BURSELE LUMII

Optimism pe bursele internaţionale, în speranţa unei redresări economice

04 iun. Internaţional
A.V.
Optimism pe bursele internaţionale, în speranţa unei redresări economice

Pieţele acţiunilor din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, pe fondul speranţelor generate de reluarea treptată a activităţilor economice.

Euronext Paris

- Titlurile grupului auto Renault SA au înregistrat un avans de 8,3%, la 23,50 euro la ora locală 16.04. Franţa nu a impus niciun fel de condiţii semnificative în schimbul împrumutului garantat de stat, în valoare de cinci miliarde de euro, acordat Renault, a anunţat preşedintele companiei, Jean-Dominique Senard. De asemenea, Senard a declarat la postul de radio France Info că Renault vrea să prezinte până la finalul anului un nou plan strategic, inclusiv o viziune privind brandurile sale, după ce noul director general îşi va prelua atribuţiile.

- Acţiunile asiguratorului francez AXA SA au înregistrat un plus de 9,5%, la 18,90 euro la ora 16.08. Societatea a decis să înjumătăţească dividendul, dar a informat că ar putea propune o plată adiţională către acţionari, în ultimul trimestru din anul curent, dacă se îmbunătăţesc condiţiile de piaţă.

- Indicele CAC 40 s-a apreciat cu 2,7%, la 4.988,46 puncte la ora 16.10.

Deutsche Börse

- Acţiunile companiei aeriene germane Deutsche Lufthansa AG au câştigat 5,3%, afişând un preţ de 9,95 euro la ora 16.10. Operatorul de transport a promis să accelereze măsurile de restructurare după ce a raportat pierderi nete de 2,1 miliarde de euro pentru primele trei luni din 2020.

- Indicele DAX a crescut cu 3%, la 12.377,08 puncte la ora 16.11.

Nasdaq

Bursele americane au urcat ieri dimineaţă, după apariţia unui raport privat care arată că declinul pieţei muncii în luna mai a fost inferior aşteptărilor.

- Acţiunile Gilead Sciences Inc., companie americană biofarmaceutică, au crescut cu 0,3%, la 73,47 dolari la ora 10.14. Gilead Sciences dezvoltă versiuni uşor de administrat ale medicamentului antiviral Remdesivir destinat tratării COVID-19, care pot fi utilizate în afara spitalelor, inclusiv unele care pot fi inhalate, după ce studiile clinice au arătat o eficacitate moderată a medicamentului administrat prin perfuzie, conform Reuters.

- Titlurile Zoom Video Communications Inc., societate de tehnologie a comunicaţiilor, s-au apreciat cu 5%, la 218,54 dolari la ora 10.15. Zoom a anunţat rezultate financiare pentru primul trimestru din 2020, când a reuşit mai mult decât dublarea veniturilor. Cu 328,2 milioane de dolari câştigaţi în primul trimestru, veniturile Zoom au crescut cu 169% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

- Acţiunile Alphabet Inc., deţinătorul Google, s-au depreciat cu 0,06%, la 1.441,40 dolari la ora 10.16. Compania Google a fost acţionată în judecată în SUA sub acuzaţia că a invadat intimitatea utilizatorilor prin urmărirea lor chiar şi atunci când ei navighează în "modul privat", potrivit BBC. În acţiunea comună sunt cerute 5 miliarde de dolari despăgubiri de la Google şi Alphabet.

- Indicele Nasdaq Composite a crescut cu 0,4%, la 9.651,09 puncte la ora 10.17.

Tokyo Stock Exchange

Bursele din Asia au crescut ieri, urmând cursul ascendent pe care s-au înscris în ziua precedentă pieţele americane, generat de redeschiderea economiilor după pandemie.

- Titlurile producătorului japonez de utilaje Komatsu Ltd. s-au apreciat cu 3%, la 2.288 yeni, cele ale companiei auto Toyota Motor Corp., cu 2,1%, la 6.915 yeni, după ce moneda niponă a coborât la cel mai redus curs al ultimelor două luni faţă de dolar.

- În acelaşi context, acţiunile companiei auto Honda Motor Co. au crescut cu 2,6%, la 2.898 yeni, cele ale Subaru Corp. - cu 6%, la 2.572 yeni.

- Indicele Nikkei 225 a urcat cu 1,3%, la 22.613,76 puncte.

Hong Kong Stock Exchange

- Titlurile companiei auto chineze BYD Co. au avut un preţ neschimbat faţă de sesiunea precedentă: 47,70 dolari HK. Vânzările de autoturisme de pe piaţa chineză au crescut cu 11,7% în mai, potrivit Asociaţiei Producătorilor Auto din China.

- Acţiunile producătorului de computere Lenovo Group Ltd. s-au depreciat cu 0,2%, la 4,15 dolari. Piaţa PC-urilor este aşteptată să scadă anul acesta, la fel ca sectorul smartphone-urilor, smartwatch-urilor şi altor categorii de produse, însă nu la fel de abrupt, potrivit unui studiu Canalys, care estimează un declin de 7% al pieţei de PC-uri în 2020, la circa 367,8 milioane de unităţi.

- Indicele Hang Seng a crescut cu 1,4%, la 24.325,62 puncte.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Cartelurile columbiene impun reguli radicale anti-covid, în zonele controlate de acestea
16 iul. A.P.


Summitul european pentru relansarea economiei afectate de coronavirus: actori, mize, blocaje şi şantaje
16 iul. A.B


MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE:" Fondurile europene reprezintă una dintre puţinele locomotive de dezvoltare a României"1
16 iul. A.B


India a reimpus carantina
16 iul. A.P.


Wall Street a deschis în scădere
16 iul. A.P.


Italia interzice intrările din Serbia, Kosovo şi Muntenegru din cauza coronavirusului
16 iul. G.U.


Bursele asiatice au închis în depreciere
16 iul. A.P.


CJUE invalidează acordul privind transferul de date personale între UE şi SUA
16 iul. G.U.


Bursele europene au deschis în teritoriu mixt
16 iul. A.P.


Noi proteste în Bulgaria după ce prim-ministrul refuză din nou să demisioneze
16 iul. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.