ASOCIAŢIILE PRO CONSUMATORI, PARAKLETOS ŞI GCCC,

Dezacord faţă de proiectul "Investeşte în tine" 1

12 iun. 15:42 Macroeconomie
M.D.
Dezacord faţă de proiectul "Investeşte în tine"

Asociaţia Pro Consumatori, Asociaţia Parakletos şi GCCC au adoptat o poziţie comună în legătură cu proiectul guvernamental "Investeşte în tine". Prin acest proiect, Guvernul României doreşte să faciliteze accesul persoanelor cu vârste cuprinse între 16-55 ani la credite cu dobândă zero, garantate şi subvenţionate de stat, infomează comunicatul de presă postat pe site-ul Apc România.

Asociaţiile semnatare îşi exprimă dezacordul cu privire la proiectul de Ordonanţa de Urgenţă "Investeşte în tine", în forma propusă şi publicată pe site-ul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză la data de 06 iunie 2018.

Memoriul a fost transmis către Comisia Naţională de Prognoză şi Statistică, Guvernul României, Ministerul Finanţelor Publice, precum şi în atenţia vicepremierului Viorel Ştefan, respectiv dlui. Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Semnatarii, susţin că "Din punctul nostru de vedere, în forma actuală, proiectul programului "Investeşte în tine" se îndepărtează, în mod vizibil şi nejustificat, de nevoia identificată în societate şi care a generat această propunere: acordarea posibilităţii tinerilor, cu o situaţie materială precară, de a accesa un credit subvenţionat de stat pentru a urma cursurile unei instituţii de învăţământ superior".

"Prin prezentul memoriu ne raliem opiniei prezentate de către reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), ai Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi ai Consiliului Tineretului din România, opinie potrivit căreia adoptarea acestui program ar putea conduce la creşterea taxelor de studii şi la scăderea gradului de finanţare a sistemului de învăţământ. În calitate de reprezentanţi ai consumatorilor de servicii financiar-bancare considerăm că un asemenea scenariu este posibil, dacă avem în vedere contribuţia programului "Prima Casă" la creşterea preţurilor pe piaţa imobiliară din România", se mai arată în comunicat.

Pentru a citi documentul în formulă completă, puteţi accesa acest link


Opinia cititorului: 1
1.   700 lei rata
mesaj trimis de anonim în data de 12.06.2018, 16:35

Ce se întâmplă dacă absolventul nu își găsește de lucru?

Face nunta să plătească datoria la banca după care se desparte?

Sunt burse sociale. 

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

MACRO NEWSLETTER-23 Octombrie 2018
23 oct.


Agenţia Scope a revizuit în scădere la BBB minus ratingul României
23 oct.


BAROMETRU IRSOP&SNSPA:"Evoluţie pozitivă în sectorul industrial, după luni de activitate slabă"
23 oct. R.R.


Agenţia Scope a revizuit la "BBB minus' ratingul României
22 oct. T.T.


EUROSTAT:Estimările privind datoria guvernamentală a României, în uşoară creştere1
22 oct. E.M.


BAROMETRU INDUSTRIAL: Septembrie - Industria şi-a revenit, managerii rămân sceptici 1
22 oct. M.F.


MACRO NEWSLETTER 22 Octombrie 2018
22 oct.


Calin RecheaADEVĂRATA SOLUŢIE PENTRU STOPAREA ÎNCĂLZIRII GLOBALE ANTROPICE ESTE IGNORATĂ DE AUTORITĂŢICât mai poate aştepta sfârşitul lumii, în timp ce omenirea consumă tot mai mult pe datorie?3
22 oct. Calin Rechea


Cheltuielile pentru protecţia mediului, 1,2% din PIB
19 oct. I.S.


MACRO NEWSLETTER 19 Octombrie 2018
19 oct.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.