BARNA, DUPĂ CONSULTĂRILE DE LA COTROCENI:

S-a discutat despre obiectivele Alianţei USR PLUS

18 oct. 2019 Politică
D.D.
Dan Barna
Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, vineri, după consultările cu Ludovic Orban, că s-a discutat despre obiectivele susţinute în spaţiul public de Alianţa 2020 USR-PLUS, existând o "deschidere explicită" din partea premierului desemnat. Barna anunţă o nouă rundă de discuţii săptămâna viitoare.

"Am avut o primă rundă de consultări am discutat exact despre obiectivele asupra cărora Alianţa USR PLUS a vorbit în spaţiul public. A fost o primă discuţie, o să vedem ce se va întâmpla luni, am stabilit să ne revedem marţi - miercuri. A existat o deschidere explicită a premierului, a spus că susţin, urmează să întreprindă dialog şi negocieri", a declarat, vineri, Dan Barba, după discuţiile cu Ludvic Orban.

Barna a reiterat proiectele importante pentru USR şi a spus că aşteaptă să vadă paşii concreţi care se vor întâmpla luni sau marţi în sensul adoptării acestora.

"Dacă aceste lucruri se întâmplă, este un mesaj că lucrurile se schimbă în România şi un mesaj că ieşim de su umbra aceasta a PSD care pur şi simplu de trei ani şi jumptate aproape ne scoate din Europa", a mai spus Barna, afirmând că "obiectivul pe termen scurt este ca acestesubiecte să ajungă pe masa Parlamentului".

"Chiar suntem curioşi ce partid politic ar putea să voteze astăzi împotriva iniţiativei Fără Penali", a mai declarat Dan Barna.

El a precizat că nu s-a discutat despre intrarea la guvernare a USR.

USR a transmis, marţi, că este dispus să voteze Guvernul Orban, după ce a constatat că nu există voinţă politică pentru organizarea alegerilor anticipate, dar a pus patru condiţii: alegerea primarilor în două tururi, adoptarea iniţiativei "Fără Penali", desfiinţarea recursului compensatoriu şi consultarea Parlamentului în vederea desemnării comisarului european.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Inconsecventul Valer Dorneanu1
04 iun. G.M.


Parlamentarii din Congresul Statelor Unite se opun intensificării relaţiilor comerciale cu Brazilia
04 iun. G.U.


DAN BARNA:USR nu va vota Strategia Naţională de Apărare în forma în care corupţia devine un fenomen secundar
04 iun. G.U.


EUGEN TEODOROVICI, LA DNA:''Am vrut să ascult înregistrările unor discuţii, dintr-un dosar din 2013, care a fost clasat''
04 iun. G.U.


MARCEL CIOLACU:"Să onorăm cu demnitate Centenarul de la semnarea Tratatului de pace de la Trianon"
04 iun. S.B.


NELU TĂTARU:"Când vrei să pui pe picioare un minister care nu merge. încep denigrările"7
04 iun. S.B.


RESPINGÂND AMÂNAREA PROPUSĂ DE GUVERNParlamentul a votat din nou dublarea alocaţiilor2
04 iun. M.G.


ASF: Organigrama corupţiei60
04 iun. Mori Savir


O NOUĂ MAJORARE SALARIALĂ APROBATĂ DE PARLAMENTSalariul minim, stabilit în funcţie de coeficienţii de ierarhizare1
04 iun. George Marinescu


Deputaţii ALDE întregesc grupul parlamentar al PSD1
04 iun. G.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.