BOGDAN GHEORGHIU:

''Fiecare segment al patrimoniului cultural din România ne deschide porţile către turismul intern şi internaţional''

07 oct. 22:13 Cultură
G.U.
Sursă foto: rfi.ro
Sursă foto: rfi.ro

Fiecare segment al patrimoniului cultural din România reprezintă un ambasador al trecutului, dar şi al prezentului şi ne deschide porţile către turismul intern şi internaţional, a afirmat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, potrivit Agerpres.

"Am avut astăzi o întâlnire programată cu arhidiaconul Vasile Demciuc, personalitate cunoscută la nivel local, în Suceava, dar şi naţional, prin implicarea sa în viaţa Bisericii, cea culturală, dar şi academică. Discuţiile au avut ca subiect central un parteneriat pentru sprijinirea demersurilor privind protejarea patrimoniului bisericilor din judeţul Suceava", a scris astăzi pe Facebook ministrul Culturii.

Gheorghiu consideră că "atunci când vorbim despre patrimoniul bisericilor, vorbim despre o cultură dezvoltată în jurul acestora, de principii morale şi corecte".

"De altfel, fiecare segment al patrimoniului cultural din România reprezintă un ambasador al trecutului, dar şi al prezentului şi ne deschide porţile către turismul intern şi internaţional. Acesta poate fi un factor de dezvoltare în zonă, mai ales că Biserica şi arta religioasă din regiunea de N-E a României reprezintă adevărate repere culturale care atrag vizitatori din întreaga lume. Clădirile de patrimoniu nu înseamnă doar cultură, ci adevărate valori ce necesită respect, implicare şi acţiuni de conservare, prin care ne arătăm respectul faţă de istorie şi credinţă", a mai scris ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Cultură

EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ INTERVIU CU MIREL TALOŞ, PREŞEDINTE INTERIMAR ICR"În această perioadă am descoperit incredibila forţă a culturii"
01 dec. A CONSEMNAT DAN NICOLAIE


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ INTERVIU CU BOGDAN GHEORGHIU, MINISTRUL CULTURII"Cultura are nevoie de continuitate şi de măsuri coerente, de debirocratizare"
01 dec. A CONSEMNAT DAN NICOLAIE


MINISTERUL CULTURII:''Actul normativ privind schema de ajutor de stat va fi discutat cu potenţialii beneficiari pentru a fi îmbunătăţit''2
24 nov. G.U.


FESTIVAL ONLINEZeci de spectacole de teatru, gratis
18 nov. O.D.


CEA MAI MARE LECŢIE DIN LUMEElevii învaţă despre schimbările climatice1
17 nov. O.D.


NOAPTEA MUZEELOR ÎN BUCUREŞTI:23 de muzee cu program online şi fizic, adaptat restricţiilor sanitare
14 nov. G.U.


Noaptea Muzeelor la "Antipa" 2020
12 nov. A.B.


Lucrări de Nicolae Tonitza, adjudecate în licitaţia online "Top 100 Mari Maeştri ai Artei Româneşti"
23 oct. A.P.


EFECTELE CRIZEI SANITAREDezastru în zona culturii2
13 oct. O.D.


BOGDAN GHEORGHIU, MINISTRUL CULTURII:''Sperăm ca numărul de infectări cu SARS-CoV-2 să scadă, pentru a redeschide pentru public sălile de spectacole''1
07 oct. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.