Au fost aprobate primele proiecte din cadrul Programului "Bazinul Mării Negre"

02 feb. 17:47 Fonduri Europene
D.I
Au fost aprobate primele proiecte din cadrul Programului "Bazinul Mării Negre"

Primele 23 de proiecte, în valoare de 18.630.289,97 euro, (finanţare ENI) au fost aprobate la cel mai recent Comitet Comun de Monitorizare (CCM) al Programului Operaţional Comun "Bazinul Mării Negre 2014-2020" (BMN), se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, remis astăzi Redacţiei.

Conform documentului, proiectele vizează investiţii pentru îmbunătăţirea nivelului de trai în localităţile din Bazinul Mării Negre, prin promovarea afacerilor şi a antreprenoriatului, prin promovarea unei politici de mediu coordonate şi reducerea, prin acţiuni comune, a deşeurilor maritime.

Cea de-a doua reuniune a Comitetului s-a desfăşurat la Bucureşti, pe 30 ianuarie 2018. În cadrul reuniunii, CCM a aprobat rezultatele evaluării tehnice şi financiare a aplicaţiilor depuse în cadrul primului apel de propuneri de proiecte lansat în cadrul Programului.

În comunicat se precizează: "La reuniune au participat membrii Comitetului, din cele opt state participante în program (Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia şi Ucraina), alături de reprezentanţi ai Autorităţii de Management, Comisiei Europene, Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi, experţi TESIM - Suport Tehnic pentru Implementarea şi Managementul Programelor ENI CBC şi echipa Secretariatului Tehnic Comun".

Conform sursei citate, Programul Operaţional Comun "Bazinul Mării Negre 2014-2020", gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate (ENI) şi co-finanţat de statele participante în program.

În comunicat se mai arată că suportul financiar oferit programului de Comisia Europeană este de 49 milioane euro. Bugetul total (incluzând cofinanţarea statelor participante) este de 54 milioane euro.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

ÎN 2018Finanţare de 700 de milioane de euro de la BEI pentru proiecte din Balcanii de Vest
12 mar.


MADR a publicat măsurile de mediu şi climă aplicabile pe terenurile agricole în anul 2018
01 mar. D.I.


CERONAV a găzduit o reuniune de lucru a partenerilor proiectului "Danube Skills"
23 feb. D.I.


UVT finanţează 200 de afaceri cu granturi de până la 40.000 de euro
22 feb. D.I.


Autoritatea de Management pentru POPAM a organizat noi evenimente de promovare
20 feb. D.I.


Iniţiativa regională Transilvania iHUB 4.0, prezentă zilele acestea în Bulgaria
20 feb. D.I.


CNIPMMR implementează proiectul "Creative Start"
20 feb. D.I.


Peste 9 milioane euro bani europeni pentru integrarea tinerilor pe piaţa muncii
19 feb. D.I.


Acţionarii "Iaşitex" au respins elaborarea unui proiect pe fonduri europene
09 feb. A.A.


Acţionarii Sinterom Cluj Napoca (SIRM) au aprobat o investiţie de 3 milioane de euro, cu fonduri europene
09 feb.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.