AURESCU:

Criza pandemică poate fi depăşită numai prin manifestarea solidarităţii internaţionale 3

24 sep. 15:22 Politică
J.P.
Criza pandemică poate fi depăşită numai prin manifestarea solidarităţii internaţionale

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat azi în cadrul reuniuii miniştrilor afacerilor externe din statele Iniţiativei Central Europene (ICE), organizată în format de videoconferinţă, că această criza pandemică poate fi depăşită numai prin manifestarea solidarităţii internaţionale.

"Tema centrală a reuniunii - "CEI Region-Transition to a New Normal" - a prilejuit realizarea unui bilanţ al eforturilor statelor ICE de a preveni şi combate efectele multiple ale pandemiei de COVID-19 şi analizarea rezultatelor preliminare ale acestor demersuri, a lecţiilor învăţate şi a perspectivelor de redresare socio-economică.

În discursul său, şeful diplomaţiei române a apreciat că provocările generate de criza pandemică au reprezentat un test al rezilienţei statelor şi societăţilor, moment care poate fi depăşit numai prin manifestarea solidarităţii internaţionale ca expresie a responsabilităţii comune şi a unui multilateralism eficient, prin apărarea valorilor democratice şi a ordinii mondiale bazate pe reguli, precum şi prin adaptarea la contextul actual.

Ministrul Bogdan Aurescu s-a referit la iniţiativele lansate de la debutul crizei epidemiologice în Europa, în special sprijinul financiar şi coordonarea la nivel european pentru eforturile comune în faţa pandemiei. Astfel, demnitarul român a abordat şi demersurile UE pentru depăşirea crizei şi redresare, sub forma ajustărilor Cadrului Financiar Multianual 2021-2027 şi adoptării celui mai ambiţios plan investiţional din istoria Uniunii, Next Generation UE. Totodată, ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat şi sprijinul financiar substanţial al UE pentru ţările din Balcanii de Vest şi Vecinătatea Estică, în completarea facilităţilor europene destinate combaterii pandemiei şi consecinţelor crizei în aceste state.

În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat contribuţia României la efortul de combatere a pandemiei, inclusiv măsurile în beneficiul cetăţenilor din Republica Moldova, prin detaşări de echipe medicale, alocări de fonduri şi donaţii de produse sanitare de primă necesitate, sau găzduirea rezervei strategice de echipamente medicale RescEU, de care au beneficiat inclusiv ţări din Balcanii de Vest.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul politic, financiar şi tehnic pe care statul român continuă să-l ofere partenerilor din regiune în parcursul lor european. Şeful diplomaţiei române a reafirmat importanţa respectării valorilor democratice, ca precondiţie a rezilienţei în demersurile pentru depăşirea crizei, şi necesitatea implementării unor măsuri sustenabile pentru redresare", potrivit unui comunicat al MAE.


Opinia cititorului: 3
1.   Da, da...
mesaj trimis de anonim în data de 24.09.2020, 16:58

Ăștia cu Nobeluri multe.....

2.   Unde mai e si asta taiat?
mesaj trimis de vlad tepes în data de 24.09.2020, 22:57

Cu alte cuvinte, mai nea 'Goldman, ca o sluga globalista loiala ce esti, vrei si tu o Noua Ordine Mondiala, care sa puna biciul pe sclavi(adica pe cetatenii Lumii)!

3.   Deci asa
mesaj trimis de Cristian în data de 25.09.2020, 08:22

Decizia numa prin solidaritate globală și globalistă neomarxista putem răpune FIARA de Covid. Asta voiam sa aud.

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

LUDOVIC ORBAN:"Obiectivul nostru este să creştem capacitatea de testare la peste 50.000"2
23 oct. A.B.


PSD:" De ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021?"3
23 oct. A.B.


VIOLETA ALEXANDRU CĂTRE NOUL PREFECT AL CAPITALEI:''Bucureştiul are nevoie de ordine şi dumneavostră o puteţi asigura''1
23 oct. G.U.


NICOLAE BĂNICIOIU:''Nu înţeleg de ce nu am fost audiat până acum''
23 oct. G.U.


Preşedintele interimar al PNL Timiş a semnat protocolul de colaborare locală cu USR- PLUS
23 oct. A.P.


LUDOVIC ORBAN:''Vom face complementar un PNDL 3, după ce se termină sau se apropie de final lucrările la PNDL 1 şi 2''
23 oct. G.U.


CÎŢU:"În primele zile ale noului Parlament voi cere comisie de ancheta pentru execuţia bugetară în perioada 2017-2019"6
23 oct. J.P.


MARCEL CIOLACU:''Este nevoie rapid de un pact pentru sănătate pe care toate partidele să îl asume ferm''3
23 oct. G.U.


Ludovic Orban îl va întâlni pe omologul lui francez la Paris1
23 oct. A.P.


LUDOVIC ORBAN:"Există circa 1.000 de proiecte nefinalizate pe PNDL 1, administrat aproape integral de guvernele PSD"
23 oct. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.