BĂSESCU:

"PSD este incapabil de guvernare şi a devenit un risc, inclusiv de securitate, pentru România" 3

12 ian. 08:26 Politică
Andreea Cuzub
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că răspunsul ministrului Interne Carmen Dan la acuzaţiile şi la cererea de demisie formulată de prim-ministrul Mihai Tudose este ridicol, remarcând că nici premierul nu îşi asumă decizia revocării, iar concluzia sa este că PSD este incapabil de guvernare instituţională şi a devenit un risc, inclusiv de securitate, pentru România, potrivit News.ro.

Băsescu a scris într-o postare intitulată "România sfâşiată de hienele din PSD": "PSD este incapabil de guvernare instituţională şi a devenit un risc, inclusiv de securitate, pentru România. Ţara este azi aruncată în criză politică şi totală decredibilizare. Premierul Mihai Tudose îi cere public ministrului internelor să demisioneze, dar nu-şi asumă soluţia instituţională, corectă şi constituţională prin care să ceară Preşedintelui României revocarea ministrului. Ministrul de la interne, doamna Carmen Dan, îi răspunde public premierului că nu demisionează pentru că a fost numită de partid. Ridicol răspuns, pentru că instituţional a fost propusă pe lista guvernului de premier, votată de Parlament şi numită prin decret de Preşedintele României urmare a depunerii jurământului. Aşa scrie în Constituţie".

El susţine că pe fondul acestei dispute, "Constituţia României este făcută pulbere, iar statul român se face ţăndări, arătând ca un stat fără reguli de guvernare, cu un premier fără autoritate asupra membrilor guvernului, cu un guvern împărţit pe găşti".

Conform lui Băsescu, după episodul Grindeanu, la doar câteva luni, "PSD-ul lui Dragnea dă o nouă probă că este incapabil pentru guvernare".

"Oricum, şi din interior, şi din exterior, România arată ca o ţară sfâşiată de interesele găştilor din PSD", remarcă fostul preşedinte, adăugând: "Făcând haz de necaz, aş spune că Dragnea şi gaşca lui au inventat ministere autonome în Guvernul Tudose (ungurii pot fi invidioşi)".

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a anunţat, ieri seară, că nu demisionează din funcţia de ministru de Interne.

"Guvernul este unul politic, iar miniştrii sunt nominalizaţi şi validaţi în forurile statutare ale partidelor din Coaliţie şi tot acolo se aprobă retragerea lor din Guvern", a declarat Carmen Dan.


Opinia cititorului: 3
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 12.01.2018, 14:35

Basescule ? Fiecare clipa in care dumneata deschizi gura ASIGURA majoritate confortabila in orice fel de alegeri pentru PSD ! Pentru ca cetateanul de rand scrasneste din dinti de URA pentru anii de TEROARE BASISTA ,de distrugere a sperantelor si a unui nivel de trai CUMPLIT pentru oamenii din mediul rural, pensionari si familiile cu copii mici ! SA TRAIESTI BINE BASESCULE ! Dumneata, mosia Nana si clica de basisti imbecili, de cozi de topor ce te-au inconjurat !

2.   Pe bune?
mesaj trimis de daniel în data de 12.01.2018, 23:20

Antena 3 e aici?

Cat mai puteti inghiti minciuna cu "regimul basescu"? 

Acum ce regim e? 

De teleorman?

2.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de anonim în data de 13.01.2018, 08:13

Sa presupunem ca da. Unde e problema?

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Tăriceanu: "Niciun ministru ALDE nu va fi demis"
23 oct. P.E.


IONUŢ SIMIONCA (PMP): "Actuala guvernare nu vede pădurea din cauza copacilor"
23 oct. A.P.


SUCIU (PSD) DESPRE LEGEA OFFSHORE:"Statul român şi investitorii împart echitabil profitul gazului"
23 oct. P.E.


EURODEPUTATUL PSD RĂZVAN POPA:Macovei şi Preda sunt "patefoane stricate", trebuind scoase din uz
23 oct. F.B.


Dragnea solicită protejarea comunităţii de români din Italia
23 oct. E.M.


Camera Deputaţilor aprobă audierea lui Ciorbea asupra Legilor Justiţiei
23 oct. F.B.


Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă împotriva lui Ioan Deneş
23 oct. P.E.


IOAN DENEŞ DESPRE REMANIEREA GUVERNAMENTALĂ:"Nu ne-am propus să rămânem miniştri până la pensie"1
23 oct. P.E.


SKY NEWS: Părţi ale cadavrului lui Kahoggi, în grădina casei consului saudit
23 oct. Filip Bodoc


SENAT:Clarificarea perioadelor de suspendare a dreptului de a şofa - raport favorabil
23 oct. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.