BNR participă la o nouă ediţie a "Global Money Week - Săptămâna Mondială a Banilor 2018"

09 mar. 17:30 Bănci-Asigurări
D.I.
BNR participă la o nouă ediţie a "Global Money Week - Săptămâna Mondială a Banilor 2018"

Banca Naţională a României (BNR) în parteneriat cu Child and Youth Finance International şi Ministerul Educaţiei Naţionale organizează în perioada 12-16 martie 2018 "Global Money Week - Săptămâna Mondială a Banilor", se arată într-un comunicat al BNR, dat astăzi publicităţii.

Potrivit documentului, tematica evenimentului din acest an este: "Money Matters Matter".

Pe parcursul acestei săptămâni, sucursalele şi agenţiile BNR vor organiza o serie de activităţi educaţionale destinate elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar.

Concret, prin intermediul unor activităţi interactive, elevii vor putea discuta cu specialiştii BNR despre economisire, credit, dobândă, inflaţie, istoria monedei naţionale, rolul şi funcţiile băncii centrale. Metodele formale şi nonformale de prezentare vor avea ca suport materiale video legate de istoria leului, fabricarea monedelor şi bancnotelor aflate în circulaţie şi de elementele de siguranţă ale bancnotelor.

Potrivit sursei citate, această saptămână se va încheia vineri, 16 martie, prin conferinţa "Incluziunea financiară - de la vorbe la fapte", ce se va desfăşura la sediul central al BNR, cu participarea reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale, Autorităţii de Supraveghere Financiară, Asociaţiei Române a Băncilor şi Mastercard România.

În comunicat se mai precizează că proiectul "Săptămâna Mondială a Banilor - 2018" este parte a campaniei globale de conştientizare a importanţei banilor, la care participă ţări de pe toate continentele. Acest demers are rolul de a creşte nivelul de educaţie financiară al copiilor şi tinerilor, precum şi cel al incluziunii financiare.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Replică:Cum a aşteptat Adrian Vasilescu să-şi pună alarmă antiefracţie până i-au spart hoţii casa1
20 mar. Cristian Dogaru


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,6650 lei
20 mar. Vlad Dobrea


PIAŢA MONETARĂROBOR la 6 luni a crescut la 2,37%
20 mar. Vlad Dobrea


DEŞI BNR NU A AVIZAT ACHIZIŢIA BĂNCII ROMÂNEŞTI DE CĂTRE OTP BANKSurse: Banca Românească va fi scoasă din nou la vânzare
20 mar. Emilia Olescu


Unde îţi este îngerul, domnule Eugen Rădulescu?5
20 mar. MAKE


Borut Vujcic a fost numit noul Director general al BRD Sogelease
19 mar. D.I.


OTP BANK, DUPĂ CE BNR A RESPINS ACHIZIŢIA BĂNCII ROMÂNEŞTI:"Conducerea băncii analizează aspectele juridice ale scrisorii trimise de BNR"
19 mar. V.D.


Euro a fost cotat la 4,6650 lei, peste referinţa de vineri
19 mar. D.I.


ROBOR la trei luni a stagnat la 2,03%
19 mar. D.I.


AURUL ROMÂNIEI DE LA LONDRA / ADRIAN VASILESCU, BNR:"Cine nu are aur în marile centre financiare nu contează pe piaţa internaţională"9
19 mar. A consemnat Emilia Olescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.