BCR Leasing a implementat o platformă software care a condus la creşterea vânzărilor cu 20%

16 sep. 2014 Bănci-Asigurări
A.C.

BCR Leasing IFN a implementat o platformă software care îi permite să ofere un răspuns preliminar la cererea de leasing în câteva minute şi să aprobe contractul într-un interval de timp care, după optimizările programului pilot, va ajunge la mai puţin de o oră, potrivit unui comunicat BCR remis azi redacţiei.

Platforma permite automatizarea completă a fluxului de ofertare şi aprobare a finanţărilor prin integrarea Charismă Leasing cu serviciile de date Starbyte, se mai arată în sursa citată.

"Compania a dezvoltat un sistem de aprobare în colaborare cu Grupul ERSTE, care a fost perfecţionat şi la care s-a făcut «fine-tunning» pe o perioadă de aproximativ 1 an. Concomitent, pentru automatizarea introducerii datelor clienţilor, pentru interogări din surse externe necesare colectării de documentaţie la dosar şi pentru verificarea bonităţii clienţilor în complicatul proces de analiză financiară, BCR Leasing a ales cel mai complex portofoliu de servicii şi date despre companiile din România, dezvoltat de Starbyte. Aceasta oferă, în timp real, datele clienţilor, indicatori financiari şi alte informaţii relevante aflate în diverse surse publice. Datele au fost integrate în soluţia Charismă Leasing furnizată de TotalSoft, prin care BCR Leasing îşi derulează întrega activitate de leasing şi backoffice de peste 10 ani", se mai arată în sursa citată.

În urmă implementării soluţiei, clientul poate primi răspunsul de aprobare preliminară în câteva minute, după ce managerul de vânzări completează în aplicaţie doar CUI-ul, datele bunului, avansul şi numărul de rate, fără să se mai solicite vreun document financiar. Timpul de aprobare finală pentru o mare parte din dosarele de finanţare este în acest moment sub două ore. Ulterior optimizării programului pilot, aprobarea finală se va putea da în mai puţin de o oră.

"Ne propunem o ţintă foarte ambiţioasă în lunile următoare: să dăm răspunsul clientului pe loc, la prima să vizită la dealer sau în agenţiile noastre", a declarat Bogdan Ionuţ Speteanu, Director General BCR Leasing.

Concomitent cu reducerea semnificativă a timpului de răspuns, la aproape o lună de la implementarea soluţiei, numărul de contracte aprobate a crescut cu 20%. În acelaşi timp, soluţia permite reducerea costurilor operaţionale, prin faptul că nu se mai fac aceleaşi interogări de fiecare dată.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Euro s-a apreciat la 4,7480 lei
19 feb. V.D.


ROBOR la trei luni a crescut la 3,19%
19 feb. I.M.


ÎN CONTEXTUL DEZBATERILOR DIN JURUL OUG 114Bancherii discută astăzi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu1
19 feb. Emilia Olescu


DIN 20 FEBRUARIEAllianz Ţiriac lansează patru noi pachete de asigurări auto
19 feb. Mihai Gongoroi


Comitetul de Macroprudenţialitate prezintă soluţii pentru schimbarea OUG 114
19 feb. Emilia Olescu


MFP a împrumutat, ieri, de la bănci 347,4 milioane lei
19 feb. A.P.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,7401 lei
19 feb. Emma Pană


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a scăzut la 3,60%
19 feb. Emma Pană


OPINIITaxarea băncilor în funcţie de marje este salutară dar are şi capcane1
19 feb.


Euro a fost cotat la 4,7401 lei
18 feb. M.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.