Atacatorii cibernetici avansaţi îţi îndreaptă atenţia către industria de sănătate

13 mar. 21:50 Miscellanea
M.D
Atacatorii cibernetici avansaţi îţi îndreaptă atenţia către industria de sănătate

Cercetătorii Kaspersky Lab au găsit dovezi care arată o tendinţa îngrijorătoare: din ce în ce mai mulţi atacatori cibernetici avansaţi îşi îndreaptă atenţia către industria de sănătate, relatează Hotnews.

Programul malware PlugX este un cunoscut instrument de acces de la distanţă (RAT). Răspândit de obicei prin spear-phishing, a fost detectat anterior în atacuri direcţionate împotriva unor organizaţii militare, guvernamentale şi politice. Acest RAT a fost folosit de mai multe grupuri vorbitoare de limba chineză, printre care Deep Panda, NetTraveler sau Winnti.

În 2013, s-a descoperit că ultimul dintre acestea - responsabil pentru atacarea companiilor din industria de jocuri online - folosea PlugX din mai 2012. Foarte interesant, Winnti a participat şi la atacuri împotriva companiilor farmaceutice, cu scopul de a fura certificate digitale de la producătorii de echipamente medicale şi software.

PlugX RAT le permite atacatorilor să realizeze mai multe acţiuni rău intenţionate pe un sistem, fără permisiunea utilizatorului, inclusiv copierea şi modificarea fişierelor, înregistrarea tastelor apăsate de utilizator, furtul de parole şi realizarea de capturi de ecran cu activitatea acestuia. PlugX, la fel că alte instrumente RAT, este folosit de infractorii cibernetici pentru a fura discret informaţii sensibile sau din care se pot face bani.

"În organizaţiile medicale, informaţiile private şi confidenţiale migrează de pe hârtie în format digital", spune Yury Namestnikov, security researcher la Kaspersky Lab. "Având în vedere că securitatea infrastructurii reţelei în acest domeniu este uneori neglijată, vânătoarea de către APT-uri a informaţiilor despre dezvoltarea medicamentelor şi a echipamentelor ar trebui să tragă un semnal de alarmă. Detectiile de malware în organizaţiile farmaceutice demonstrează că mai avem încă o bătălie de dus - şi de câştigat - cu infractorii cibernetici."

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

COMANDAMENT LA MAI:"Forţe şi echipamente suplimentare în judeţele aflate sub avertizare de vreme rea"
22 mar. V.D.


O nouă maternitate va fi construită în Bucureşti
22 mar. M.D


Şcolile vor fi închise mâine în judeţul Prahova din cauza vremii
22 mar. D.I.


Poliţiştii au dat peste 1.100 de amenzi în valoare de 2,4 milioane de lei, în ultimele 24 de ore
22 mar. D.I.


APIA a alocat peste 147 de milioane de lei sprijin pentru sectorul zootehnic, în 2017
22 mar. D.I.


SINDICALIŞTII DIN PENITENCIARE REACŢIONEAZĂ LA DECIZIA LUI TUDOREL TOADER:"Victimele infracţiunilor trebuie despăgubite, nu deţinuţii"3
22 mar. D.I.


ÎN PLINĂ IARNĂDrobeta Turnu Severin a rămas fără căldură2
22 mar. A.S.


Ringo Starr a devenit cavaler al Coroanei Britanice
22 mar. A.V.


ÎN PLINĂ IARNĂ Drobeta Turnu Severin a rămas fără căldură
21 mar. A.S.


Guvernul a aprobat trecerea în domeniul public al Municipiului Bucureşti a terenului din Pipera necesar pentru realizarea Spitalului Metropolitan
21 mar. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.