Gala BURSA 2018

Atos şi Siemens anunţă prelungirea până în 2020 a parteneriatului strategic

28 mar. 10:56 Companii
D.I.
Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Atos şi Siemens au anunţat că îşi vor consolida cooperarea strategică şi plănuiesc să dezvolte în continuare businessul comun până în 2020, printr-un plan de go-to-market şi un program reunit de investiţii şi inovaţie, se arată într-un comunicat remis Redacţiei.

Potrivit documentului, cele două companii au majorat investiţia comună cu încă 100 de milioane de euro, ajungând la o valoare totală de 330 de milioane de euro, triplând astfel suma iniţială.

Reprezentanţii Atos precizază că programul de inovare şi investiţii urmăreşte să îmbunătăţească strategia digitală a Siemens şi Atos şi să dezvolte capabilităţi comune în domeniile analizei datelor, Inteligenţei Artificiale, serviciilor avansate de conectivitate şi de Internet of Things (IoT), securităţii cibernetice şi tehnologiilor de servicii digitale "pentru a sprijini transformarea digitală a clienţilor printr-o suită de soluţii de IoT de tipul end-to-end".

Thierry Breton, Preşedinte şi CEO al Atos SE, a declarat: "Alianţa strategică dintre Atos şi Siemens, care a debutat în 2011, este unică în industria noastră. Prin colaborarea digitală, combinăm cunoştinţele noastre din industrie şi tehnologie pentru a susţine împreună transformarea digitală a clienţilor noştri. Cu ajutorul suitei de soluţii combinate de IoT MindSphere - Codex, sunt convins că partenerii şi clienţii noştri vor beneficia şi mai mult de pe urma acestei alianţe strategice".

Potrivit sursei citate, de la începutul parteneriatului în 2011, Siemens şi Atos au înregistrat comenzi de 2,5 miliarde de euro. În cadrul ultimei reuniuni din 9 martie 2018, Consiliul Alianţei Atos-Siemens şi-a exprimat satisfacţia faţă de performanţa acestei colaborări, care continuă să-şi depăşească obiectivele.

La rândul său, Roland Busch, Chief Technology Officer şi membru al Consiliului de Administraţie al Siemens AG şi membru al Consiliului de Administraţie al Atos SE, a afirmat: "Alianţa a continuat să obţină rezultate puternice de business, abordând în acelaşi timp tehnologii digitale inovatoare. Ne vom baza în continuare pe puterea ambelor companii şi vom folosi programul de investiţii comune pentru a ne extinde capabilităţile în domenii precum Cybersecurity şi Inteligenţă Artificială. De asemenea, este important pentru noi să avem un partener cheie pentru ecosistemul MindSphere cum este Atos, care sprijină pe deplin ambiţiile noastre".

În comunicat se mai arată că Atos şi Siemens au format un parteneriat strategic global în vara anului 2011. Ca parte a acestei colaborări, Siemens a contribuit cu soluţii şi servicii IT la businessul Atos, în schimbul a aproximativ 12,5 milioane de acţiuni Atos.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Integrarea UPC, printre priorităţile Vodafone
16 nov. A.V.


Energia, serviciile bancare şi transporturile, sectoare cu probleme concurenţiale
16 nov. George Marinescu


La Gloire construieşte un bloc de locuinţe pe malul Lacului Valea Şaulei
16 nov.


AGRICULTURĂCreşterea porcilor devine neinteresantă - albinele, tot mai atractive
16 nov. O.D.


Inovaţie folositoare inclusiv pentru combaterea actelor teroriste
16 nov. O.D.


OPINIIPoveşti pescăreşti despre actualul Black Friday
16 nov. CRISTIAN DOGARU


ION LUNGU, PREŞEDINTE AFEER:"În domeniul energetic, reglementările rămân mereu în urma progreselor tehnologice"
16 nov. R.R.


Statul vrea 440 milioane lei de la Hidroelectrica
16 nov. A.I.


PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI 2018:ALRO, avans de 12% al cifrei de afaceri
15 nov. V.D.


Volkswagen mizează pe vehiculele electrice
15 nov. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.