Atacatorii cibernetici avansaţi îţi îndreaptă atenţia către industria de sănătate

13 mar. 21:50 Miscellanea
M.D
Atacatorii cibernetici avansaţi îţi îndreaptă atenţia către industria de sănătate

Cercetătorii Kaspersky Lab au găsit dovezi care arată o tendinţa îngrijorătoare: din ce în ce mai mulţi atacatori cibernetici avansaţi îşi îndreaptă atenţia către industria de sănătate, relatează Hotnews.

Programul malware PlugX este un cunoscut instrument de acces de la distanţă (RAT). Răspândit de obicei prin spear-phishing, a fost detectat anterior în atacuri direcţionate împotriva unor organizaţii militare, guvernamentale şi politice. Acest RAT a fost folosit de mai multe grupuri vorbitoare de limba chineză, printre care Deep Panda, NetTraveler sau Winnti.

În 2013, s-a descoperit că ultimul dintre acestea - responsabil pentru atacarea companiilor din industria de jocuri online - folosea PlugX din mai 2012. Foarte interesant, Winnti a participat şi la atacuri împotriva companiilor farmaceutice, cu scopul de a fura certificate digitale de la producătorii de echipamente medicale şi software.

PlugX RAT le permite atacatorilor să realizeze mai multe acţiuni rău intenţionate pe un sistem, fără permisiunea utilizatorului, inclusiv copierea şi modificarea fişierelor, înregistrarea tastelor apăsate de utilizator, furtul de parole şi realizarea de capturi de ecran cu activitatea acestuia. PlugX, la fel că alte instrumente RAT, este folosit de infractorii cibernetici pentru a fura discret informaţii sensibile sau din care se pot face bani.

"În organizaţiile medicale, informaţiile private şi confidenţiale migrează de pe hârtie în format digital", spune Yury Namestnikov, security researcher la Kaspersky Lab. "Având în vedere că securitatea infrastructurii reţelei în acest domeniu este uneori neglijată, vânătoarea de către APT-uri a informaţiilor despre dezvoltarea medicamentelor şi a echipamentelor ar trebui să tragă un semnal de alarmă. Detectiile de malware în organizaţiile farmaceutice demonstrează că mai avem încă o bătălie de dus - şi de câştigat - cu infractorii cibernetici."

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Papa Francisc susţine Pactul Mondial ONU privind Migraţiile
16 dec. E.A.


ONRC, ÎN PRIMELE 10 LUNI:Numărul firmelor şi PFA-urilor în insolvenţă scade cu 4,33%
16 dec. E.A.


Soţii Iohannis participă la slujba de la Biserica "Sfânta Treime"1
16 dec. P.E.


CNAIR: Nu sunt drumuri închise din cauza condiţiilor meteo
15 dec. L.M.


ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ: 113 persoane, puse sub supraveghere judiciară
15 dec. L.I.


CNAPM:Creştere anuală cu 6% a traficului de mărfuri
14 dec. A.I.


BEI sprijină Radiocom pentru a finanţa digitalizarea infrastructurii terestre
14 dec. M.I.


INS, PRIMELE 10 LUNI:Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere cu 4,1%
14 dec. P.E.


GALA "STAR CONSTRUCT 2018"Revista "BURSA Construcţiilor" - desemnată cea mai completă sursă de informaţii din sectorul construcţiilor
13 dec. E.O.


MFP:Subscrierea pentru titlurile CENTENAR, prelungită cu o săptămână
13 dec. I.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.