AUGUSTIN HAGIU, PREŞEDINTELE FORT

Solicităm stabilitate în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară

08 nov. 2018 Bănci-Asigurări
V.D.
Augustin Hagiu
Augustin Hagiu

Preşedintele Federaţiei Române a Operatorilor de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a declarat la solicitarea Ziarului Bursa, că asociaţii precum Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Intereselor Consumatorilor (APCONS), cât şi FORT, solicită ferm asigurarea unei stabilităţi prin continuitatea mandatului membrilor Consiliului ASF.

Augustin Hagiu a declarat: " Avem deja o istorie cu actuala conducere a ASF, istorie destul de bine întipărită în rândul opiniei publice, adică 18 luni de când ne-am apucat serios de piaţa RCA. Noi cu aceşti oameni am reuşit performanţa de a ajunge cu tarifele la jumătate ca valoare, faţă de tariful de referinţă şi am reuşit să stabilizăm piaţa asigurărilor RCA. Este firesc să ne îngrijorăm dacă se schimbă conducerea ASF deoarece, există posibilitatea de a lua de la capăt tot ce am realizat. Împreună cu echipa actuală de la ASF am fixat anumite principii care au funcţionat foarte bine până în momentul de faţă, principii legate de transparenţă, dialog şi am bifat în 18 luni nişte rezultate concrete care se pot vedea la nivel statistic. Totodată, ne-am propus nişte chestiuni de perspectivă, creşterea gradului de cuprindere şi eliminarea unor fenomene precum umflarea contravalorii reparaţiilor în anumite service-uri auto".

Solicitarea este formulată şi în contextul în care ţara noastră va deţine, pentru o perioadă de 6 luni, începând cu 1 ianuarie 2019, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în aceste considerente, Preşedintele FORT a adăugat: "Coroborând şi cu faptul că urmează să preluăm bordul asigurărilor RCA la nivel european, adică la mandatul Comisiei Europene urmează să fie ţara noastră, împreună cu reprezentanţii ASF, orice ingerinţă politică din punctul nostru de vedere nu face decât să ne îndepărteze de obiectivele pe care ni le-am asumat. Consider că împreună cu actuala conducere a ASF, putem să atingem aceste obiective",

Domnia sa ne-a mai spus că dacă vom avea o nouă conducere la ASF riscurile de a da greşi sunt mari, şi ar fi bine ca această echipă să rămână în fruntea ASF.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Euro a fost cotat la 4,7216 lei
23 aug. M.I.


Ministerul Finanţelor propune crearea cadrului general pentru înfiinţarea băncilor naţionale de dezvoltare2
23 aug. I.D.


ROBOR la trei luni stagnează la 3,07%
23 aug. D.V.


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a depreciat la 4,7260 lei
23 aug. Mihai Iscusitu


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a crescut la 3,58%
23 aug. Mihai Iscusitu


OPINIIMarketing direct cu carduri de debit1
23 aug. Cristian Dogaru


Credit Europe Bank România - profit brut de 39 milioane lei, în primul semestru
23 aug. Emilia Olescu


Finanţele au împrumutat, astăzi, 500 milioane de lei de la bănci
22 aug. I.M.A.


Euro a fost cotat la 4,7260 lei
22 aug. M.I.A.


ROBOR la trei luni stagnează la 3,07%
22 aug. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.