AUGUSTIN HAGIU, PREŞEDINTELE FORT

Solicităm stabilitate în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară

08 nov. 2018 Bănci-Asigurări
V.D.
Augustin Hagiu
Augustin Hagiu

Preşedintele Federaţiei Române a Operatorilor de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a declarat la solicitarea Ziarului Bursa, că asociaţii precum Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Intereselor Consumatorilor (APCONS), cât şi FORT, solicită ferm asigurarea unei stabilităţi prin continuitatea mandatului membrilor Consiliului ASF.

Augustin Hagiu a declarat: " Avem deja o istorie cu actuala conducere a ASF, istorie destul de bine întipărită în rândul opiniei publice, adică 18 luni de când ne-am apucat serios de piaţa RCA. Noi cu aceşti oameni am reuşit performanţa de a ajunge cu tarifele la jumătate ca valoare, faţă de tariful de referinţă şi am reuşit să stabilizăm piaţa asigurărilor RCA. Este firesc să ne îngrijorăm dacă se schimbă conducerea ASF deoarece, există posibilitatea de a lua de la capăt tot ce am realizat. Împreună cu echipa actuală de la ASF am fixat anumite principii care au funcţionat foarte bine până în momentul de faţă, principii legate de transparenţă, dialog şi am bifat în 18 luni nişte rezultate concrete care se pot vedea la nivel statistic. Totodată, ne-am propus nişte chestiuni de perspectivă, creşterea gradului de cuprindere şi eliminarea unor fenomene precum umflarea contravalorii reparaţiilor în anumite service-uri auto".

Solicitarea este formulată şi în contextul în care ţara noastră va deţine, pentru o perioadă de 6 luni, începând cu 1 ianuarie 2019, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în aceste considerente, Preşedintele FORT a adăugat: "Coroborând şi cu faptul că urmează să preluăm bordul asigurărilor RCA la nivel european, adică la mandatul Comisiei Europene urmează să fie ţara noastră, împreună cu reprezentanţii ASF, orice ingerinţă politică din punctul nostru de vedere nu face decât să ne îndepărteze de obiectivele pe care ni le-am asumat. Consider că împreună cu actuala conducere a ASF, putem să atingem aceste obiective",

Domnia sa ne-a mai spus că dacă vom avea o nouă conducere la ASF riscurile de a da greşi sunt mari, şi ar fi bine ca această echipă să rămână în fruntea ASF.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Depozitarul Central a înregistrat fuziunea dintre Bancpost şi Banca Transilvania2
23 ian. I.M.


Euro atinge un nou nivel maxim istoric9
23 ian. E.A.


ROBOR la trei luni a crescut la 3,03%3
23 ian. E.A.


PIPEREA REACŢIONEAZĂ LA AFIRMAŢIILE LUI SUCIU:"ROBOR există în contractele de retail încă din 2005"5
23 ian. V.D.


PENTRU CĂ A ÎMPIEDICAT LIBERA CONCURENŢĂMastercard, amendată cu 570 milioane euro de Comisia Europeană
23 ian.


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a apreciat la 4,7142 lei, leul atingând un nou minim istoric
23 ian. Mihai Iscusitu


PIAŢA MONETARĂDobânzile la depozitele overnight au scăzut la 1,75%
23 ian. Mihai Iscusitu


BNR REACŢIONEAZĂ DIN NOU ÎN SCANDALUL ROBOR:"Zamfir şi Piperea atacă reputaţia BNR, prin acuzaţii fără fundament"15
23 ian. Emilia Olescu


PIPEREA, DESPRE REORGANIZAREA AUTORITĂŢII PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR:"ANPC îşi riscă imaginea dacă îi înlătură pe comisarii care au controlat băncile"2
23 ian. Emilia Olescu


Dan Suciu, în legătură cu acuzaţiile aduse BNR4
22 ian. I.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.