BOGDAN TRIF:

"Este important ca în regiunile montane să dezvoltăm obiective"

28 aug. 2019 Miscellanea
T.E.
Bogdan Trif (Sursa foto: Gov.ro)
Bogdan Trif (Sursa foto: Gov.ro)

România va dobândi caracterul de destinaţie pentru 365 de zile dacă în regiunile montane vor fi dezvoltate obiective pentru ca aceste zone să fie atractive pentru turişti în orice zi a anului, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Acesta a inspectat, marţi, stadiul lucrărilor pentru "Sania de vară" din oraşul Borsec, judeţul Harghita, proiect pentru care Ministerul Turismului a decontat prima tranşă de bani în valoare de 776.000 lei.

De asemenea, Bogdan Trif a vizitat şi şantierul de lucrări de la centrul balneoclimateric din Borsec, proiect finanţat tot prin Ministerul Turismului.

"Am ţinut neapărat să văd progresul acestui proiect finanţat de Ministerul Turismului şi mă bucur că autorităţile locale de aici au demarat lucrările pentru sania de vară, mai ales că Ministerul Turismului a plătit deja contravaloarea primei tranşe. Aşteptăm cea de-a doua factură pentru echipamentele necesare construirii acestei instalaţii. Aşa cum am spus şi când am semnat contractul, este important ca în regiunile montane să dezvoltăm obiective pentru ca aceste zone să fie atractive pentru turişti în orice zi a anului şi astfel, România va dobândi caracterul de destinaţie pentru 365 de zile", a spus Trif, conform unui comunicat.

Acesta a reamintit că în ultima perioadă a semnat mai multe contracte de finanţare pentru diferite proiecte din întreaga ţară.

"Vorbim de o pârtie de schi la Borşa, modernizarea şi extinderea Delfinariului din Constanţa, dar şi construirea unui port turistic la Dunăre. Toate sunt proiecte extrem de importante pentru ţara noastră şi aceste investiţii fac parte din obiectivele prioritare ale programului de guvernare. Insist să trag un semnal de alarmă pentru autorităţile locale care nu au depus până acum documentaţiile tehnico-economice la Ministerul Turismului pentru proiectele ce se regăsesc în Masterplanul de investiţii. Reamintesc că am simplificat procedura de depunere a acestor dosare pentru ca autorităţilor locale să le fie mult mai uşor în demararea proiectelor de interes turistic", a afirmat ministrul Turismului.

În urma verificărilor, ministrul Turismului s-a declarat mulţumit de progresele realizate de autorităţile locale pentru construirea parcului de aventură, se mai menţionează în comunicat.

Contractul de finanţare pentru "Sania de vară" din oraşul Borsec a fost semnat în urmă cu trei luni, iar investiţia se ridică la peste 5 milioane de lei, sumă pentru

care Ministerul Turismului contribuie cu 90% din investiţia de bază.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

NELU TĂTARU:"Aproximativ 150 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt ventilaţi mecanic"
11 aug. S.B.


Ministerul Educaţiei organizează programul de formare pentru cadrele didactice "Teleşcoala profesorilor"
11 aug. S.B.


Vaccinurile copilăriei care protejează împotriva infectării cu coronavirus
11 aug. A.P.


Confruntări între protestatari şi jandarmi, în faţă la MAI
11 aug. A.P.


Mai mulţi hoţi de lemne, prinşi de poliţiştii argeşeni
11 aug. A.P.


DE ASTĂZI:Elevii din Ploieşti beneficiază de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun
11 aug. A.P.


Rata finală de promovare a concursului naţional de titularizare este de 60,76%
11 aug. S.B.


OMS aminteşte Rusiei că aprobarea unui vaccin trebuie să urmeze proceduri "riguroase"
11 aug. A.P.


Focar covid la un centru de copii cu dizabilităţi din Focşani
11 aug. A.P.


TĂTARU:"Propunerea mea ca ministru al Sănătăţii este de a prelungi starea de alertă"
11 aug. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.