Atacatorii cibernetici avansaţi îţi îndreaptă atenţia către industria de sănătate

13 mar. 21:50 Miscellanea
M.D
Atacatorii cibernetici avansaţi îţi îndreaptă atenţia către industria de sănătate

Cercetătorii Kaspersky Lab au găsit dovezi care arată o tendinţa îngrijorătoare: din ce în ce mai mulţi atacatori cibernetici avansaţi îşi îndreaptă atenţia către industria de sănătate, relatează Hotnews.

Programul malware PlugX este un cunoscut instrument de acces de la distanţă (RAT). Răspândit de obicei prin spear-phishing, a fost detectat anterior în atacuri direcţionate împotriva unor organizaţii militare, guvernamentale şi politice. Acest RAT a fost folosit de mai multe grupuri vorbitoare de limba chineză, printre care Deep Panda, NetTraveler sau Winnti.

În 2013, s-a descoperit că ultimul dintre acestea - responsabil pentru atacarea companiilor din industria de jocuri online - folosea PlugX din mai 2012. Foarte interesant, Winnti a participat şi la atacuri împotriva companiilor farmaceutice, cu scopul de a fura certificate digitale de la producătorii de echipamente medicale şi software.

PlugX RAT le permite atacatorilor să realizeze mai multe acţiuni rău intenţionate pe un sistem, fără permisiunea utilizatorului, inclusiv copierea şi modificarea fişierelor, înregistrarea tastelor apăsate de utilizator, furtul de parole şi realizarea de capturi de ecran cu activitatea acestuia. PlugX, la fel că alte instrumente RAT, este folosit de infractorii cibernetici pentru a fura discret informaţii sensibile sau din care se pot face bani.

"În organizaţiile medicale, informaţiile private şi confidenţiale migrează de pe hârtie în format digital", spune Yury Namestnikov, security researcher la Kaspersky Lab. "Având în vedere că securitatea infrastructurii reţelei în acest domeniu este uneori neglijată, vânătoarea de către APT-uri a informaţiilor despre dezvoltarea medicamentelor şi a echipamentelor ar trebui să tragă un semnal de alarmă. Detectiile de malware în organizaţiile farmaceutice demonstrează că mai avem încă o bătălie de dus - şi de câştigat - cu infractorii cibernetici."

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

SUA Prima ţară de solicitare de azil
20 iun. Raluca Găină


Câteva sute de oameni protestează în Piaţa Victoriei
20 iun. V.D.


Jandarmeria: Nu vom tolera astfel de gesturi
20 iun. Raluca Găină


IGPR a primit 100 de maşini noi
20 iun. Raluca Găină


Un nou cutremur în judeţul Buzău
20 iun. M.D.


Băuturile energizante, ţinute la distanţă de minori
20 iun. O.D.


Protest la Cluj-Napoca 3
19 iun. V.D.


Ungaria va taxa ONG-urile care sprijină imigranţii
19 iun. V.D.


Coreea de Sud şi SUA suspendă exerciţiile militare
19 iun. Raluca Găină


Restricţii pe sensul către litoral al Autostrăzii Soarelui
19 iun. Raluca Găină

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.