Bucureştenii vor putea călători cu metroul şi autobuzul folosind un singur bilet

05 dec. 2017 Companii-Afaceri

Bucureştenii vor putea călători cu metroul şi autobuzul folosind acelaşi tichet, de la data de 10 decembrie, bilete care vor putea fi achiziţionate la toate punctele de vânzare de la Metrou şi RATB, precum şi de la automate, potrivit unui proiect deîndată aprobat luni în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul a fost adoptat cu 32 de voturi "pentru", şase abţineri şi niciun vot împotrivă, potrivit Agerpres.

"Am convocat o şedinţă deîndată a Consiliului General pentru a dezbate şi vota împreună implementarea proiectului de bilet unic de pe raza Municipiului Bucureşti. Este o primă etapă care va fi lansată pe data de 10 decembrie. Practic, cetăţenii vor putea să călătorească şi cu metroul şi cu autobuzul folosind acelaşi tichet. Biletele unice vor putea fi achiziţionate la toate punctele de vânzare, atât de la Metrou, cât şi de la RATB, precum şi de la automate", a precizat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit edilului şef, citată de Agerpres, biletul unic valabil 60 de minute va costa 5 lei, cel de zece călătorii de câte 60 de minute - 34 de lei, iar abonamentul de o zi, cu călătorii nelimitate - 17 lei.

Firea a menţionat că în prima etapă a implementării acestui proiect vor fi valabile în continuare titlurile de călătorie actuale.

"În etapa a doua ne dorim să existe şi în ceea ce priveşte biletul, dar şi abonamentul, un singur tichet cu care să se poată călători şi cu metroul şi cu autobuzul şi un singur tip de abonament. După întâlnirea pe care am avut-o recent cu domnul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, am demarat atât ministerul, cât şi primăria, toate procedurile interne şi legale astfel încât să se poată implementa cât mai rapid. Suntem acum în faţa unei decizii foarte importante pentru bucureşteni, care este cuprinsă în Planul de Mobilitate Durabilă ce a fost dezbătut şi aprobat încă de anul trecut", a spus Firea.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Unitatea 2 - Cernavodă a revenit la puterea nominală
16 oct. T.A.


Apple Watch, folosit de chirurgi pentru monitorizarea pacienţilor
16 oct. T.I.


COMUNICAT DE PRESĂ:Directorul general al Electrica pleacă din funcţie1
16 oct. F.B.


CLAUDIU GEORGESCU, APMCR:"Reducerea drastică a investiţiilor guvernamentale trage în jos piaţa construcţiilor"
16 oct. R.R.


Aliat surpriză pentru ţările care comit atacuri cibernetice
16 oct.


CBRE: "59% din stocul modern de spaţii de retail, reprezentat de centrele comerciale"
16 oct. R.R.


Căşti care asigură traducerea în timp real
16 oct. O.D.


Subvenţii în avans pentru fermieri
16 oct. D.N.


AOAR:Dezbaterile pe legea offshore se concentrează excesiv pe nivelul redevenţelor
16 oct. Gheorghe Iorgoveanu


CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR "CARTEL ALFA":"Lucrătorii independenţi - prestatorii cu cele mai puţine drepturi"
16 oct. I.Ghe.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.