Biden pune accentul pe drepturile omului în prima sa convorbire la telefon cu regele Salman 2

26 feb. 12:10 Internaţional
A.B.
Biden pune accentul pe drepturile omului în prima sa convorbire la telefon cu regele Salman

Preşedintele american Joe Biden a discutat pentru prima oară la telefon cu regele Salman al Arabiei Saudite, înaintea publicării unui raport american potenţia exploziv provind asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează AFP şi Agerpres.

Biden a evocat "angajamentul Statelor Unite de a ajuta Araba Saudită în apărarea teritoriului său de atacuri ale unor grupări proiraniene", potrivit agenţiei saudite oficiale de presă SPA.

Preşedintele american s-a angajat ca Teheranul "să nu fie autorizat niciodată să deţină arma nucleară", potrivit SPA.

Joe Biden a evocat "parteneriatul îndelungat " şi "istoric" între cele două ţări aliate şi a "subliniat importanţa pe care Statele Unite o acordă drepturilor omului universale şi statului de drept", a anunţat într-un comunicat Casa Albă.

El a "relevat în mod pozitiv recenta eliberare a mai multor activişti americano-saudiţi şi a doamnei Loujain al-Hathloul", o activistă feministă, potrivit preşedinţiei americane..

Cei doi lideri au discutat despre eforturi americane în vederea încheierii Războiului din Yemen, unde Biden a oprit susţinerea acordată de către Statele Unite coaliţiei militare conduse de către Riad.

"Preşedintele i-a spus regelui Salman că va acţiona pentru a face relaţiile bilaterale cât mai puternice şi transparente posibil", subliniază Casa Albă.

În comunicatul preşedinţiei americane nu se menţionează însă raportul serviciilor americane de informaţii cu privire la asasinarea lui Jamal Khashoggi, care l-ar viza pe puternicul prinţ moştenitor Mohammed bin Salman, supranumit MBS, în pofida dezminţirilor regatului.

Însă Guvernul american a anunţat că acest raport urmează să fie prezentat "foarte în curând" după convorbirea la telefon a lui Joe Biden cu regele Salman.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 26.02.2021, 12:35

Pe americani , ca si pe celelalte state detinatoare ale armelor nucleare cine le-a "autorizat " ? Este de fapt o recunoastere involuntara a primatului fortei asupra mult trambitatei si fariseice democratii americane !

2.   Asta fu tare !
mesaj trimis de anonim în data de 26.02.2021, 19:10

Sa vorbesti cu un dezosator despre drepturile omului. Si Khasshogi poate sa doarma linistit pentru ca Salman a zis ca respecta drepturile omului. Increderea in SUA ca democratie nu se va restabili cat timp Salman e binemersi. Mai bine nu ne mai aduceti aminte!

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

SERVICIILE DE INFORMAŢII AMERICANE:''Moscova nu vrea un conflict direct cu SUA''7
13 apr. G.U.


Bursele europene au închis în creştere
13 apr. G.U.


Comisia Europeană cere explicaţii companiei Johnson & Johnson pentru amânarea livrării vaccinului
13 apr. G.U.


Ungaria a vaccinat peste 30% din populaţie cu cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19
13 apr. J.P.


Autorităţile medicale din SUA recomandă suspendarea vacinării cu Johnson&Johnson
13 apr. S.B.


OPPO, Vodafone, Qualcomm şi Ericsson lansează prima reţea comercială 5G din Europa
13 apr. S.B.


Bursele europene au închis mixt
13 apr. J.P.


GERMANIA:Guvernul Merkel adoptă o înăsprire a legii anticovid2
13 apr. S.B.


Turcia şi Libia îşi reiterează susţinerea faţă de acordul de delimitare maritimă în estul Mediteranei
13 apr. S.B.


Moscova atenţionează SUA să stea departe de Rusia şi de Crimeea2
13 apr. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.