Bărbat bănuit de contrabandă cu ţigări, reţinut de poliţişti

22 iul. 2017 Miscellanea
Andrei Stan
Bărbat bănuit de contrabandă cu ţigări, reţinut de poliţişti

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii din Satu Mare. Acesta transporta peste 200.000 de ţigarete, fără documente legale, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Sursa citată precizează: "La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 00.10, poliţişti ai Secţiei de Poliţie Rurală Petreşti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe D.N. 19, între localităţile Petreşti şi Pişcolt, au observat că un conducător auto, la vederea lor, a virat pe un drum comunal, unde a şi abandonat autoturismul.

Din primele verificări, s-a constat faptul că în autoturism se afla o cantitate mare de ţigări, motiv pentru care autoturismul a fost dus la sediul Poliţiei Municipiului Carei. Concomitent, au fost demarate activităţi specifice, în vederea identificării conducătorului auto".

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, s-au găsit în interiorul acestuia ţigări ambalate în şaisprezece saci şi patru baxuri, rezultând la inventariere un număr de 200.180 de ţigarete, de diferite mărci, a căror valoare este estimată la 10.000 de lei, menţionează poliţiştii.

Cele 10.009 pachete de ţigări au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat, pentru continuarea cercetărilor.

La scurt timp, adaugă sursa citată, a fost identificat conducătorul autoturismului, ca fiind un bărbat de 25 ani, din Lazuri, judeţul Satu Mare.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni asimilate contrabandei, cercetările fiind desfăşurate sub cooordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Poliţiştii menţionează că, ulterior, faţă de cel în cauză, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă, sau sunt destinate săvârşirii acesteia, urmând a fi prezentat magistraţilor, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Ministrul Mediului anunţă ajutor de stat pentru industria de reciclare, o premieră în România
22 feb. V.D


Specialiştii IT avertizează asupra riscurilor sustragerii informaţiilor personale
22 feb. D.I.


Monitorul Social a lansat un nou set de infografice legate de piaţa forţei de muncă
22 feb. D.I.


ANOFM a sprijinit integrarea a peste 50 de mii de tineri de sub 25 de ani pe piaţa forţei de muncă
22 feb. V.D


Peste 500 litri de alcool fără documente legale, confiscaţi de poliţiştii de frontieră mehedinţeni
22 feb. D.I.


CCIB:"Dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu ţările latino-americane, prioritate în strategia CCIB"
22 feb. V.D


Peste 31.000 locuri de muncă vacante la nivel naţional
22 feb. D.I.


LUCIAN ŞOVA, MINISTRUL TRANSPORTURILOR: "Dosar de urmărire penală IN REM pentru prăbuşirea pasarelei din apropiere de Ploieşti"
22 feb. A.S.


STUDIU:Aproximativ 68% dintre consumatori nu au încredere în administrarea datelor personale de către companii
21 feb. D.I.


MINISTERUL AGRICULTURII şI DEZVOLTĂRII RURALE:"Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare"
21 feb. A.C

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.