BERD acordă 45 milioane euro pentru investiţii de eficienţă energetică în sectorul rezidenţial românesc

21 dec. 2017 Bănci-Asigurări
Andrei Stan
BERD acordă 45 milioane euro pentru investiţii de eficienţă energetică în sectorul rezidenţial românesc

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) continuă dezvoltarea investiţiilor de eficienţă energetică în sectorul rezidenţial din România prin acordarea unui nou împrumut de 206 milioane de lei (echivalentul a 45 milioane de euro) către "UniCredit Bank" şi "UniCredit Consumer Finance" IFN, potrivit unui comunicat al BERD trimis Redacţiei.

Beneficiarii fondurilor din noua linie de creditare pot fi persoane fizice, proprietari de gospodării care doresc să investească în îmbunătăţiri energetice ale caselor lor, precizează BERD. Proiectele eligibile pentru finanţare pot fi de modernizare a sistemelor de încălzire, apă, electricitate, anveloparea locuinţelor sau alte măsuri care să ducă la creşterea gradului de eficienţă energetică a proprietăţii. Asistenţa tehnică pentru acest proiect este asigurată prin granturile programului Global Environment Facility şi Shareholder Special Fund al BERD.

De asemenea, TaiwanICDF - International Cooperation and Development Fund va contribui cu alte 29 de milioane de lei (echivalentul a 6,3 milioane de euro), finanţare suplimentară.

Matteo Patrone, director regional BERD pentru România şi Bulgaria, a declarat: "Suntem foarte mulţumiţi de acest parteneriat cu UniCredit şi avem încredere că prin noua linie de finanţare vom putea creşte reţeaua de clienţi ai băncii. Cu siguranţă apetitul pentru accesarea fondurilor va fi unul mare întrucât creşterea gradului de eficienţă energetică este o prioritate pentru noi toţi, iar sectorul rezidenţial local are nevoie de tot sprijinul să poată atinge standardele energetice dorite".

Lucyna Stanczak-Wuczynska, Director BERD pentru Bănci din UE, a adăugat: "Această nouă tranzacţie se aliniază strategiei BERD pentru finanţarea investiţiilor verzi din România şi din alte ţări in care BERD investeşte. Experienţa nostră de până acum ne-a demonstrat că investiţiile în eficienţa energetică au o contribuţie importantă la transformarea economiei naţionale într-o economie verde, mult mai sustenabilă. Suntem încântaţi să avem UniCreditul de partea noastră în acest efort".

Totodată, Septimiu Postelnicu, Coordonatorul Diviziei de Retail "UniCredit Bank", a precizat: "Suntem bucuroşi că am finalizat acest acord cu unul dintre partenerii noştri cei mai vechi, BERD. Acestă finanţare vine ca o dovadă în plus a interesului nostru şi susţinerii pe care le-am oferit investiţiilor de eficienţă energetică în sectorul rezidenţial românesc de-a lungul timpului. Prin acest nou acord ne întărim poziţia de contributor la dezvoltarea unei economii verzi în România".

Împrumutul semnat astăzi este al doilea împrumut pe care BERD îl acordă ţării noastre prin programul Green Economy Financing Facility (GEFF). Lansat în 2017, cu o finanţare totală de 100 de milioane de euro, programul are ca obiectiv creşterea investiţiilor de eficienţă energetică din sectorul rezidenţial local. Împrumutul se acordă prin intermediul partenerilor locali instituţii financiare.

GEFF este parte din iniţiativa Green Economy Transition prin care BERD ţinteşte să îşi crească volumul anual de investiţii verzi la 40% din total până în 2020.

În 2017, BERD a investit în ţara noastră peste 525 de milioane de euro în 26 de proiecte, urmând ca până la finalul acestui an să depăşească 8 miliarde de euro investite în ţară, de la începerea operaţiunilor şi până acum.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Juraj Lelkes, final de mandat la conducerea ASIROM
26 apr. D.I.


Euro a fost cotat la 4,6490 lei, peste referinţa de ieri
26 apr. D.I.


ALERT: CEL MAI MARE NIVEL DIN ULTIMII TREI ANI ŞI JUMĂTATEROBOR la 3 luni a crescut
26 apr. Mihaela Dan


Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania, reales
26 apr. Mihaela Dan


KLAUS IOHANNIS ÎL AVERTIZEAZĂ PE MUGUR ISĂRESCU:"BNR să urmărească stabilitatea preţurilor, ca să nu scadă puterea de cumpărare"5
26 apr. EMILIA OLESCU


PIAŢA VALUTARĂEuro a scăzut la 4,6474 lei
26 apr. DRAGOŞ IONIŢĂ


PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight au crescut
26 apr. DRAGOŞ IONIŢĂ


CHIAR ÎNAINTE SĂ PREIA BANCPOST,Banca Transilvania a înregistrat un profit net de 366 milioane de lei, pentru trimestrul I
26 apr. A.A.


OPINIIRobor sare peste ştacheta BNR, imobiliarele duduie?3
26 apr. CRISTIAN DOGARU


ÎN MARTIE 2018 FAŢĂ DE ACEEAŞI LUNĂ DIN 2017Creditul neguvernamental a crescut cu 6,1%
26 apr. C.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.