Atacuri în valuri din partea criminalilor cibernetici

02 sep. 2019 Companii

Criminalitatea cibernetică este în plină expansiune, inventivitatea atacatorilor fiind debordantă. Pe lista problemelor cu care s-au confruntat companiile în urma atacurilor de securitate în ultima perioadă se află: transferuri de bani neautorizate, staţii de lucru criptate de ransomware şi indisponibilitatea serviciilor.

Mai mult de jumătate (56%) dintre cererile de răspuns la incidente (IR) procesate de către experţii Kaspersky Lab, în 2018, au fost făcute după ce organizaţia respectivă se confruntase deja cu un atac care a avut consecinţe vizibile, arată cel mai recent raport al companiei de securitate cibernetică. Conform raportului, 44% dintre solicitări au fost procesate după detectarea unui atac, într-o etapă timpurie, respectiv 22% după detectarea unei activităţi potenţial rău intenţionate în reţea, iar alte 22% iniţiate după ce a fost găsit un fişier periculos în reţea.

În 2018, peste un sfert (26%) dintre cazurile investigate "cu întârziere' au fost cauzate de infecţii cu malware de criptare, în timp ce 11% dintre atacuri au dus la furturi de bani. Totodată, în 19% dintre aceste cazuri au fost rezultatul detectării spam-ului dintr-un cont de e-mail de companie, detectării indis-ponibilităţii serviciului sau a unei breşe reuşite. Potrivit sursei citate, 81% dintre organizaţiile care au furnizat date pentru analiză au indicatori de activitate periculoasă în reţeaua lor internă, iar aproape o treime (34%) dintre companiile chestionate au prezentat semne ale unui atac direcţionat avansat. În plus, 54,2% dintre organizaţiile financiare au fost atacate.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

CAZUL RAIFFEISEN LEAKSRaiffeisen Bank se aşteaptă la un impact negativ de peste 10 milioane euro, după ce a pierdut procesul cu ANPC2
03 iul. E.O.


Daimler va prelua 3% din producătorul chinez de baterii Farasis Energy
03 iul. G.U.


Google este investigată de UE din cauza unei achiziţii de 1,87 miliarde euro
03 iul. G.U.


Boeing nu va mai produce modelul 747 Jumbo Jet
03 iul. S.B.


Grupul GFG analizează în continuare posibile achiziţii
03 iul. G.U.


Mark Zuckerberg nu cedează în faţa boicotului2
03 iul. S.B.


Apple lansează un site pentru Apple Card
03 iul. S.B.


Facebook va încuraja purtarea măştilor în aplicaţiile sale1
03 iul. S.B.


Fiat Chrysler a prezentat noul Dodge Durango Hellcat
03 iul. S.B.


Facebook, YouTube şi Twitter vor respecta aceleaşi reglementări din UE ca şi companiile audiovizuale
03 iul. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.