BNP Paribas nu mai finanţează operaţiunile cu petrol şi gaze de şist

BNP Paribas nu mai finanţează operaţiunile cu petrol şi gaze de şist

Cel mai mare grup bancar francez, BNP Paribas, a informat, ieri, că nu va mai lucra cu companiile ale căror operaţiuni sunt concentrate în domeniul petrolului şi gazelor de şist, în încercarea de a-şi creşte sprijinul oferit proiectelor în domeniul energiilor regenerabile, informează Reuters, conform Agerpres.

De asemenea, BNP Paribas nu va mai finanţa noi proiecte care implică transportul sau exportul de petrol şi gaze provenite din şist sau nisipuri petrolifere.

"Suntem un vechi partener al sectorului energetic şi suntem hotărâţi să sprijinim tranziţia la o lume mai sustenabilă", a declarat directorul general al BNP Paribas, Jean-Laurent Bonnafe.

Anterior, BNP Paribas şi-a anunţat intenţia de a cheltui 15 miliarde de euro pentru a finanţa proiecte în domeniul energiei regenerabile până în 2020 şi să investească 100 milioane de euro în start-up-uri specializate în domeniile stocării şi eficienţei energetice. În plus, banca franceză a renunţat la finanţarea minelor de cărbune şi a termocentralelor pe cărbune.

Şi rivala BNP Paribas, Societe Generale, a anunţat, în luna octombrie a anului trecut, că va înceta să mai finanţeze centralele electrice pe bază de cărbune începând din luna ianuarie a acestui an şi de asemenea îşi va majora sprijinul pentru proiectele de energii regenerabile.

În ultimii ani, producţia de petrol şi gaze a SUA a crescut semnificativ după ce companiile de foraj au început să acceseze petrolul şi gazele blocate în formaţiunile de şist printr-un proces denumit fracturare hidraulică, care este contestat de organizaţiile de protecţie a mediului pentru că ar contamina sursele de apă şi ar provoca cutremure.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

VOCIRusia vrea să lovească dolarul cu o criptomonedă. Urmează China?
20 oct. CRISTIAN DOGARU


BURSELE DIN LUMEBursele europene scad din cauza tensiunilor politice din Spania
20 oct. A.V.


Guvernul spaniol va suspenda autonomia Cataloniei
20 oct. A.V.


Directorul London Stock Exchange va demisiona în 2018
20 oct. A.V.


SONDAJ REUTERSBCE va reduce volumul achiziţiilor lunare de active
20 oct.


Surse: "Siemens" închide unităţi ale diviziei "Power & Gas", disponibilizând mii de angajaţi
20 oct.


MACRO NEWSLETTER 20 Octombrie 2017
20 oct.


Favoritul la alegerile legislative din Cehia vrea să aibă un control mai mare asupra CEZ
20 oct. A.G.


Bursele europene au închis în scădere
19 oct. A.C.


Ryanair, Google & Edreams au ajuns la o rezoluţie cu privire la procedurile juridice
19 oct. A.C.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.