Gala BURSA 2018

Au fost făcute primele plăţi în conturile furnizorilor din cadrul Programului de susţinere a porcilor din rasele Bazna şi Mangaliţa

20 mar. 09:37 Miscellanea
D.I.
Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că până la data de 19 martie, în Sibiu, patru beneficiari ai programului de susţinere a porcilor din rasele Bazna şi Mangaliţa au primit 38 de purcei înţărcaţi, se arată într-un comunicat al ministerului, dat publicităţii.

Potrivit documentului, MADR a plătit furnizorilor suma de 9.500 lei, iar banii au ajuns deja în conturile fermierilor.

De asemenea, în Hunedoara au fost livraţi 4 purcei unui crescător, iar banii urmează să ajungă la fermierul înscris în program în perioada imediat următoare, suma cuvenită fiind de 1.000 lei.

Reprezentanţii MADR afirmă că plăţile vor continua pe măsură ce şi alţi fermieri vor parcurge etapele prevăzute în program.

Programul de susţinere a porcilor din rasele Bazna şi Mangaliţa prevede ca purceii pentru creştere şi îngrăşare să fie preluaţi de procesatori de la furnizorii de purcei din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa si să fie transportaţi la crescătorii de porci graşi, ocazie cu care se încheie contractul de livrare între procesator şi crescătorul de porci.

Potrivit sursei citate, ajutorul de 250 lei/cap este acordat furnizorului de purcei livraţi la greutatea minimă de 10 kg fiecare. Transferul de purcei va continua şi în alte judeţe, ţinându-se cont de înscrierile în registru şi de existenţa purceilor înţărcaţi, ajunşi la greutatea de livrare.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

PROTESTESTELE DIN FEBRUARIE 2017 ÎMPOTRIVA OUG 13Trei protestatari condamnaţi la închisoare2
16 nov. V.D.


OFERTE LA SUTE DE DESTINAŢII AUTOHTONE, EUROPENE SAU EXOTICE, LA TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEIBogdan Trif: "Sperăm ca industria turismului să ajungă primul contributor la PIB"
16 nov. Adelina Toader


Preţ record, 36.000.000 de dolari pentru o perlă
16 nov.


OCTOMBRIE 2018:Ţara noastră - codaşă la înmatriculările auto
15 nov. A.P.


Cerere mai mare decât oferta, pe Valea Prahovei2
15 nov.


INS, PRIMELE NOUĂ LUNI:Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere cu 4,1%
14 nov. A.P.


Marijuana a devenit medicament şi în Thailanda
14 nov.


Colliers International administrează birourile Vox Technology Park
13 nov. M.F.


FEMEIA CARBONIZATĂ LA INCENDIUL DIN CUGIR:S-a întors după telefon şi a murit în flăcări
13 nov. F.B.


Sens unic în ceea ce priveşte demografia
13 nov.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.