Bărbat bănuit de contrabandă cu ţigări, reţinut de poliţişti

22 iul. 2017 Miscellanea
Andrei Stan
Bărbat bănuit de contrabandă cu ţigări, reţinut de poliţişti

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii din Satu Mare. Acesta transporta peste 200.000 de ţigarete, fără documente legale, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Sursa citată precizează: "La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 00.10, poliţişti ai Secţiei de Poliţie Rurală Petreşti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe D.N. 19, între localităţile Petreşti şi Pişcolt, au observat că un conducător auto, la vederea lor, a virat pe un drum comunal, unde a şi abandonat autoturismul.

Din primele verificări, s-a constat faptul că în autoturism se afla o cantitate mare de ţigări, motiv pentru care autoturismul a fost dus la sediul Poliţiei Municipiului Carei. Concomitent, au fost demarate activităţi specifice, în vederea identificării conducătorului auto".

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, s-au găsit în interiorul acestuia ţigări ambalate în şaisprezece saci şi patru baxuri, rezultând la inventariere un număr de 200.180 de ţigarete, de diferite mărci, a căror valoare este estimată la 10.000 de lei, menţionează poliţiştii.

Cele 10.009 pachete de ţigări au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat, pentru continuarea cercetărilor.

La scurt timp, adaugă sursa citată, a fost identificat conducătorul autoturismului, ca fiind un bărbat de 25 ani, din Lazuri, judeţul Satu Mare.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni asimilate contrabandei, cercetările fiind desfăşurate sub cooordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Poliţiştii menţionează că, ulterior, faţă de cel în cauză, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă, sau sunt destinate săvârşirii acesteia, urmând a fi prezentat magistraţilor, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

CONFEDERAŢIA CONCORDIA:Proiectul de ordonanţă privind protecţia consumatorilor, un regres
24 ian. M.I.


Şcolile din toată ţara vor fi închise vineri, din cauza gripei
23 ian. I.M.


Sindicatele din transporturi cer reactivarea Convenţiei Sindicale Naţionale a Transportatorilor
23 ian. E.A.


LA FINELE LUI DECEMBRIE 2018:Rata şomajului în Capitală - în scădere
23 ian. I.T.


LA SPITALUL MILITAR DIN CAPITALĂ:Procedură chirurgicală în premieră naţională
23 ian. T.T.


Românii produc cele mai puţine deşeuri municipale din UE
23 ian. I.L.


VICEPREŞEDINTELE ANRE:Sunt foarte multe persoane care au nevoie de ajutoare la energie
22 ian. I.M.


ÎN DECEMBRIE:Rata şomajului a scăzut la 3,31%
22 ian. P.E.


Directorii de retail văd magazinele ca pe un mediu atractiv
22 ian. I.M.


O nouă şansă pentru schiul alpin1
22 ian. L.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.