Bîcu Florin-Ioan şi Horobeţ Neculai au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

Bîcu Florin-Ioan şi Horobeţ Neculai au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

Conform comunicatului de presă remis către Redacţie, Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 14 aprilie 2018, a inculpatului Horobeţ Neculai, avocat în cadrul Baroului Vaslui, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de trafic de influenţă, ambele în formă continuată.

De asemenea, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 14 aprilie 2018, faţă de inculpatul Bîcu Florin-Ioan, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: trafic de influenţă în formă continuată şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

Conform procurorilor, există date şi fapte care pun bazele următoarei stări de fapt.

În perioada septembrie-octombrie 2017, inculpatul Horobeţ Neculai în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză), direct sau prin intermediul celuilalt inculpat, în mai multe tranşe, suma totală de 1.500 euro, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra poliţiştilor din cadrul I.P.J. Vaslui - Serviciul Rutier. Concret, inculpatul a promis persoanei respective, care era cercetată cu privire la săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, că-i va determina pe poliţişti să-i restituie permisul de conducere.

Într-un context asemănător, în perioada decembrie 2017 - aprilie 2018, cei doi inculpaţi au pretins de la o altă persoană (martor în cauză) suma totală de 2.400 euro şi au primit, în mai multe tranşe, suma totală de 1.900 euro şi 400 lei, pentru a determina pe lucrătorii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vaslui să elibereze pe numele acesteia din urmă un permis de conducere, fără susţinerea examenului auto.

Inculpaţilor Horobeţ Neculai şi Bîcu Florin-Ioan li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 14 aprilie 2018, inculpatul Horobeţ Neculai a fost prezentat judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi care au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

Judecătorii ÎCCJ cer lămuriri din partea DNA
25 apr. D.I.


ALERTSevil Shhaideh, urmărită penal pentru corupţie1
25 apr. D.I.


DIICOT: Percheziţii în Râmnicu Vâlcea şi Călimăneşti
25 apr. V.D.


Boureanu îşi rezolvă problemele la DNA
25 apr. M.D.


Vlădescu poate fi urmărit penal
24 apr. Mihaela Dan


Cristian Boureanu se află la DNA
24 apr. M.D.


Emanuel Ungureanu, audiat la Parchetul General
24 apr. V.D.


Disputa legată de revocarea şefei DNA a ajuns la CCR6
24 apr. O.D.


Bica solicită audiere prin videoconferinţă1
20 apr. M.D.


RECHIZITORIUL A FOST INFIRMATSurse: Procurorii reiau ancheta în dosarul Rompetrol II, dar sechestrul a rămas în vigoare1
20 apr. A.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.