat preferinţele românilor de investiţii în pieţe internaţionale
19 ian. A.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.