AVERTISMENT ASUPRA RISCULUI DE RECESIUNE

Morgan Stanley şi-a vândut deţinerile de bonduri "junk"

05 ian. Jurnal de criză
V.R.
Morgan Stanley şi-a vândut deţinerile de bonduri "junk"

Morgan Stanley Wealth Management avertizează că momentul actual (acest ciclu de piaţă) nu mai este indicat pentru cumpărarea de obligaţiuni "junk" (speculative), motiv pentru care banca şi-a redus la zero deţinerile de bonduri cu randament ridicat, scrie Zero Hedge.

Mike Wilson, director de informaţii în cadrul Morgan Stanley Wealth, anticipează că, în timp ce reducerile de impozite din SUA sunt aşteptate să dea un impuls pieţelor acţiunilor, stimularea ar putea fi de scurtă durată şi ar putea masca alte slăbiciuni. De asemenea, Wilson crede că reforma fiscală din SUA va face să accelereze următoarea criză prin generarea unor excese "pe care le vedem de obicei înainte de recesiune".

"În timp ce reducerile de impozite aplicate în SUA pot conduce la o creştere mai bună pe termen scurt, acestea ar putea genera excese pe care le vedem în mod obişnuit înainte de recesiune", spune Wilson, adăugând: "În consecinţă, ne-am redus recent la zero poziţiile pe randamente ridicate".

Wilson se aşteaptă ca marjele operaţionale să atingă un nivel maxim datorită cotelor mai mici de impozitare, în defavoarea creşterii vânzărilor şi a profitabilităţii, recomandând acum vânzarea de obligaţiuni şi cumpărarea de produse cu venit fix pe termen scurt.

Oficialul Morgan Stanley nu exclude apariţia unei recesiuni în 2018, în ciuda unei pieţe mature, şi avertizează că "investitorii ar trebui să se pregătească pentru cel puţin o corecţie pe pieţele globale ale acţiunilor în acest an".

"Credem că va fi mult mai dificil să câştigăm bani în 2018 şi 2019 decât în 2016 şi 2017, deoarece riscul unei recesiuni şi al declinului pieţelor se apropie", spune Wilson, menţionând: "Dinamica acestui ciclu a devenit evidentă".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Jurnal de criză

16 bănci - acţionate în instanţă în SUA, pentru manipularea Libor1
22 feb. V.R.


Surse: "Deutsche Bank" taie sute de posturi la divizia de investiţii1
20 feb. V.R.


UE ia în discuţie, astăzi, reducerea riscurilor la băncile din regiune
19 feb. V.R.


PENTRU A TREIA OARĂ ÎN ACEST ANEuro a trecut de pragul de 1,25 dolari1
16 feb. A.V.


Ministrul bavarez de Finanţe respinge includerea României şi Bulgariei în zona euro1
15 feb. V.R.


Bursele de pe Wall Street, în declin1
14 feb. A.V.


DAILY TELEGRAPH:Soros a donat bani pentru o campanie ce urmăreşte renunţarea la Brexit
09 feb. V.R.


Grecia a vândut titluri de trezorerie de 1,14 miliarde de euro1
08 feb. V.R.


S&P: "O ieşire dezordonată a Marii Britanii din UE ar pune presiune pe ratingul ţării"
06 feb. V.R.


BCE anunţă în mai rezultatele testelor de stres pentru băncile din Grecia
02 feb. V.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.