BURSELE DIN LUME

Bursele europene, în a şasea zi de avans

11 iul. 2018 Internaţional
A.V.
Bursele europene, în a şasea zi de avans

Pieţele din Europa s-au înscris pe un curs pozitiv ieri, pentru a şasea zi la rând, traderii punând în plan secund temerile legate de războiul comercial global, în condiţiile în care începe sezonul raportărilor financiare ale companiilor.

Acţiunile "Deutsche Telekom" AG au urcat cu 0,1%, la 13,87 euro. Organismele europene de reglementare a concurenţei au aprobat tranzacţia de 1,9 miliarde euro prin care compania germană de telefonie preia divizia din Austria a operatorului de cablu "Liberty Global" Inc.

Titlurile grupului petrolier britanic BP Plc au câştigat 9%, ajungând la 589,60 pence. Cotaţia barilului de ţiţei Brent a trecut de 79 de dolari, în condiţiile în care sute de angajaţi de la platformele petroliere de petrol şi gaze din Norvegia au intrat marţi în grevă, cerând majorarea salariilor.

Acţiunile gigantului siderurgic "ArcelorMittal" s-au depreciat cu 0,9%, la 25,52 euro. Ministrul italian al Industriei, Luigi Di Maio, aşteaptă o propunere "mult mai bună" de la "ArcelorMittal" privind locurile de muncă şi protecţia mediului la cea mai mare oţelărie din Europa, "Ilva".

Titlurile grupului auto german BMW AG au coborât cu 0,3%, la 79,95 euro. BMW şi compania chineză "Great Wall Motor" au anunţat un parteneriat pentru producerea modelului electric Mini în China.

La ora 16.31 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a crescut cu 0,01%, la 7.688,56 puncte, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 0,4%, la 12.596,43.

În SUA, acţiunile au urcat ieri, în deschidere, odată cu deschiderea sezonului raportărilor financiare.

Titlurile "PepsiCo" Inc., al doilea mare producător mondial de băuturi răcoritoare, s-au apreciat cu 2,7%, la 110,71 dolari, după ce aceasta a anunţat profituri trimestriale peste aşteptări.

Titlurile emitentului de carduri "Mastercard" Inc. au crescut cu 0,1%, la 201,04 dolari. Compania negociază cu băncile din Marea Britanie pentru introducerea pe piaţă a cardurilor de plată biometrice.

La ora 09.46, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 0,2%, la 2.790,44 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,5%, la 24.888,96.

În Asia, acţiunile au urcat ieri, în majoritate, urmând cursul din ziua anterioară al pieţelor americane.

Titlurile "BHP Billiton" Ltd., cel mai mare grup minier din lume, s-au apreciat cu 1,1%, la 34,23 dolari australieni, iar cele ale producătorului de minereu de fier "Fortescue Metals Group" Ltd. - cu 0,7%, la 4,41 dolari australieni, pe fondul redresării preţului cuprului şi al minereului de fier din China.

Acţiunile "Japan Petroleum Exploration" Co. au crescut cu 0,2%, la 2.840 yeni, ca urmare a avansului preţului ţiţeiului brut.

Indicele S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney a scăzut cu 0,4%, la 6.258,10 puncte, Nikkei 225 al celei din Tokyo a urcat cu 0,7%, la 22.196,89.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

LA UN AN DE LA UCIDEREA JURNALISTULUI JAN KUCIAK:Mii de persoane au mărşăluit în Slovacia împotriva corupţiei
22 feb. T.I.


MIKE POMPEO: SUA nu vor împărtăşi informaţii cu ţările care folosesc tehnologia Huawei
22 feb. T.T.


PENTRU A BLOCA AJUTOARELE UMANITARE:Maduro închide graniţa cu Brazilia
22 feb. V.T.


SĂPTĂMÂNA VIITOARE:Benjamin Netanyahu se va întâlni cu Putin la Moscova
22 feb. M.C.


POTRIVIT UNUI EXPERT MILITAR RUS:Noua rachetă hipersonică rusească poate străpunge orice sistem de apărare
22 feb. T.T.


DAN MIHALACHE, AMBASADOR:"Decizia Regatului Unit de a părăsi UE - o mare pierdere"
22 feb. V.T.


MEMORANDUMURI DE ÎNŢELEGEREStatele Unite şi China se apropie de un acord comercial
22 feb. Mihai Gongoroi


BURSELE DIN LUMEInvestitori dezamăgiţi pe pieţele din Europa
22 feb. A.V.


Un partid din Italia propune naţionalizarea Băncii Centrale
22 feb.


Bursele europene au închis în apreciere
21 feb. T.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.