ASOCIAŢIA SOCIETĂŢILOR DE SERVICE AUTO INDEPENDENTE:

"Informaţiile privind frauda de 20% din piaţa de asigurări din România sunt false!"

21 mar. 09:41 Miscellanea
D.I.
"Informaţiile privind frauda de 20% din piaţa de asigurări din România sunt false!"

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) atrage atenţia asupra unei dezinformări vehiculate în spaţiul public referitoare la existenţa unei fraude de 20% in piaţa de asigurari din ţara noastră, se arată într-un comunicat remis astăzi Redacţiei.

Potrivit documentului, informaţia preluată de către societăţile de asigurări prin organizaţia UNSAR, s-a dovedit a fi falsă.

Reprezentanţii service-urilor declară că ASSAI "a adresat în mod oficial un set de întrebări către Autoritatea de Supraveghere Financiară în scopul clarificării acestor informaţii vehiculate de către UNSAR:

1. Valoarea estimată de 20% a fraudei în asigurări este o valoare asumată de către ASF?

2. Există studii recente care confirmă aceste valori?

3. Dacă acestea există, vă rugăm să ne puneţi la dispoziţie aceste date.

4. Dacă aceste informaţii sunt reale, de ce nu a publicat ASF aceste rezultate îngrijoratoare şi studiile care au stat în spatele acestor cifre?

5. Dacă aceste valori sunt reale, care au fost masurile luate de către ASF pentru diminuarea acestora?".

Răspunsul ASF-ului a fost următorul: "cifrele despre care discutăm reprezintă o estimare maximală, rezultată din discuţiile avute la nivelul grupurilor de lucru organizate de către ASF (...)".

Potrivit sursei citate, "ASF şi-a dat seama de gafa facută de domnul director şi a I

încercat să dreaga busuiocul, susţinând că de fapt, că aceste valori sunt doar nişte estimări maximale rezultate în urma unor discuţii şi nu au în spate niciun fel de studiu".

Ca urmare a acestor răspunsuri ASSAI "atrage public atenţia Autorităţii de Supraveghere Financiară să fie mult mai atentă la declaraţiile publice ale unor directori din cadrul sectorului de asigurări, pentru a evita propagarea în spaţiul public a unor informaţii de tip "fake-news" care nu au niciun fel de fundament real, avantajează firmele de asigurări supravegheate de către ASF şi care pot conduce la percepţii greşite ale pieţei".

Totodată, ASSAI somează UNSAR "să prezinte scuze publice pentru dezinformările vehiculate în spaţiul public pe aceasta temă, în ultima perioadă.

Dan Barbu - presedinte interimar ASSAI, a declarat: "UNSAR a căutat un vinovat pentru a justifica majorarea tarifului de referinţă al RCA. Vinovatul găsit de această dată se numeşte «Frauda de 20% din asigurari » - informaţie falsă şi rostogolită de către societăţile de asigurări în diverse publicaţii care nu au verificat veridicitatea acestor inforaţii. Atrag atenţia UNSAR-ului ca piaţa de asigurări din România se poate reconstrui doar pe ADEVĂR şi niciodată pe MINCIUNĂ. Minciunile rămân adevărurile mincinoşilor".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Casa poetului Octavian Goga, scoasă la licitaţie
21 oct. B.V.


Marşul "Împreună pentru siguranţa femeilor", astăzi, în Capitală
20 oct. Teona Tomoiagă


ANOFM: Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 3,4%
20 oct. M.C.


ÎN URMA UNUI CONTROL LA TAXIURILE DIN ZONA A OPT AEROPORTURI DIN ŢARĂ:Poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de 30,000 lei
20 oct. R.E.


MINISTERUL MUNCII: "Uniformizarea" copiilor instituţionalizaţi va fi interzisă
20 oct. F.B.


MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: Ungaria acceptă să preia cazuri care necesită transplant pulmonar
20 oct. F.B.


RADET anunţă că va începe duminică probele la cald
19 oct. V.D.


CJUE condamnă România cu privire la depozitele de deşeuri2
19 oct. P.E.


Fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, condamnat la închisoare1
18 oct. T.T.


STUDIU NOVEL:Piaţa neagră a ţigaretelor a scăzut la 15,3%
18 oct. I.L.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.