Bundesbank: "Economia Germaniei va stagna, nu va intra în recesiune"

Bundesbank: "Economia Germaniei va stagna, nu va intra în recesiune"

Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, va stagna în trimestrul patru al acestui an, dar nu există motive de teamă privind o eventuală recesiune şi în plus există semnale că sectorul industrial se stabilizează, a apreciat luni Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank), transmite Reuters, conform Agerpres.

Germania a evitat la limită intrarea în recesiune, definită tehnic ca două trimestre consecutive de scădere a Produsului Intern Brut, graţie unui avans de 0,1% în perioada iulie-septembrie 2019. Aceasta după ce în trimestrul al doilea economia germană s-a contractat cu 0,2%.

"Încetinirea economiei germane va continua, probabil, în trimestrul patru 2019. Cu toate acestea, probabil că nu se va înrăutăţi semnificativ. Aşa cum stau lucrurile în prezent, producţia economică totală ar putea stagna", susţine Bundesbank în buletinul său economic lunar.

Bundesbank a scos în evidenţă unele semne promiţătoarea de stabilizare: aşteptările companiilor s-au îmbunătăţit iar comenzile industriale au fost constante în ultimele luni. Consumul privat ar trebui să continue să susţină creşterea economică în trimestrul patru graţie unei pieţe a muncii solide şi creşterii salariilor, iar politica fiscală expansionistă ar trebui să ofere şi ea un stimulent.

"În cea mai mare parte, economia va călca apa în a doua jumătate a anului. În prezent nu există motive să ne temem că Germania va intra în recesiune", susţine Bundesbank.

Potrivit Eurostat, Germania a fost principalul partener comercial al României, în 2017, în condiţiile în care 20% din exporturile şi importurile de bunuri ale României au avut ca destinaţie sau au venit din prima economie europeană.

La nivelul UE, Germania a fost principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una din primele trei destinaţii pentru 22 de state membre.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Amazon îl acuză pe Donald Trump de pierderea unui contract estimat la 10 miliarde de dolari
10 dec. I.L.


Wall Street a închis în teritoriul negativ
10 dec. I.L.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în teritoriu negativ
10 dec. I.L.


BURSELE DIN LUMETullow Oil pune pe scădere bursele europene
10 dec. A.V.


ANALIZĂ REUTERS:Aramco: Oferta publică iniţială care a reuşit şi a eşuat
10 dec. V.D.


Miss Univers vine din Africa de Sud
10 dec.


ANUL VIITOR Lufthansa iese din acţionariatul diviziei de catering
10 dec. A.V.


Sanofi preia Synthorx pe 2,5 miliarde de dolari
10 dec. ALINA VASIESCU


DIN CAUZA PERSPECTIVELOR NEGATIVEBăncile europene reduc 60.000 de locuri de muncă
10 dec. A.V.


Bursele europene au închis negativ
09 dec. I.L.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.