Bostan, MCSI: "Sunt partizanul unei emisiuni de obligaţiuni pentru finanţarea Poştei"

Marius Bostan, Ministrul Comunicaţiilor, spune că şi-ar dori o listare a Poştei Române, dar, potrivit domniei sale, "este important să ai ce lista".

08 feb. 2016 Companii-Afaceri
A.A.

Marius Bostan, Ministrul Comunicaţiilor, spune că şi-ar dori o listare a Poştei Române, dar, potrivit domniei sale, "este important să ai ce lista".

"Investitorii vor să vadă un plan de dividende, un plan operaţional, nu vor să vadă datorii", a spus domnul Bostan, vineri, adăugând: "Listarea este o soluţie pentru Poşta Română. Va trebui să aducem foarte mulţi investitori alături de noi. Poşta are o capacitate foarte mare de creştere, dar are nevoie de capital".

Înafara soluţiilor de finanţare existente, Marius Bostan s-a declarat partizanul unei emisiuni de obligaţiuni, astfel încât să fie întărită şi piaţa de capital, în acelaşi timp.

Ministrul a mai spus că aşteaptă de la managementul companiei un plan strategic şi operaţional, pe cinci ani. Potrivit domniei sale procesul de listare poate începe în acest an, dar ministrul nu poate spune când va avea loc IPO-ul: "L-aş putea programa după ce vedem planul strategic".

Guvernul a decis, la sfârşitul anului 2012, demararea procedurii de privatizare a Poştei Române prin metoda majorării de capital prin aport de capital privat. În luna septembrie a anului, Ministerul pentru Societatea Informaţională a anunţat că procesul de privatizare al companiei va fi reanalizat în contextul în care operatorul poştal belgian bpost nu a înaintat o ofertă angajantă pentru preluarea celor 51% din acţiunile Companiei Naţionale "Poşta Română" până la data-limită de 15 septembrie.

Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Alvogen anunţă că se retrage din Europa de Est
21 apr. D.I.


Rompetrol Rafinare a prelungit un credit de 360 milioane de dolari
20 apr. D.I.


Şantierul Naval Constanţa a încheiat un acord de asociere cu Naval Group din Franţa
20 apr. D.I.


Air France negociază cu salariaţii încheierea grevei
20 apr. D.I.


TRANSGAZ A PIERDUT LICITAŢIAGrecia a acceptat oferta consorţiului condus de Snam pentru DESFA
20 apr. V.D.


ANCOM: Tarifele pentru portarea numerelor de telefon scad de până la 2,6 ori
20 apr.


BOGDAN CHIRIŢOIU:"2018 va fi un an foarte interesant pe zona ajutoarelor de stat"
20 apr. EMILIA OLESCU


STUDIU ESOP CONSULTING:"Birourile cu suprafeţe între 1.000-3.000 mp, cele mai închiriate, în 2017"
20 apr. R.R.


ÎN URMA INVESTIGAŢIEI EFECTUATEConsiliul Concurenţei recomandă reducerea tarifelor la electricitate
20 apr. E.O.


SĂPTĂMÂNA VIITOAREConsiliul Concurenţei va transmite CE opinia sa despre vânzarea Sidex
20 apr. E.O.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.