BCR Leasing a implementat o platformă software care a condus la creşterea vânzărilor cu 20%

16 sep. 2014 Bănci-Asigurări
A.C.

BCR Leasing IFN a implementat o platformă software care îi permite să ofere un răspuns preliminar la cererea de leasing în câteva minute şi să aprobe contractul într-un interval de timp care, după optimizările programului pilot, va ajunge la mai puţin de o oră, potrivit unui comunicat BCR remis azi redacţiei.

Platforma permite automatizarea completă a fluxului de ofertare şi aprobare a finanţărilor prin integrarea Charismă Leasing cu serviciile de date Starbyte, se mai arată în sursa citată.

"Compania a dezvoltat un sistem de aprobare în colaborare cu Grupul ERSTE, care a fost perfecţionat şi la care s-a făcut «fine-tunning» pe o perioadă de aproximativ 1 an. Concomitent, pentru automatizarea introducerii datelor clienţilor, pentru interogări din surse externe necesare colectării de documentaţie la dosar şi pentru verificarea bonităţii clienţilor în complicatul proces de analiză financiară, BCR Leasing a ales cel mai complex portofoliu de servicii şi date despre companiile din România, dezvoltat de Starbyte. Aceasta oferă, în timp real, datele clienţilor, indicatori financiari şi alte informaţii relevante aflate în diverse surse publice. Datele au fost integrate în soluţia Charismă Leasing furnizată de TotalSoft, prin care BCR Leasing îşi derulează întrega activitate de leasing şi backoffice de peste 10 ani", se mai arată în sursa citată.

În urmă implementării soluţiei, clientul poate primi răspunsul de aprobare preliminară în câteva minute, după ce managerul de vânzări completează în aplicaţie doar CUI-ul, datele bunului, avansul şi numărul de rate, fără să se mai solicite vreun document financiar. Timpul de aprobare finală pentru o mare parte din dosarele de finanţare este în acest moment sub două ore. Ulterior optimizării programului pilot, aprobarea finală se va putea da în mai puţin de o oră.

"Ne propunem o ţintă foarte ambiţioasă în lunile următoare: să dăm răspunsul clientului pe loc, la prima să vizită la dealer sau în agenţiile noastre", a declarat Bogdan Ionuţ Speteanu, Director General BCR Leasing.

Concomitent cu reducerea semnificativă a timpului de răspuns, la aproape o lună de la implementarea soluţiei, numărul de contracte aprobate a crescut cu 20%. În acelaşi timp, soluţia permite reducerea costurilor operaţionale, prin faptul că nu se mai fac aceleaşi interogări de fiecare dată.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Ofertele neangajante pentru achiziţionarea Băncii Româneşti - luni
21 sep. Emilia Olescu


ProCredit Bank - acord de finanţare cu FEI
21 sep. P. E.


MFP a atras 5 milioane de lei de la bănci
21 sep. V.D.


Euro a crescut la 4,6559 lei
21 sep. F.B.


ROBOR la 3 luni a crescut la 3,14%
21 sep. V.D.


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a apreciat la 4,6524 lei
21 sep. Teona Tomoiagă


PIAŢA MONETARĂDobânzile la depozitele overnight au crescut la 1,75%
21 sep. Teona Tomoiagă


OPINIIPartea frumoasă a reducerii gradului de bancarizare
21 sep. Cristian Dogaru


Turcia: Băncile, dispuse să ajute companiile cu dificultăţi din cauza împrumuturilor în valută
21 sep.


CJUE, ÎNTR-UN CAZ ÎMPOTRIVA OTP BANK ŞI OTP FAKTORING:"Băncile - obligate să furnizeze împrumutaţilor informaţii suficiente"1
21 sep. Emilia Olescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.