BODOG DESPRE PROIECTUL PRIVIND TRANSPLANTUL:

"Îmi doresc o lege clară şi funcţională" 1

11 ian. 15:14 Politică
Vlad Dobrea
Florian Bodog (Sursa foto: Facebook)
Florian Bodog (Sursa foto: Facebook)

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care s-a întâlnit, astăzi, cu reprezentanţii pacienţilor transplantaţi, le-a promis că va discuta cu ei forma finală a proiectului de lege privind transplantul, înainte de a fi trimisă spre adoptare.

Florian Bodog le-a promis reprezentanţilor transplantaţi că Ministerul Sănătăţii va prelua propunerile lor pentru proiectul de lege privind transplantul.

"Este un proiect care necesită o amplă dezbatere. Îmi doresc o lege clară şi funcţională, care să respecte directivele europene şi care să elimine orice suspiciuni. Vă rog să faceţi propuneri în favoarea pacienţilor. La fel cum am analizat împreună proiectul legii înainte ca acesta să fie postat în dezbatere publică, vom discuta cu dumneavoastră şi forma finală înainte de a fi trimisă spre adoptare", a declarat Florian Bodog, potrivit unui comunicat trimis de Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii anunţa miercuri că a decis ca proiectul final al noii Legi privind transplantul uman să fie trimis în Parlament pentru dezbatere publică şi adoptare şi că ministrul Florian Bodog i-a invitat pe reprezentanţii asociaţiilor pacienţilor transplantaţi pentru "continuarea procesului de dezbatere a acestui proiect legislativ şi pentru discuţii privind situaţia din acest domeniu".

Proiectul legii privind transplantul uman se regăseşte la rubrica "Acte normative în transparenţă" de pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi a fost postat din 6 octombrie 2017.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a vorbit recent despre proiectul legii transplantului, potrivit căruia decizia privind beneficiarul unui organ prelevat revine şefului echipei medicale care realizează transplantul, Voiculescu remarcând că prin această iniţiativă ministrul Bodog nu doar că nu ia nicio măsură împotriva abuzurilor de tipul celor făcute de medicul Mihai Lucan, ci "face exact pe dos".

Opinia cititorului: 1
1.   Organe create in laborator
mesaj trimis de anonim în data de 11.01.2018, 18:18

Si eu ma intreb cand o aparea TRANSPLANTUL de bun-simt. cel de inteligenta sau de harnicie?_Toate transplnturile ar trebui a se faca cu organe reate in laborator si nu cu cele prelevate de la OAMENii IN COMA [care nu sunt MORTI!]

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Premierul Dăncilă a participat la o ceremonie la Ierusalim
25 apr. D.I.


Ministrul Justiţiei s-a întâlnit cu ambasadorul EAU
25 apr. D.I.


Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu
25 apr. D.I.


Moţiunea simplă privind Sănătatea, returnată către PNL
25 apr. Mihaela Dan


Ministrul Energiei, invitat, în plen, pe 7 mai
25 apr. M.D.


CAMERA DEPUTAŢILOR:Vizita lui Liviu Dragnea în Israel - aprobată
25 apr. D.I.


Senat: OUG privind Declaraţia unică - adoptată
25 apr. V.D.


DEPUTAŢII AU VOTAT:"Închisoare doar în weekend"
25 apr. Mihaela Dan


Preşedintele Iohannis se întâlneşte cu conducerea BNR
25 apr. V.D.


Puşcăriile devin, din nou, academii
25 apr. GEORGE MARINESCU

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.