Bulgaria, în cursă pentru atragerea investiţiei Volkswagen

25 iul. Companii
V.T.
Bulgaria, în cursă pentru atragerea investiţiei Volkswagen

Bulgaria oferă condiţii competitive pentru o nouă fabrică Volkswagen şi încă este în cursă pentru această unitate, a afirmat, ieri, ministrul Economiei Emil Karanikolov, transmite Novinite.

Ca şi în cazul Turciei, Bulgaria a făcut producătorului auto german o ofertă tentantă şi acum aşteaptă decizia. Faptul că din 20 de ţări care concurau pentru investiţia Volkswagen au rămas doar două reprezintă un semn de apreciere, a declarat Karanikolov, conform sursei citate.

Acesta susţine că, în ultimele luni, un important investitor strategic din domeniul auto şi-a exprimat interesul pentru a deschide o unitate în Bulgaria, unde ar putea fi create astfel 120.000 de noi locuri de muncă.

Negocierile cu reprezentanţii Volkswagen vor continua în următoarele luni, a dat asigurări oficialul bulgar.

Volkswagen încă nu a luat o decizie privind construirea unei noi fabrici multibrand în Turcia, a afirmat săptămâna trecută un purtător de cuvânt al grupului german Leslie Bothge.

"În ultimele luni am examinat diverse locaţii din Europa şi am făcut o listă scurtă. Nivelul preliminar al negocierilor este acum însoţit de discuţii concrete, dar o decizie finală nu va fi luată pe baza rezultatelor discuţiilor. Nu putem da publicităţii detaliile privind locaţiile specifice", a spus Leslie Bothge.

Declaraţia vine după ce publicaţia Automobilwoche a anunţat, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că Volkswagen intenţionează să construiască o nouă fabrică multibrand în Turcia. Consiliul de supervizare al Volkswagen a decis ca noua unitate să fie construită în apropierea oraşului Izmir, unde vor fi produse şi modele Skoda - subsidiara Volkswagen - susţine Automobilwoche.

Şi presa internaţională a speculat că Turcia este favorită deoarece Qatar - care deţine o participaţie de 17% la grupul german - are o influenţă decisivă în privinţa deciziei şi sprijină autorităţile de la Ankara pentru a obţine investiţia.

În mai, săptămânalul ceh Skodovacky anunţa că o nouă facilitate de producţie pentru modelele Skoda şi Volkswagen va fi construită în Turcia sau Bulgaria.

Turcia are o infrastructură solidă, dar Bulgaria este o altă opţiune, deoarece este mult mai stabilă din punct de vedere politic şi este un stat membru al UE, a explicat şeful sindicatului Skoda, Jaroslav Povík, pentru publicaţia cehă.

La noua unitate din Europa de Est, care ar urma să aibă 5.000 de angajaţi, vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq şi Seat Ateca, acestea fiind în prezent fabricate la Kvasiny (Cehia).

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Primul Ferrari complet electric va apărea după 2025
12 dec. A.I.


SIERRA QUADRANT:"Sistemul de termoficare al Capitalei funcţionează nelegal"
12 dec. F.B.


Wizz Air intenţioneză să se extindă în afara Europei
12 dec. A.I.G.


RĂZVAN NICOLESCU(DELOITTE): Combustibili fosili încă au o importanţă uriaşă
12 dec. A.I.G.


BITDEFENDER:Numărul atacurilor cibernetice va atinge pragul de un miliard
12 dec. A.I.G.


CAO CHAOXUN, HUAWEI:"România - unul dintre pilonii de bază în dezvoltarea Huawei la nivel european"
12 dec. A consemnat Adelina Toader


Aramco a atins o valoare de piaţă record de 2.000 de miliarde de dolari
12 dec. B.F.


Telefonica Deutschland a selectat Nokia şi Huawei pentru construcţia reţelei sale 5G
12 dec. I.M.


TIMIŞOARA:Compania Ness a închiriat peste 4.100 mp în UBC 0
12 dec. F.B.


Operatorii de transport, nemulţumiţi de abrogarea integrală a OUG 51/2019
12 dec. GEORGE MARINESCU

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.