Bucureştenii vor putea călători cu metroul şi autobuzul folosind un singur bilet

05 dec. 2017 Companii-Afaceri

Bucureştenii vor putea călători cu metroul şi autobuzul folosind acelaşi tichet, de la data de 10 decembrie, bilete care vor putea fi achiziţionate la toate punctele de vânzare de la Metrou şi RATB, precum şi de la automate, potrivit unui proiect deîndată aprobat luni în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul a fost adoptat cu 32 de voturi "pentru", şase abţineri şi niciun vot împotrivă, potrivit Agerpres.

"Am convocat o şedinţă deîndată a Consiliului General pentru a dezbate şi vota împreună implementarea proiectului de bilet unic de pe raza Municipiului Bucureşti. Este o primă etapă care va fi lansată pe data de 10 decembrie. Practic, cetăţenii vor putea să călătorească şi cu metroul şi cu autobuzul folosind acelaşi tichet. Biletele unice vor putea fi achiziţionate la toate punctele de vânzare, atât de la Metrou, cât şi de la RATB, precum şi de la automate", a precizat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit edilului şef, citată de Agerpres, biletul unic valabil 60 de minute va costa 5 lei, cel de zece călătorii de câte 60 de minute - 34 de lei, iar abonamentul de o zi, cu călătorii nelimitate - 17 lei.

Firea a menţionat că în prima etapă a implementării acestui proiect vor fi valabile în continuare titlurile de călătorie actuale.

"În etapa a doua ne dorim să existe şi în ceea ce priveşte biletul, dar şi abonamentul, un singur tichet cu care să se poată călători şi cu metroul şi cu autobuzul şi un singur tip de abonament. După întâlnirea pe care am avut-o recent cu domnul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, am demarat atât ministerul, cât şi primăria, toate procedurile interne şi legale astfel încât să se poată implementa cât mai rapid. Suntem acum în faţa unei decizii foarte importante pentru bucureşteni, care este cuprinsă în Planul de Mobilitate Durabilă ce a fost dezbătut şi aprobat încă de anul trecut", a spus Firea.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Piaţa IT din România a crescut cu 14-15%, anul trecut
24 apr. A.G.


Preluarea A&D Pharma de către Glebi Holdings a fost autorizată de Consiliul Concurenţei
24 apr.


INVESTIŢIE DE 20 DE MILIOANE DE EURO LA TÂRGOVIŞTEAnsamblul rezidenţial Class Park va fi gata în 2021
24 apr. R.R.


PENTRU EXTINDEREA REŢELEI SUBTERANE DE FIBRĂ OPTICĂ,Netcity Telecom a luat o facilitate de credit de 10 milioane euro
24 apr. C.P.


UN NOU IMPAS ÎN DERULAREA CONTRACTULUI DE TERMINALE LOTERISTICEPeste jumătate din managerii zonali ai Loteriei refuză să recepţioneze noile echipamente
24 apr. Ancuţa Stanciu


PENTRU 2018,Magazinul de echipamente sportive "Maia Outdoor" vizează afaceri mai mari cu 30%
24 apr. A consemnat ADELINA TOADER


PENTRU ASIGURAREA UNEI SALARIZĂRI ECHITABILE ÎN SISTEMUL SANITAR,Sanitas: "Legea salarizării ar trebui obligatoriu completată şi îmbunătăţită"
24 apr.


ANRE, ANRM şi ACROPO, interpelate cu privire la bugetele de salarii
24 apr. A.A.


"Conted" Dorohoi îşi propune să treacă pe profit, anul acesta
24 apr. A.A.


RAPORT 2017THR Marea Neagră se va orienta către turismul balnear şi de agrement
24 apr. A.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.