AVERTISMENT ASUPRA RISCULUI DE RECESIUNE

Morgan Stanley şi-a vândut deţinerile de bonduri "junk"

05 ian. Jurnal de criză
V.R.
Morgan Stanley şi-a vândut deţinerile de bonduri "junk"

Morgan Stanley Wealth Management avertizează că momentul actual (acest ciclu de piaţă) nu mai este indicat pentru cumpărarea de obligaţiuni "junk" (speculative), motiv pentru care banca şi-a redus la zero deţinerile de bonduri cu randament ridicat, scrie Zero Hedge.

Mike Wilson, director de informaţii în cadrul Morgan Stanley Wealth, anticipează că, în timp ce reducerile de impozite din SUA sunt aşteptate să dea un impuls pieţelor acţiunilor, stimularea ar putea fi de scurtă durată şi ar putea masca alte slăbiciuni. De asemenea, Wilson crede că reforma fiscală din SUA va face să accelereze următoarea criză prin generarea unor excese "pe care le vedem de obicei înainte de recesiune".

"În timp ce reducerile de impozite aplicate în SUA pot conduce la o creştere mai bună pe termen scurt, acestea ar putea genera excese pe care le vedem în mod obişnuit înainte de recesiune", spune Wilson, adăugând: "În consecinţă, ne-am redus recent la zero poziţiile pe randamente ridicate".

Wilson se aşteaptă ca marjele operaţionale să atingă un nivel maxim datorită cotelor mai mici de impozitare, în defavoarea creşterii vânzărilor şi a profitabilităţii, recomandând acum vânzarea de obligaţiuni şi cumpărarea de produse cu venit fix pe termen scurt.

Oficialul Morgan Stanley nu exclude apariţia unei recesiuni în 2018, în ciuda unei pieţe mature, şi avertizează că "investitorii ar trebui să se pregătească pentru cel puţin o corecţie pe pieţele globale ale acţiunilor în acest an".

"Credem că va fi mult mai dificil să câştigăm bani în 2018 şi 2019 decât în 2016 şi 2017, deoarece riscul unei recesiuni şi al declinului pieţelor se apropie", spune Wilson, menţionând: "Dinamica acestui ciclu a devenit evidentă".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Jurnal de criză

Zona euro amână eliberarea tranşei pentru Grecia
11 iun. V.R.


ERDOGAN VREA CONTROL SPORIT ASUPRA ECONOMIEILira turcească, în cădere
16 mai.


Atena iese din bailout, însă doi din zece greci trăiesc în sărăcie extremă1
14 mai. A.V.


Încrederea în zona euro, la recordul minim al ultimelor 15 luni1
09 mai. V.R.


Autorităţile australiene vor sancţiuni dure pentru bănci4
24 apr. V.R.


FMI avertizează în privinţa protecţionismului comercial
12 apr. V.R.


237 TRILIOANE DE DOLARIDatoria globală, la nivel record în 20172
11 apr. A.V.


Creşte inflaţia în zona euro
05 apr. V.R.


BCE va finaliza în aprilie testele de stres ale băncilor din Grecia
04 apr. V.R.


China impune taxe vamale la peste o sută de produse din SUA
03 apr. V.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.