Bulgaria, în cursă pentru atragerea investiţiei Volkswagen

25 iul. 2019 Companii
V.T.
Bulgaria, în cursă pentru atragerea investiţiei Volkswagen

Bulgaria oferă condiţii competitive pentru o nouă fabrică Volkswagen şi încă este în cursă pentru această unitate, a afirmat, ieri, ministrul Economiei Emil Karanikolov, transmite Novinite.

Ca şi în cazul Turciei, Bulgaria a făcut producătorului auto german o ofertă tentantă şi acum aşteaptă decizia. Faptul că din 20 de ţări care concurau pentru investiţia Volkswagen au rămas doar două reprezintă un semn de apreciere, a declarat Karanikolov, conform sursei citate.

Acesta susţine că, în ultimele luni, un important investitor strategic din domeniul auto şi-a exprimat interesul pentru a deschide o unitate în Bulgaria, unde ar putea fi create astfel 120.000 de noi locuri de muncă.

Negocierile cu reprezentanţii Volkswagen vor continua în următoarele luni, a dat asigurări oficialul bulgar.

Volkswagen încă nu a luat o decizie privind construirea unei noi fabrici multibrand în Turcia, a afirmat săptămâna trecută un purtător de cuvânt al grupului german Leslie Bothge.

"În ultimele luni am examinat diverse locaţii din Europa şi am făcut o listă scurtă. Nivelul preliminar al negocierilor este acum însoţit de discuţii concrete, dar o decizie finală nu va fi luată pe baza rezultatelor discuţiilor. Nu putem da publicităţii detaliile privind locaţiile specifice", a spus Leslie Bothge.

Declaraţia vine după ce publicaţia Automobilwoche a anunţat, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că Volkswagen intenţionează să construiască o nouă fabrică multibrand în Turcia. Consiliul de supervizare al Volkswagen a decis ca noua unitate să fie construită în apropierea oraşului Izmir, unde vor fi produse şi modele Skoda - subsidiara Volkswagen - susţine Automobilwoche.

Şi presa internaţională a speculat că Turcia este favorită deoarece Qatar - care deţine o participaţie de 17% la grupul german - are o influenţă decisivă în privinţa deciziei şi sprijină autorităţile de la Ankara pentru a obţine investiţia.

În mai, săptămânalul ceh Skodovacky anunţa că o nouă facilitate de producţie pentru modelele Skoda şi Volkswagen va fi construită în Turcia sau Bulgaria.

Turcia are o infrastructură solidă, dar Bulgaria este o altă opţiune, deoarece este mult mai stabilă din punct de vedere politic şi este un stat membru al UE, a explicat şeful sindicatului Skoda, Jaroslav Povík, pentru publicaţia cehă.

La noua unitate din Europa de Est, care ar urma să aibă 5.000 de angajaţi, vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq şi Seat Ateca, acestea fiind în prezent fabricate la Kvasiny (Cehia).

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ARISTON THERMO ROMÂNIA:Mai puţin de 10% dintre români fac revizia tehnică anuală a centralelor termice
13 iul. G.U.


Primark refuză un ajutor guvernamental de 30 de milioane de lire sterline
13 iul. G.U.


ONDREJ SAFAR, CEZ: "Nu suntem sub presiune să vindem activele din România"
13 iul. A.I.


"Nu trebuie să ne aşteptăm la scăderi mari şi bruşte de preţ pe rezidenţial"4
13 iul. A consemnat Emilia Olescu


Codul silvic, modificat, va fi votat săptămâna aceasta
13 iul. O.D.


Litoralul românesc se reinventează în pandemie
13 iul. Adelina Toader


ROMPAN acuză acţiuni în mass-media "care aduc grave prejudicii" industriei de panificaţie
13 iul. A.R.


Patronul Twitter donează 3 milioane de dolari pentru experimentarea introducerii unui venit universal
10 iul. G.U.


ANUL TRECUTCEZ a făcut primii paşi către crearea generaţiei verzi
10 iul. A.I.


Wingsrom Flying atacă noi pieţe, pe fondul pandemiei de COVID-19
10 iul. A.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.