BNP Paribas nu mai finanţează operaţiunile cu petrol şi gaze de şist

12 oct. 2017 Internaţional
BNP Paribas nu mai finanţează operaţiunile cu petrol şi gaze de şist

Cel mai mare grup bancar francez, BNP Paribas, a informat, ieri, că nu va mai lucra cu companiile ale căror operaţiuni sunt concentrate în domeniul petrolului şi gazelor de şist, în încercarea de a-şi creşte sprijinul oferit proiectelor în domeniul energiilor regenerabile, informează Reuters, conform Agerpres.

De asemenea, BNP Paribas nu va mai finanţa noi proiecte care implică transportul sau exportul de petrol şi gaze provenite din şist sau nisipuri petrolifere.

"Suntem un vechi partener al sectorului energetic şi suntem hotărâţi să sprijinim tranziţia la o lume mai sustenabilă", a declarat directorul general al BNP Paribas, Jean-Laurent Bonnafe.

Anterior, BNP Paribas şi-a anunţat intenţia de a cheltui 15 miliarde de euro pentru a finanţa proiecte în domeniul energiei regenerabile până în 2020 şi să investească 100 milioane de euro în start-up-uri specializate în domeniile stocării şi eficienţei energetice. În plus, banca franceză a renunţat la finanţarea minelor de cărbune şi a termocentralelor pe cărbune.

Şi rivala BNP Paribas, Societe Generale, a anunţat, în luna octombrie a anului trecut, că va înceta să mai finanţeze centralele electrice pe bază de cărbune începând din luna ianuarie a acestui an şi de asemenea îşi va majora sprijinul pentru proiectele de energii regenerabile.

În ultimii ani, producţia de petrol şi gaze a SUA a crescut semnificativ după ce companiile de foraj au început să acceseze petrolul şi gazele blocate în formaţiunile de şist printr-un proces denumit fracturare hidraulică, care este contestat de organizaţiile de protecţie a mediului pentru că ar contamina sursele de apă şi ar provoca cutremure.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Franţa: Premierul Edouard Philippe prezintă un plan pentru protecţia companiilor strategice
17 feb. V.D


Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag îi cere lui Juncker menţinerea MCV pentru România
17 feb. V.D


Premierul britanic atenţionează UE cu privire la cooperarea în materie de securitate
17 feb. V.D


Hotelul din New York a lui Donald Trump dă în judecată un prinţ saudit pentru că nu a plătit o chirie de peste 1,8 milioane de dolari
17 feb. V.D


Wall Street a închis în creştere
17 feb. V.D


ONU:"Proiectul de lege anti-imigraţie al Ungariei este un atac la adresa drepturilor omului"5
17 feb. V.D


Rusia va exporta aproximativ 36,6 milioane de tone de grâu, în acest sezon
17 feb. A.C.


Juraţii din SUA au au decis inculparea a 13 cetăţeni ruşi în scandalul alegerilor din 2016
16 feb. D.I.


Bursele europene au închis în creştere
16 feb. D.I.


UE urmăreşte obţinerea unui compromis în disputa privind numele Macedoniei
16 feb. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.