Bucureştenii vor putea călători cu metroul şi autobuzul folosind un singur bilet

05 dec. 2017 Companii

Bucureştenii vor putea călători cu metroul şi autobuzul folosind acelaşi tichet, de la data de 10 decembrie, bilete care vor putea fi achiziţionate la toate punctele de vânzare de la Metrou şi RATB, precum şi de la automate, potrivit unui proiect deîndată aprobat luni în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul a fost adoptat cu 32 de voturi "pentru", şase abţineri şi niciun vot împotrivă, potrivit Agerpres.

"Am convocat o şedinţă deîndată a Consiliului General pentru a dezbate şi vota împreună implementarea proiectului de bilet unic de pe raza Municipiului Bucureşti. Este o primă etapă care va fi lansată pe data de 10 decembrie. Practic, cetăţenii vor putea să călătorească şi cu metroul şi cu autobuzul folosind acelaşi tichet. Biletele unice vor putea fi achiziţionate la toate punctele de vânzare, atât de la Metrou, cât şi de la RATB, precum şi de la automate", a precizat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit edilului şef, citată de Agerpres, biletul unic valabil 60 de minute va costa 5 lei, cel de zece călătorii de câte 60 de minute - 34 de lei, iar abonamentul de o zi, cu călătorii nelimitate - 17 lei.

Firea a menţionat că în prima etapă a implementării acestui proiect vor fi valabile în continuare titlurile de călătorie actuale.

"În etapa a doua ne dorim să existe şi în ceea ce priveşte biletul, dar şi abonamentul, un singur tichet cu care să se poată călători şi cu metroul şi cu autobuzul şi un singur tip de abonament. După întâlnirea pe care am avut-o recent cu domnul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, am demarat atât ministerul, cât şi primăria, toate procedurile interne şi legale astfel încât să se poată implementa cât mai rapid. Suntem acum în faţa unei decizii foarte importante pentru bucureşteni, care este cuprinsă în Planul de Mobilitate Durabilă ce a fost dezbătut şi aprobat încă de anul trecut", a spus Firea.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Autoritatea de concurenţă analizează tranzacţia prin care Engie România preia Wirom Gas
16 ian. I.M.


ÎN 2018:Vânzările Dacia au crescut cu aproape 12% în Europa
16 ian. E.A.


Apple lansează primele carcase cu baterie integrată
16 ian. B.A.


ANRE:Companiile din energie- termen 20 februarie pentru transmiterea cifrei de afaceri1
16 ian. T.A.


PENTRU A DEZVOLTA VEHICULE ŞI CAMIONETEVolkswagen şi Ford- alianţă globală
16 ian. T.A.


ŞEFUL OMV:"Ameninţările SUA la adresa firmelor implicate în proiectul gazoductului Nord Stream 2, inacceptabile"
16 ian.


GREVA CONTINUĂ LA CE OLTENIAMinerii, nemulţumiţi de creşterea salarială propusă de conducere
16 ian. GEORGE MARINESCU


LOCUL II ÎN TOPUL DUPĂ NAŢIONALITATEInvestitorii autohtoni au plasat 200 de milioane euro în proprietăţi comerciale
16 ian.


ANUL TRECUTBAT: Statul a pierdut 3 miliarde lei din contrabanda cu ţigarete
16 ian. E.O.


Dacia recheamă în service peste 13.000 de autovehicule
16 ian.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.